A 2015-ös Oszkáros év

oszkár logó

A tavalyi év számos változást hozott az Oszkár életében. Fesztiválokra Oszkároztunk, felvonultunk a Hősök terénél, sok hasznos funkciót fejlesztettünk le, jótékonykodtunk és dolgozói szinten is bővültünk!
Lássuk részletesen, mi történt pontosan Oszkár-fronton a 2015-ös évben!

hűségprogramÉv elején rögtön két újítással kedveskedtünk a sofőröknek: az egyikkel a hűséges utasokat tudják jutalmazni, a másikkal a rossz statisztikával rendelkező utasokat tudják kiszűrni. Mindkét funkcióra nagy volt az igény már, így nagy sikert is arattak és megjelenésük óta is a mindennapok szerves részét képezik.
Az utasként Oszkározó felhasználóinkat sem hagytuk ki a jóból, ugyanis szeptember óta már néhány kattintásból megtudhatják, merre jár a sofőrük! Ha pedig nem utazni szeretnétek, hanem csomagot küldeni, akkor már azt is –  “legális” telefonszámcserével – megtehetitek néhány hónapja!

paragrafusAkárcsak most, tavaly is volt jogi vonalon némi huzavona a telekocsizás és a taxizás körül, de végül fény derült rá, hogy a telekocsizás – nem üzleti tevékenységként folytatva – nem adóköteles tevékenység.
És ha már a jogi problémáknál tartunk, meg kell említeni azt is, hogy embercsempészet nélkül, sikeresen túléltük a szeptemberi menekült-rohamot!


A számokat röviden átfutva egyébként 2015 év végére:
közel 300 ezer felhasználó használja az Oszkárt, amiből
több mint 80 ezer autós.
 Fél milliót meghaladó számú utazás jött létre.
 Közel 500 millió kg CO2 kibocsájtásától kíméltük meg a környezetet.

 A  Szeged – Budapest viszonylat 72 ezer helyfoglalással átvette a vezetést a foglalási listák élén.


oszkáros kisautó teli

De kanyarodjunk egy kicsit még vissza a fejlesztéshez!
Egy márciusi szavazás során úgy döntöttetek, hogy a pontos be- és kiszállás megadásának lehetőségét fejlesszük le nektek. A szavazáson nem sokkal maradt le egy másik lehetőség, szóval kicsit később azt a funkciót is megkaptátok: május óta lehet megadni alternatív útvonalat is 1-1 úthoz.
A bizalom elmélyítésére bevezettük a kreditküldés lehetőségét, amivel a sofőr letétet kérhet az utastól. Így a rosszabb statisztikával rendelkező utasok kaphatnak egy új esélyt az Oszkározásra.

A nyár folyamán több kisebb és nagyobb fesztivállal is együttműködtünk, így kényelmesen, olcsón (sőt, ingyen!), Oszkározva juthattatok el a koncertekre és a programokra. (Egyébként facebook-ot idén is érdemes lesz figyelni, mert sok-sok játékkal és nyereménnyel készülünk!)

8-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized

Oszkáros felvonulás

.

Július végén, az Oszkár-névnap alkalmából együtt demonstráltuk az Andrássy úton, hogy 12 embernek nem kell 12 autó, majd ezt jól meg is ünnepeltük. 🙂


 

FN8 teli Yaris

A telekocsi-rekord, 15 utassal

.

A környezetvédelem jegyében 2015 szeptemberében megint részt vettünk kiállítóként a Fenntarthatósági napon és az Energia napon. A Millenárison egyébként a rossz idő ellenére is rekordot döntöttünk “telekocsizásból”, hiszen maximálisan kihasználtuk a kis Hybrid Toyota Yaris-unkat és a játék Oszkáros autónkat egyaránt!

 

 

Az Oszkár egyik alapítója ajándékot ad át a Cseppkő gyermekotthonban

Ajándékozás a gyermekotthonban

.

Na, de az Oszkár nem csak a környezeten segít ám! Sokszor bizonyítottuk és bizonyítottátok, hogy az Oszkáros közösség összetartó ereje milyen különleges! Februárban megismerhettétek a makói Vivien és László megható történetét, novemberben pedig ti magatok is beálltatok a segítők közé, amikor a Cseppkő gyermekotthon lakóinak gyűjtöttünk!

.

.

Az Oszkár 2015-ös évéhez még hozzátartozik, hogy nem csak a rendszer, Máté, Attila (az alapítók) és Zsófi (a marketinges) triója is bővült. Az Oszkárral kapcsolatos kérdéseket, problémákat Attilával, az ügyfélszolgálatossal vitathatjátok meg február óta. Augusztusban csatlakozott a csapathoz Kriszta, aki pénzügyi és marketing asszisztensként  ügyködik, év végén pedig Zsolti, akinek az online marketing a szakterülete.

Összességében elmondható, hogy az Oszkár 2015-ben is piacvezető maradt és minden téren megduplázódott:  felhasználói számban, meghirdetett és megvalósult utak számában, a foglalásokban és létszámában is!

A rengeteg fejlesztés és a hatalmas növekedés nélkületek nem jöhetett volna létre! Köszönjük!

Az összefoglaló Oszkár-infografika nagyításáért kattints a képre!

infografika

Hozzászólások

5 thoughts on “A 2015-ös Oszkáros év

 1. Köszönöm a becsületteséget, pontosságot és biztonságot

 2. Elég sokat utaztunk föleg párom használta .Meg voltunk elégedve köszönjük jó munkát kivánunk

 3. Még nem utaztam Veletek, de a gyermekeim már igen és imádtak Titeket, én pedig azért imádom az Oszkárt, mert látok rá lehetőséget, hogy a fiamékhoz elmenjek Veletek, ha majd szükség lesz rá.

 4. Minden szempontból szuper! Köszönöm, hogy vagytok!

 5. Kedves oszkáros csapat!
  Csak hálával és köszönettel gondolok rátok, egy csoda, ahogy működik ez a rendszer!!!
  Biztonságban érzem magam mindig, és tudom, hogy bármikor eljutok Budapestre. Kényelmes autók,korrekt sofőrök, megbízható háttérmunka:ez az Oszkár!
  Továbbra is sikereket, sok elégedett utast kívánok nektek!
  Üdvözlettel: Lengyelné Tünde

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website