0-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resizedJúlius 31 – Oszkár névnap. Nem csak emiatt volt különleges idén ez a dátum, hanem azért is, mert egy több éves álom vált valóra aznap: a telekocsis közösséggel együtt mutattuk be a Hősök terénél, milyen lenne a város, ha minden autó telekocsi lenne.

Az autós felvonulás lényege a következő volt: a két sávos úton bal oldalt összesen három tele kocsiban utaznak tizenketten, a másik sávban szintén ennyien, de úgy, hogy minden autóban csak egyedül ült a sofőr. A tele autók zöld színű smiley-t viseltek, míg az egyedül utazókat piros szomorú fej jelezte.

2-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resizedA légi felvételeken különösen jól látszik, mennyivel szellősebb lenne a forgalom ha sikerülne hatékonyabban kihasználni az autók kapacitását, mellyel mindenki jól járna: a közlekedők a kevesebb dugóban állás és idegeskedés révén, a környezet és persze az utakat karbantartani köteles szervek is.

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy szinten lehetetlen vállalkozás rövid távon negyedére csökkenteni a közlekedő autók számát az utakon, de ez nem szegi kedvünk hogy minél több telekocsi utazás szervezése által törekedjünk ezt elérni!

A sikeres felvonulást az Oszkár telekocsis közösséggel közösen egy jó hangulatú névnapi mulatsággal koronáztuk meg a Dürer kertben. Rekop Gyuri – aki szintén szokott Oszkárral telekocsizni – nyomta a “showdert” majd az Inflagranti együttes számaira táncolhattunk, az OSZKÁR című számukkal koronázták meg az estét!

Köszönjük minden felvonulás-résztvevőnek a segítséget és mindenkinek aki eljött a

Elég is a szövegből, beszéljenek inkább a képek! (kattintásra nagyítható, jobbra-balra nyíllal lapozható)

1-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized3-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 4-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 5-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 6-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 7-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 8-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 9-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 10-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 11-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 13-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized 14-telekocsi-felvonulas-oszkar-nevnap_resized

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Kedvet kaptál a telekocsizáshoz? Keress autóst, aki elvisz vagy hirdesd meg szabad helyeid!

.


 

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2015-ös Oszkáros év | Az Oszkár telekocsi blogja - […] Július végén, az Oszkár-névnap alkalmából együtt demonstráltuk az Andrássy úton, hogy 12 embernek nem kell 12 autó, majd ezt jól meg…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás