Csomagszállítás az Oszkáron

Csomagszállítás az OszkáronMár nagyon sokan rájöttek arra, hogy milyen hatékony dolog Oszkárral küldeni csomagot. Egyre erősebb igény jelentkezett arra is, hogy ezt a folyamatot valahogy segítsük mi is. Így hát konzultáltunk Veletek, aztán házon belül, majd visszavonultunk fejleszteni, és íme a végeredmény: már lehet csomagszállítást is szervezni az Oszkáron gyorsan, könnyen, egyszerűen! Lássuk a részleteket!

 1.  Autós keresése – ahogy eddig is
  Adott, hogy az autós hirdetések már a rendszerben vannak, az autósok egy része be is pipálta hirdetésfeladáskor a “csomagszállítást vállalok” opciót. A csomag küldője keresgél tehát a hirdetések között, és talál egy vagy több olyan hirdetést, ami megfelelő.
  .
  Innen következik az újdonság!
  .
 2.  Ajánlatkérés – a feladó feladatai
  A hirdetés adatlapján megjelenik egy “Csomagszállítást kérek” gomb. Ennek segítségével egy vagy több autósnak rövid üzenetben elküldheti a feladó a csomagfeladási igényt:
  – mit szállíttatna, milyen méretű, tömegű;
  – kell-e kitérőt tennie az autósnak, vagy a feladó elviszi az indulási helyre;
  – van lehetőség szállítási árat is javasolni (neked mennyit ér meg a fuvar?);
  + meg kell adni minden fontos paramétert, hogy az autós el tudja dönteni, hogy vállalja-e a szállítást.
  .
 3.  Ajánlattétel – az autós válasza
  Az autós miután elolvasta a rövid összefoglalót, ad egy ajánlatot, azaz számszerűen megadja, hogy az adott pénznemben mennyiért vinné el a terméket. Nem kötelező elfogadnia a feladó által javasolt árat!
  .
 4.  Ajánlatelfogadás
  Amint megkapja a feladó az ajánlatot, eldöntheti, hogy elfogadja azt, vagy vár más ajánlatok beérkezésére. Ha elfogadja, mindössze annyi a feladata, hogy az “Ajánlat elfogadása” gombra kattint. Ekkor azonnal emailt kap a sikeres csomagszállítási ajánlat elfogadásáról az autós adataival. Az autós pedig megkapja a feladó adatait.
  .
 5.  Kapcsolatfelvétel: Mivel megkaptátok egymás elérhetőségeit, a részleteket telefonon egyeztethetitek!

A csomagszállítást is van lehetőség utólag értékelni, így ezáltal is lehet a jó vagy a rossz értékeléseket gyűjteni a rendszerben.
Fontos megjegyezni, hogy a csomag szállítása saját felelősségre történik! Tehát feladóként csak olyan autóssal szállíttass, akinek jók az értékelései! Autósként pedig győződj meg róla, hogy a küldendő áru legális és a szállítási körülményeknek megfelelő a csomagolása és az állapota!

TIPP: Hogy mindkét fél teljes mértékben elégedett legyen az ügylet végére (és a félreértések elkerülése végett), érdemes átadás – átvételi nyilatkozatot is írni.
 

Hozzászólások

19 thoughts on “Csomagszállítás az Oszkáron

 1. Hello Oszkár! Az ötlet nagyon jó sokaknak van gondja kitelepüléskor vagy hazautazáskor bizonyos nagyobb csomagok hazaszállításakor. Nekem például 6 személyes félfurgonom van bőven van helyem az utasokon kívül más kisebb – nagyobb tárgyak továbbítására. Élni is fogok a lehetőséggel amikor elindulok Oszkár keretén belül. Üdv mindenkinek Csaba

 2. Csomagot -2 szemüveget -szeretnek hozatni Székesfehervarrol N o.ba Leonbergbe.

  Mi a teendőm? Köszönettel:Zsike

  • Szia!

   1. Keress az Oszkáron olyan autóst, aki arra megy
   2. A hirdetés adatlapján a “Csomagszállításra kérek ajánlatot” gomb segítségével kérj ajánlatot az autóstól
   3. ha megfelelő ajánlatot adott, fogadd el, és megkapod az autós telefonszámát

   kellemes Oszkáros csomagszállíttatást kívánunk!

   Oszkár csapat
   http://www.oszkar.com

 3. Hol találok Átadás -Átvételi elismervényt amit a törvény is elfogad ,probléma esetén ?

 4. Kedves Oszkárosok!
  Egy csomagszállító utaztatót keresek,aki kisebb bútorokat is el tud vinni.(2 kisszekrény,130 és 145 cm magasak,szélesség:66,mélység:36 cm)és egy faliórát kellene Magyarországra,Bólyba szállítani Svájcból,Murten városból(Berntől 30km)
  Ha vállalja valaki,kérem,jelezzétek.
  Köszönöm:Ilona

  • Kedves Ilona!

   Elég ritka, ha valamelyik autóban ennyi hely van, de próbáld meg!
   A hhtps://www.oszkar.com -on tudsz autóst keresni és a hirdetés adatlapján tudsz csomagszállításra ajánlatot kérni.
   Ott le tudod írni az autósnak, hogy mit szeretnél szállíttatni és az autós el tudja dönteni, hogy bevállalja-e vagy sem.

 5. Kedves Oszkárosok! Csomagot szeretnék küldeni Szegedről Budapestre a Visegrádi utcába. Van olyan futár, aki vállal házhoz szállítást?

  • Kedves Jusztina!

   Ha elolvasod a fenti cikket, választ is kapsz a kérdésedre!

   Sok sikert a megfelelő autós megtalálásához! 🙂

 6. Autósként csomagszállítás esetén is be kell fizetnem a foglalási díjat?

  • Kedves Gyuri!

   Ha megvalósult a csomagszállítás, akkor igen. A Pénzügyek/Foglalási díjak lapon (https://www.oszkar.com/billing/) látod részletezve, hogy ki/mi után kell fizetni és mennyit.

   Üdv,
   Kriszta

 7. Kedves Oszkárosok!Német országba Nesselwangba szeretnék csomagot küldeni, húsvétra.Békéscsabai átadással Van-e rá lehetőség?Ha igen, akkor mennyi az ára.Köszönöm a választ:Oláhné

  • Kedves Oláh Gáborné!

   Az oszkar.com oldalon tudsz keresni az autósok hirdetései között és a “Csomagszállítást kérek” gombra kattintva tudsz ajánlatot kérni az egyes autósoktól, az árat is ők fogják meghatározni. (Az Oszkár nem szállít utasokat, sem csomagokat, mi egy hirdetési felületet biztosítunk az autósok számára.)
   Üdv,
   Kriszta

 8. Kedves Oszkár!
  A csomagszállítást kérőnek szimplán egy üzenetbeli válaszomat követően lehetősége nyílik elfogadottnak tekinteni az általa tett ajánlatot, pedig csak egyeztetés történik. A státusz már “elfogadott”, a szállításra nem került még sor és elképzelhető, hogy nem is fog. Hogyan tudom “lemondani” esetleg anélkül, hogy semelyik fél érdeke illetve értékelése ne sérüljön? (Ne kerüljön be lemondott autós hirdetéseim közé, stb)

  • Kedves Bence!

   Ha elfogadásra került a csomagszállítás, ám mégsem valósul meg, az út előtt az Autós menü/Utasaim menüpontban ugyanúgy tudod törölni, mintha egy helyfoglalásról lenne szó. Ha az út már elindult, de menet közben kiderül, hogy mégsem lesz csomagszállítás, vagy az út végére derül ki, hogy meghiúsult a dolog, akkor értékelés leadásával (“meghiúsult” opció választásával) tudod jelezni a rendszernek.
   Sok sikeres Oszkáros utat kívánok!

   Kriszta

 9. Pécsről Budapestre szeretném magammal vinni a kerékpáromat,van rá lehetőség?

  • Kedves Zsuzsa!

   A keresőben le tudsz szűrni a részletes szűrés alatt azokra az autósokra, akiknél tudsz bringával együtt is utazni. Emellett a foglalás előtt érdemes egyeztetned a sofőrrel, hogy mennyi csomagod lesz és hogyan fér majd be a biciklid a kocsiba.

   Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

 10. Hódmezővásárhelyről – Csorvásra csomagot szeretnék küldeni kb 4 kg 1 méter hosszú mennyibe kerül és mikor várható

  • Az oszkar.com oldalon vannak az autósok hirdetései, ott tudsz keresni neked megfelelő autóst.
   A “Csomagszállítást kérek” gombra kattintva tudsz egyeztetni az autóssal, a csomag méreteit, tartalmát, átadás/átvételi pontját és a szállítás díját illetően. Az üzenetedet több potenciális autósnak is könnyedén el tudod küldeni, így több ajánlatot is begyűjthetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website