Alternatív útvonal - így nem neked kell eldöntened merre adod fel a hirdetéstIsmét egy olyan fejlesztést jelenthetünk be, melyet több Oszkáros autós felvetett már. A dilemma a következő:

el lehet jutni a célállomásomhoz két úton is, nekem mindegy hogy merre megyek. Amerre lennének utasaim arra mennék. De egyszerre csak egy hirdetést adhatok fel…

A másik olvasata:

mindegy hogy péntek este vagy szombat reggel megyek haza: akkor megyek, amikor van utas. De ha feladok két hirdetést, lehet befoglalják a helyet mind a kettőn – ez esetben bajban vagyok.

Végre megvan a megoldás! Alternatív útvonal megadásával nem neked kell eldöntened, merre vagy mikor menj: add fel mind a két hirdetést alternatívaként, majd az marad meg, amelyiken előbb lesz foglalás!

Alternatív hirdetés feladása - személyes menüA alternatív hirdetés feladása egy meglévő egyedi hirdetés mellé bármikor megvalósítható, Az autós menü -> hirdetéseim almenüpontban bármely egyedi hirdetésed mellett a “Műveletek”-re kattintva megtalálod a legördülő menüben az “Alternatív útvonal létrehozása menüpontot”. Ekkor az adott hirdetés adatai egy az egyben betöltődnek, itt tudsz módosítani bármely részleten. Megadhatsz más köztes megállókat, vagy eltérő időpontokat, ahogy szeretnéd! Ha így feladtad a hirdetést, eleinte úgy viselkedik mind a 2 hirdetés, mintha egyedi, külön feladott hirdetések lennének és semmi közük nem lenne egymáshoz. Külön emelheted ki egyiket vagy másikat, módosíthatod bármelyiket tetszőlegesen.

Egy dolog azonban összefüggésben van a két hirdetés között: a szabad helyek száma: Ha az egyiken feljebb veszed, akkor a másikon is ugyanannyi lesz, és fordítva. Így ha a szabad helyek számát akarod módosítani, azt nem kell mindkét hirdetés kapcsán megtenned: ha az egyik hirdetésen módosítod, a másikra is átkerül. Viszont ebből adódik: ha meggondolod magad, és valamiért mégsem szeretnéd ha a rendszerben megjelenne az alternatív hirdetés egyik ága, akkor ne vedd le 0-ra a szabad helyek számát, hanem azt szimplán töröld le!

Alternatív hirdetés megjelenése a személyes menübenHa fel van adva a két hirdetésed, melyek egymás alternatívái, akkor ezeket az autós menü -> hirdetéseim almenüpontban egy zöld ikonnal jelezi a rendszer. Fölé víve az egeret némi hasznos információt olvashatsz arról, hogy mi is ez az alternatív hirdetés dolog, mire jó. De ha már van ilyened, nagy eséllyel nem szorul magyarázatra, hacsaknem mellényúltál 🙂

És mi történik helyfoglaláskor?

Ha helyet foglalnak az egyik hirdetéseden, akkor a másikon a szabad helyek száma lenullázódik, és onnantól a listázóban sem jelenik meg. Ez egészen addig van így ameddig az első hirdetésen van legalább egy aktív helyfoglalás. Ha visszamondod mindet, vagy az utas(ok) teszi(k) ezt, a szabad helyek száma újra egyenlő lesz és a listázóban megjelenik mind a két hirdetés, tehát ismét helyet foglalhat bárki bármely hirdetésen!

Több alternatíva?

Tisztában vagyunk vele, hogy lehet még hová fejleszteni a dolgot, pl. kettőnél több alternatíva lehetőség, stb. Először ezzel az alap funkcionalitással szeretnénk tesztelni a lehetőséget, és kifejezetten várjuk az észrevételeket, mik a tapasztalatok, milyen irányban lenne érdemes továbbfejleszteni ezt a funkciót!

Próbáld ki most, add fel a hirdetésedet az Oszkáron!    Tovább a hirdetésfeladásra

Kellemes utazást és sok utast kívánunk!

Oszkár csapat

 

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2015-ös Oszkáros év | Az Oszkár telekocsi blogja - […] le egy másik lehetőség, szóval kicsit később azt a funkciót is megkaptátok: május óta lehet megadni alternatív útvonalat is 1-1 úthoz. A…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás