Egyes autósok számára egyre bosszantóbb probléma, hogy a náluk foglaló utasok az utolsó pillanatban lemondják a foglalást, vagy  rosszabb esetben csak simán nem jelennek meg a beszállási helyen. Ennek megelőzésére újabb lehetőség nyílt a kreditküldés funkciónak köszönhetően.

A megbízhatatlan/inkorrekt utasok ellen az egyik régóta bevált módszer a negatív értékelés leadása. De sajnos ez eső után köpönyeg.

Megelőzésre is van lehetőség már régóta, a kötelező online előrefizetés megkövetelése mindenkire vagy csak bizonyos statisztikánál gyengébb utasok számára sokak számára bevált megoldás.

Azon autósok számára, akiknek valamiért nem adottak a lehetőségek az online fizetés elfogadására, az alábbi módszer lehet hasznos:

  • Az autóshirdetés megjegyzésébe beírja, hogy foglalást követően mennyi kreditet kér “foglalónak” és legkésőbb mennyi idővel a foglalást követően. Ezt az utas a kreditküldés segítségével tudja megtenni.
  • Ha ezt nem küldi el az utas, a sofőr jogában áll automatikusan eltávolítani a járatról az utasaim menüpontban. A megerősítésre rendelkezésre álló idő ne legyen hosszabb pár óránál és akkor nem romlik se az autós se az utas statisztikája, ha az utas mégsem véglegesíti a foglalást.
  • Ha sikeresen elküldte az utas a “foglalót”, akkor a készpénzes fizetéskor az utazásnál az elküldött kreditek értékével  kevesebbet kell fizetnie az autósnak

Ezzel a módszerrel az autós a foglalási díjak közvetítése miatti “macerát” is csökkentheti, tekintve hogy a megkapott kreditből rendezheti a foglalási díjakat, vagy akár elküldheti hirdetés-kiemelésre, prémium vagy üzleti csomag vásárlására, vagy épp SMS értesítésekre.

A kreditek pénzzé való visszaváltására nincs lehetőség.

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2015-ös Oszkáros év | Az Oszkár telekocsi blogja - […] megadni alternatív útvonalat is 1-1 úthoz. A bizalom elmélyítésére bevezettük a kreditküldés lehetőségét, amivel a sofőr letétet kérhet az utastól.…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás