Csomagszállítás az Oszkáron

Csomagszállítás az OszkáronMár nagyon sokan rájöttek arra, hogy milyen hatékony dolog Oszkárral küldeni csomagot. Egyre erősebb igény jelentkezett arra is, hogy ezt a folyamatot valahogy segítsük mi is. Így hát konzultáltunk Veletek, aztán házon belül, majd visszavonultunk fejleszteni, és íme a végeredmény: már lehet csomagszállítást is szervezni az Oszkáron gyorsan, könnyen, egyszerűen! Lássuk a részleteket!

 1.  Autós keresése – ahogy eddig is
  Adott, hogy az autós hirdetések már a rendszerben vannak, az autósok egy része be is pipálta hirdetésfeladáskor a “csomagszállítást vállalok” opciót. A csomag küldője keresgél tehát a hirdetések között, és talál egy vagy több olyan hirdetést, ami megfelelő.
  .
  Innen következik az újdonság!
  .
 2.  Ajánlatkérés – a feladó feladatai
  A hirdetés adatlapján megjelenik egy “Csomagszállítást kérek” gomb. Ennek segítségével egy vagy több autósnak rövid üzenetben elküldheti a feladó a csomagfeladási igényt:
  – mit szállíttatna, milyen méretű, tömegű;
  – kell-e kitérőt tennie az autósnak, vagy a feladó elviszi az indulási helyre;
  – van lehetőség szállítási árat is javasolni (neked mennyit ér meg a fuvar?);
  + meg kell adni minden fontos paramétert, hogy az autós el tudja dönteni, hogy vállalja-e a szállítást.
  .
 3.  Ajánlattétel – az autós válasza
  Az autós miután elolvasta a rövid összefoglalót, ad egy ajánlatot, azaz számszerűen megadja, hogy az adott pénznemben mennyiért vinné el a terméket. Nem kötelező elfogadnia a feladó által javasolt árat!
  .
 4.  Ajánlatelfogadás
  Amint megkapja a feladó az ajánlatot, eldöntheti, hogy elfogadja azt, vagy vár más ajánlatok beérkezésére. Ha elfogadja, mindössze annyi a feladata, hogy az “Ajánlat elfogadása” gombra kattint. Ekkor azonnal emailt kap a sikeres csomagszállítási ajánlat elfogadásáról az autós adataival. Az autós pedig megkapja a feladó adatait.
  .
 5.  Kapcsolatfelvétel: Mivel megkaptátok egymás elérhetőségeit, a részleteket telefonon egyeztethetitek!

A csomagszállítást is van lehetőség utólag értékelni, így ezáltal is lehet a jó vagy a rossz értékeléseket gyűjteni a rendszerben.
Fontos megjegyezni, hogy a csomag szállítása saját felelősségre történik! Tehát feladóként csak olyan autóssal szállíttass, akinek jók az értékelései! Autósként pedig győződj meg róla, hogy a küldendő áru legális és a szállítási körülményeknek megfelelő a csomagolása és az állapota!

TIPP: Hogy mindkét fél teljes mértékben elégedett legyen az ügylet végére (és a félreértések elkerülése végett), érdemes átadás – átvételi nyilatkozatot is írni.
 

Hozzászólások

11 thoughts on “Csomagszállítás az Oszkáron

 1. Hello Oszkár! Az ötlet nagyon jó sokaknak van gondja kitelepüléskor vagy hazautazáskor bizonyos nagyobb csomagok hazaszállításakor. Nekem például 6 személyes félfurgonom van bőven van helyem az utasokon kívül más kisebb – nagyobb tárgyak továbbítására. Élni is fogok a lehetőséggel amikor elindulok Oszkár keretén belül. Üdv mindenkinek Csaba

 2. Csomagot -2 szemüveget -szeretnek hozatni Székesfehervarrol N o.ba Leonbergbe.

  Mi a teendőm? Köszönettel:Zsike

  • Szia!

   1. Keress az Oszkáron olyan autóst, aki arra megy
   2. A hirdetés adatlapján a “Csomagszállításra kérek ajánlatot” gomb segítségével kérj ajánlatot az autóstól
   3. ha megfelelő ajánlatot adott, fogadd el, és megkapod az autós telefonszámát

   kellemes Oszkáros csomagszállíttatást kívánunk!

   Oszkár csapat
   http://www.oszkar.com

 3. Hol találok Átadás -Átvételi elismervényt amit a törvény is elfogad ,probléma esetén ?

 4. Kedves Oszkárosok!
  Egy csomagszállító utaztatót keresek,aki kisebb bútorokat is el tud vinni.(2 kisszekrény,130 és 145 cm magasak,szélesség:66,mélység:36 cm)és egy faliórát kellene Magyarországra,Bólyba szállítani Svájcból,Murten városból(Berntől 30km)
  Ha vállalja valaki,kérem,jelezzétek.
  Köszönöm:Ilona

  • Kedves Ilona!

   Elég ritka, ha valamelyik autóban ennyi hely van, de próbáld meg!
   A hhtps://www.oszkar.com -on tudsz autóst keresni és a hirdetés adatlapján tudsz csomagszállításra ajánlatot kérni.
   Ott le tudod írni az autósnak, hogy mit szeretnél szállíttatni és az autós el tudja dönteni, hogy bevállalja-e vagy sem.

 5. Kedves Oszkárosok! Csomagot szeretnék küldeni Szegedről Budapestre a Visegrádi utcába. Van olyan futár, aki vállal házhoz szállítást?

  • Kedves Jusztina!

   Ha elolvasod a fenti cikket, választ is kapsz a kérdésedre!

   Sok sikert a megfelelő autós megtalálásához! 🙂

 6. Autósként csomagszállítás esetén is be kell fizetnem a foglalási díjat?

  • Kedves Gyuri!

   Ha megvalósult a csomagszállítás, akkor igen. A Pénzügyek/Foglalási díjak lapon (https://www.oszkar.com/billing/) látod részletezve, hogy ki/mi után kell fizetni és mennyit.

   Üdv,
   Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website