Online fizetés az Oszkár telekocsinMagyarországon az Oszkár telekocsi az első online piactér jellegű rendszer, ahol elérhető a felhasználók közötti biztonságos online fizetési lehetőség az OTP Mobil Kft. által biztosított Simple fizetési rendszer segítségével. A következő pár gondolatban az online utazás-fizetés rendszerről ejtünk pár szót.

BRÉKING! Első és legfontosabb aggály: “Szó sem lehet róla! Még láthatóvá válnak a bevételeim és lecsap rám is a NAV!”

Ezzel kapcsolatban meg tudunk nyugtatni mindenkit: Ha lecsap a NAV, akkor az fizetési módtól függetlenül le fog csapni. Múlt heti cikkünkben részletesen megírtuk (rádióműsor hivatkozással), hogy a NAV hivatalos álláspontja szerint a költségmegosztó telekocsizás adófizetési- és bejelentési kötelezettségtől mentes tevékenység. Ha valaki üzletszerűen szállít, akkor készpénzes fizetés esetén ugyanúgy számíthat ellenőrzésre, mint online fizetés esetén.

Akkor térjünk is rá, hogy is működik a folyamat sofőrként:

Online fizetés elfogadás sofőrkéntAmennyiben sofőrként hirdetésfeladáskor engedélyezed az online fizetési lehetőséget, akkor az utas helyfoglalást követően bankkártyájával az Interneten kifizetheti neked a viteldíjat. Ehhez először jelentkezned kell online-fizetés elfogadónak egy online űrlap kitöltésével. Innentől az utasoknak már van is lehetőségük nálad online fizetni, amennyiben feladsz egy új autóshirdetést, ahol engedélyezed az online fizetést. Lehetőség van minden hirdetésnél kizárólagossá és opcionálissá is tenni az online fizetési módot. Közben egy néhány napos elbírálási folyamat zajlik le, melynek sikerességről e-mailben értesítünk, addig a kifizetés nem lehetséges.

Ha van online fizetéssel élő utas a járatodon, akkor az utazás során kérd el tőle a kódot, mellyel egyértelműen tudod bizonyítani, hogy megtörtént az utazás, és minden kétséget kizáróan le tudod hívni a neked járó pénzt!

Amint az utazást követően visszaigazoltad vagy az utas visszaigazolta, hogy megtörtént az út, pár napon belül (a következő csütörtökön, vagy legkésőbb  pénteken) megérkezik a bankszámládra a pénz neked járó része.

Mi a teendőm utasként?

Online fizetési lehetőség ikon

Keresd az Online fizetési lehetőség ikont

Ha online fizetést elfogadó sofőrnél foglalsz helyet, az Oszkár lehetőséget kínál az út online kifizetésére. Fizetéshez a rendszer átirányít a Simple fizetési rendszer felületére, ahol a megszokott módon biztonsággal végrehajthatod a fizetést. Ezt követően kapsz egy beszállókártyát, melyen van egy kód: az utazáskor ezt fogja elkérni a sofőr, ezzel fogja tudni visszaigazolni a sikeres utazást és lehívni a pénzt.

A fizetés a Simple biztonságos fizetési rendszerén keresztül történik. Az autós tehát a viteldíjat természetesen nem azonnal, csak a sikeres utazás visszaigazolása után kapja meg.

Meghiúsult utazás: az autósnak akár 80% kárpótlás járhat

Amennyiben az utas az utolsó órákban mondja le az utat, vagy le sem mondja, de nem megy el, az autós “foglalóként” megkapja az útdíj 80%-át, 20% pedig visszavezetésre kerül az utashoz. Ha időben lemondja az utat, akkor természetesen az egész összeget visszakapja. A visszatérítés mértékéről a lemondás időpontjának függvényében az alábbi  három példa és grafikon ad tájékoztatást:

“A” eset: Az utas jó előre lefoglalja az útját, mondjuk 20 nappal az indulás előtt. Ekkor lemondhatja a foglalást “büntetlenül külföldi út esetén egészen az indulás előtti 7. napig, belföldi út esetén az indulás előtti 3. napig. Ezt követő visszamondás esetén már nem jogosult a teljes díj visszatérítésére. Amennyiben csak az indulási idő előtt 12 órával vagy azt követően mondja le a helyfoglalást, az útdíj 20%-ának visszatérítésére jogosult. (Közte időarányosan csökken a visszajáró összeg aránya)

“B” eset: Az utas közepesen előre foglalja le az útját, mondjuk 4 nappal az indulás előtt. Ekkor lemondhatja a foglalást “büntetlenül” az indulás és a foglalás közti időszak 40%-ig, tehát a foglalást követő kb 38 órán belül. Ezt követően már nem jogosult a teljes díj visszatérítésére. Amennyiben csak az indulási idő előtt 12 órával vagy azt követően mondja le, az útdíj 20%-ának visszatérítésére jogosult. (Közte időarányosan csökkent a visszajáró összeg aránya)

“C” eset: Az utas viszonylag az utazáshoz közeli időpontban foglalja le útját, mondjuk 10 órával az indulás előtt. Ekkor szintén lemondhatja a foglalást “büntetlenül” az indulás és a foglalás közti időszak 40%-ig, tehát a foglalást követő 4 órán belül. Ezt követően már nem jogosult a teljes díj visszatérítésére, az útdíj 20%-ának visszatérítésére jogosult.

Mennyi jár vissza az utasnak - grafikon

Az utasnak lemondás esetén visszajáró pénz arányáról tájékoztat az alábbi grafikon.

Amennyiben az autós hibájából nem valósul meg az út, az utas – függetlenül a lemondás időpontjától – szintén maradéktalanul visszakapja a befizetett összeget.

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi van, ha az utas nem jön el?

Ebben az esetben az útdíj 80%-ának tranzakciós jutalékkal csökkentett értéke kerül átutalásra az autós részére, a 20% visszamegy az utas bankszámlájára.

Hogyan igazolhatom, hogy az utas eljött?

Az utas sikeres fizetés után kap egy beszállási azonosítót (5 jegyű kód) és egy beszállókártyát. Az utazás során, amikor a fizetés szokott történni, kérd el a beszállókártyát, vagy legalább is az azon szereplő 5 jegyű kódot. Ezzel a kóddal az Oszkáron az Értékelendő útitársak menüpontban vagy a beszállókártyán található QR kódot beolvasva és a linket megnyitva azonnal igazolhatod, hogy az utas veled utazott, így a kifizetésnek semmi akadálya nincs.

Mi van, ha az utas nem hozza el a beszállókártyát?

Ebben az esetben az utazás után visszaigazolhatod beszállókártya nélkül is az utazást, de csak akkor fog kifizetésre kerülni az összeg, ha

 • Az utas nem jelzi azt, hogy meghiúsult volna út (3 napja van erre, ezt követően automatikusan megvalósultnak veszi a rendszer)
 • Vagy az utas is visszaigazolja, hogy tényleg megtörtént az utazás

Mi a helyzet nézeteltérés esetén?

Ha az utas azt igazolja vissza, hogy az autós miatt nem jött létre az út, az autós pedig azt, hogy az utas miatt, akkor addig nem kerül sem kifizetésre sem visszautalásra az összeg, amíg az autós és az utas konszenzusra nem jut. Amennyiben valami kompromisszumos megoldás születik, szükség esetén vegyétek fel velünk a kapcsolatot az info@oszkar.com email címen.

Autósként hogyan kapom meg a pénzemet?

Amennyiben az utazás sikerének vagy sikertelenségének visszaigazolása a fenti módok egyikén megtörtént, úgy a tranzakció fizethetővé válik. A kifizethető tranzakciókat kötegelve, minden szerdán hajnalban elküldjük a Simple részére, akik némi ellenőrzést hajtanak végre, majd csütörtök délután utalják az összeget. Így összegezve csütörtökön vagy legkésőbb pénteken kapod meg az utazási hozzájárulásokat. (Fontos, hogy ha a készpénzben fizetett utak után közvetítendő foglalási díjakból hátraléka van a sofőrnek, akkor azzal az összeggel csökkentve kapja meg a sofőr az online fizetés neki járó részét.)

A banki tranzakciós díjat 2016 nyarától határozatlan ideig az Oszkár fizeti az autós helyett. Ez azt jelenti, hogy az online fizetett útiköltségekből csak a foglalási díj kerül levonásra (kb 5%) illetve, ha volt készpénzzel fizető utas, akkor az esedékes foglalási díjak (hogy ne kelljen oda-vissza utalgatni a pénzt).

Mi van, ha utasként lefoglaltam a helyem, de le kell mondanom a helyfoglalást? Elvesztem a pénzt?

Az egészet biztos nem, 20% mindenképp visszajár. De hogy történik-e levonás, az a helyfoglalás visszamondásának időpontjától függ, egészen pontosan attól, hogy mennyivel az indulás előtt történt. A levonás mértékéről a cikkben szereplő fenti három példa és grafikon ad pontos tájékoztatást.

Hozzászólások

  • Oszkár Telekocsi

   Az autósnak pedig biztonsági szolgáltatás. Megteheted, hogy ennyivel többért hirdeted az utat!

   Válasz
   • ocsi328

    Annyira azért nem, mert nem üzleti felhasználóként maximalizálva van az elkérhető összeg. Egyszer már próbáltam is jelezni, hogy szeretném eldönteni én, hogy mennyit fogyaszt a kocsim, ne szabja meg nekem senki, hogy adott útra mi a díj. ( Nissan Micra vagy Mercedes S500 nem ua a fogyasztás, de a kényelem sem.)

    Válasz
    • Oszkár Telekocsi

     Átlagos jármű esetén 4 személlyel számolva 11-12 ft/km re jön ki utasonként a költség. Ehhez képest max 18 ft/km áron hirdethetsz nem-üzleti csomaggal.

     De ha ennél sokkal magasabb az autód fogyasztása, akkor reméljük az üzleti fiók ára (ami mindössze 2500 ft fél évre) nem fog nagy megterhelést jelenteni.

     Válasz
     • ocsi328

      Akár még meg is állná magát a matematikai levezetés, ha valóban minden meghirdetett útra teltházzal számolunk. A gond az, hogy ez még nekem sosem sikerült. Gyakran senki, néha egy utas, de tény, volt már kettő is.
      Németországból járok haza az általam megvásárolt gépkocsikkal. Néha a másik oldalon is előfordulok (utasként). Érdekes, hogy engem például Frankfurtig cca. harmincezerért visznek el kisbusszal 15 megállóval, de én max a felét kérhetem egy gyorsabb, kényelmesebb utazás fejében.
      A végére még egy gondolat. Szerda délelött búcsúztam el az utasomtól. Korrekt módon ő délután, amint lehetősége nyílt, azonnal igazolta a sikeres utazást. Nem ebböl kezdek új életet nyilván, de így pont másfél hetet várok a megnyirbált pénzemre. Hurrá! Lehet, hogy lemondok erről a funkcióról.

 1. Németh László

  Ne feledjük el hogy a hirdetők többsége nem üzletszerűen végzi ezt a tevékenységet ezért kár azon vitázni hogy mennyi a jutalék vagy hogy mikor kapod meg a pénzt. Ha megyek akkor mindenképpen megyek vagy egyedül vagy élek az Oszkár lehetőségével. Az online fizetés egy lehetőség és egyben garancia is. Nekem tetszik megha mint minden rendszernek vannak gyerekbetegsegei de azért kellenek a visszaélések hogy javítsák a hibákategóriában
  Üdv Laci

  Válasz
 2. Evmatt

  Hogyan lehet lemondani ezt a lehetőséget?
  Be regisztráltam, de sehogy nem jövök rá, hogy hogyan kell törölni.
  Nagyon lassú, így nem kívánok többet élni vele. Kérhetnék ebben segítséget?
  Köszönöm.

  Válasz
 3. Aszódi Imre

  Hogyan tudom vissza vonni ha autósként elfogadtam az online fizetés de meggondoltam magamat ?
  Köszönettel Aszódi Imre

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Imre!

   Ha szeretnéd lemondani az online fizetés elfogadását, akkor törölnöd kell a haladó autósbeállításokból az utasokra vonatkozó korlátozásokat. Ezt itt tudod megtenni: https://www.oszkar.com/user/user_restricted.php

   Így bárki befoglalhat hozzád készpénzes fizetéssel (attól függetlenül, hogy milyen a statisztikája) viszont azok, akik kifejezetten bankkártyával szeretnék fizetni az útdíjukat, továbbra is megtehetik. (De a hirdetés feladása során ezt is ki tudod kapcsolni, csak ki kell venned a pipát az “Online fizetést elfogadok” mezőnél)
   Ha ezt sem szeretnéd, akkor kérlek írj az info@oszkar.com email címre és azonosítás után töröljük az adatbázisból a bankkártyás fizetést a fiókodon.

   További sok sikeres Oszkáros utat kívánok!

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 4. Deres Dénes

  Tisztelt fk.oszkar.com on!

  Szerintem Máté teljesen egyértelműen jelezte, mit szeretne lemondani: az online fizetés elfogadását, ahogyan én is.
  Ezen nem segít, ha értetlennek tettetjük magunkat!
  Ez a funkció többet árt, mint használ, legalábbis hadd gondoljuk már így néhányan! Én végképp nem üzleti alapon Oszkározom, de igenis kitolás, hogy bő egy hétig nem jutok a pénzemhez! Ez elvi kérdés, nyilván nem kenyérre kell az az 1-2 ezer forint.
  Most épp azzal szembesültem, hogy egy utas nem tudott készpénzesen befoglalni és azt az üzenetet kapta, hogy azért, mert tartozásom áll fenn. Előző éjjel érkeztem meg az utasaimmal és valóban nem utaltam át Halottak Napján délutánig a kemény 300 Ft-ot. Talán érthető, hogy mással voltam elfoglalva.
  Azért az mégis fura, ha az Oszkár 24 órát sem tolerál 300 Ft-nál, amikor meg utalni kellene 2 ezret, 7-10 napig is ül a pénzen!

  Az is inkorrekt, hogy nagy erőkkel pusholják az embert, hogy ezt az opciót válassza be, van rá felület is, de a lemondásra még külön kérdésre sem kínálnak opciót!
  Még a reklám spameknél is van apróbetűs záradék, ahol le lehet iratkozni!
  Eddig nagyon pozitív élményeim voltak ezzel a telekocsi rendszerrel kapcsolatban, most ez kezd átfordulni.
  Várom korrekt válaszotokat!
  Üdv, Dénes

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Dénes!

   Több dolgot is kérdeztél, érintettél a hozzászólásodban. Próbálok mindenre kielégítő választ adni.

   Ha szeretnéd lemondani az online fizetés elfogadását, akkor törölnöd kell a haladó autósbeállításokból az utasokra vonatkozó korlátozásokat (ahogyan azt Máténak is írtam).

   Hogy nem jutsz azonnal a pénzedhez, amikor valaki bankkártyával fizet neked, annak 3 oka is van.
   1. Az egyik az, hogy le kell értékelnetek egymást. Ha nem jött létre az út, azt mi csak akkor tudjuk, ha “megmondjátok” nekünk. Tehát időt kell biztosítani az utasnak és az autósnak is, hogy kifejthesse az úttal kapcsolatos véleményét. Ezt minél gyorsabban, megteszitek, annál gyorsabban megkapja az autós a pénzt (vagy ha nem teljesült az út, az utas és/vagy az autós attól függően, hogy mi történt).

   A másik két ok az Oszkár rendszerén kívüli, ezekre nincs hatásunk.
   Mindenképpen tisztázzuk, hogy nem mi “ülünk a pénzen”, az utasok pénze nem jut el az Oszkárhoz, nem megy keresztül rajunk.
   Az utas bankkártyával fizet, a pénz az OTP-nél áll meg és ők utalják ki az autósnak, ha nincs ellenvetés egyik irányból sem.
   2. Az OTP-nél (és más banki szolgáltatónál is) a kiutalások hetente, tömbösítve történnek. Vagyis az autósok egy napon – esetünkben csütörtökönként – kapják meg az utasok pénzét.

   3. Ezenkívül, ha bankkártyával fizetsz (bárhol: boltban, vagy online), néhány napig lehetőséged van visszahívni a kifizetett összeget (pl. kártyalopás, visszaélés esetén). Ezt sem mi szabályozzuk, hanem a banki rendszer.

   A foglalási díjakra áttérve:
   Ha a foglalási díjaid értéke elérte az 500 Ft-ot, akkor emailben értesítünk és onnantól számítva van 2 heted kifizetni őket (és leadni az értékelést az utasokra. Ha valaki nem utazott veled, az után természetesen nem kell fizetned, mert ő sem fizette ki neked a foglalási díjat).

   A helyfoglalás korlátozása funkciót azért találtuk ki, mert így az autósok megóvhatják magukat a rosszabb statisztikával rendelkező utasoktól és az esetleges csalódástól. Ezt a korlátozást Te is beállítottad.
   A kommentedben említett utasodnak az az üzenet jelent meg, hogy két okból lehet, hogy ő csak előrefizetéssel tud foglalni hozzád. Az egyik, hogy az autós statisztika-alapú korlátozást állított be, a másik, hogy az autósnak lejárt tartozása van.
   Miután kifizetted a 300 Ft foglalási díjat, rá is jöttél, hogy a korlátozás miatt nem tud foglalni és ki is kapcsoltad azt.

   Úgy látom, hogy a korlátozást nem is kapcsoltad vissza azóta sem. Így bárki befoglalhat hozzád készpénzes fizetéssel (attól függetlenül, hogy milyen a statisztikája) viszont azok, akik kifejezetten bankkártyával szeretnék fizetni az útdíjukat, továbbra is megtehetik. (De a hirdetés feladása során ezt is ki tudod kapcsolni, csak ki kell venned a pipát az “Online fizetést elfogadok” mezőnél)
   Ha ezt sem szeretnéd, akkor kérlek írj az info@oszkar.com email címre és azonosítás után töröljük az adatbázisból a bankkártyás fizetést a fiókodon.

   Remélem, mindenre sikerült megfelelő választ adnom! 🙂

   Sok sikeres Oszkáros utat kívánok a továbbiakban!

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 5. Droszt Zsolt

  Tiszta röhej, hogy olyan ember akar foglalni aki a sok visszamondása miatt nem foglalhat készpénzesen csak online fizetve és még engem büntetnek a tranzakciós díjjal!!
  Ez az egyik leggerincetelenebb dolog!!! Mivel szerintem úgy lenne jogos ha ezt az utas pluszban fizetné, bünti jeleggel, hogy egyáltalán utazhat, de így csak röhög a markába.
  Le us mondtam ezt a lehetőséget írásban.
  Kiváncsian várom hány nap alatt sikerült megoldani?!
  Üdvözlettel!
  Zsolt

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Kedves Zsolt!

   Nem frissítettük a blog ezen részét, amióta változott ez a rész.

   A tranzakciós díjat átvállaltuk az autósoktól 2016 nyara óta, tehát azóta ez a 7,7 % díj nem kerül levonásra tőlük.

   Most ez alapján frissítettük a blogbejegyzést és így a naprakész információk szerepelnek.

   További kellemes Oszkáros utakat kívánunk!

   Válasz
   • Varga György

    A szerződés szövege alapján (https://www.oszkar.com/c2c/contract.php) ez nem így tűnik, akkor most hogy van? Egy blog posztnak higyjen az ember ahol nincs megemlítve a jutalék átvállalása szemben a kommenttel, vagy a szerződés szövegének ahol viszont az szerepel hogy az autóst terheli a jutalék?

    Válasz
    • fk.oszkar.com

     Kedves György!

     Az OTP jutalékot tényleg átvállaltuk, köszönjük a jelzésedet, javítjuk a szerződés szövegét hamarosan!

     Sikeres Oszkáros utakat kívánok!

     Üdv,
     Kriszta
     Oszkár pénzügy

     Válasz
 6. Paso

  Kedves Kriszta!

  Sok mindent olvastam Online fizetési rendszerről több kérdésem is lenne:
  SIMPLE SZOLGÁLTATÁSRA VONATKOZÓ KERESKEDŐI SZERZŐDÉS tartalmazza.
  A SIMPLE SZOLGÁLTATÁS 7,7% mértékű jutalék “Oszkar-jutalék” felszámolásra kerül?
  A levelezésben már sok mindent olvastam mi az igazság?

  A szokásos foglalási díj változik-e ha online a fizetés?

  Üdv:Paso

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Szia!

   A Simple jutalékát, vagyis a banki tranzakciós díjat (2,7%), jelenleg az Oszkár fizeti az autós helyett. Így tehát az online fizető utasok útiköltségéből csak a rájuk eső foglalási díj (kb. 5%) jön le, illetve, ha volt készpénzzel fizető utasod, akkor az esedékes foglalási díjak (hogy ne kelljen oda-vissza utalgatni a pénzt).
   Ezek alapján, ha valaki online fizet neked, az pontosan ugyanúgy működik, mintha készpénzzel fizetett volna.

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 7. Szigeti Zoltán

  Miért van az, hogy online fizettem (ami olcsóbb lett volna) és a készpénzes árat vonta le?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Zoltán!

   Ez azért volt, mert az autósnál be volt állítva, hogy akinek 25%, vagy annál több a meghiúsult útjainak aránya csak bankkártyával fizetve foglalhat nála.
   Ha valaki a statisztikája miatt bankkártyás fizetési korlátozás alá esik, annak nem jár a megajánlott kedvezmény.

   Köszönjük a megértésedet és sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 8. Káip Róbert

  Sziasztok!
  Szeretném én is töröltetni a bankkártyás elfogadást a fiókomból, ehhez már írtam e-mailt is valamint a haladó autós beállításoknál próbáltam kitörölni mindent a beállított ezekből, de sajnos amikor rányomok a mentés gombra, akkor piros felkiáltó Jellel hibás paraméterekre hívja fel a figyelmemet, magyarul onnan nem tudom kitörölni az online fizetést. Mi ilyenkor a teendő?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Szia!

   Úgy látom, már megoldódott a probléma.
   Ha az info@oszkar.com-ra írsz, akkor tutira gyorsan választ kapsz és megoldjuk a problémádat. Ide ritkábban nézünk fel.

   További sok sikeres Oszkáros utat kívánok! 🙂

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 9. Tartsányi Zsolt (DADDYXCOOL)

  Egy utasom 45 perccel indulás előtt TÖRÖLTE ( nem lemondta) foglalását indok nélkül. Az értékelésnél én ezt udvariasan szóvátettem, mire ő adott nekem egy semleges értékelést ( elrontva ezzel a 100 % pozitívomat). Kérdezem milyen alapon, miért van erre bárkinek lehetősége és le tudjátok e törölni?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Zsolt!

   Utánanéztem a rendszerben és javítottam az értékelést az adatlapodon.
   Azért van lehetőség ilyenkor is értékelésre, mert lehet, hogy nem volt teljesen zökkenőmentes a meghiúsulással kapcsolatos megegyezés. Ahogy Te is le tudtad írni, hogy meghiúsult az út és nem érted, miért, neki is lehetőséget adunk, hogy leírja az ezzel kapcsolatos véleményét (előfordulhatott volna, hogy pl. Te nem megfelelő stílusban kommunikálsz vele és azért törölte a helyfoglalást, ezt pedig a jövőbeli utasaidnak nem árt tudni… Nyilván ilyen nem történt, a rendszerben látszik, hogy a lemondás egyértelműen az ő hibája, ezért javítottam a statisztikádat).

   További sok sikeres Oszkáros utat kívánok!

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 10. Arnold Kovács

  Tehát ha jól értelmeztem a kommenteket, addig nem kapom meg a bankkártyás viteldíjakat, amíg az utasaim nem értékelnek?! Nagyjából 3 éve Oszkározom, volt 25 utasom és a mai napig nem értékelt kb.:10 Fő… Várom a válaszukat! Köszönettel,

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Arnold!

   Ha az utas ad le értékelést, akkor a következő csütörtökön kapod meg a rá vonatkozó viteldíjat (a foglalási díjakkal csökkentve). Ha ő nem értékel, akkor a te értékelésed is beindítja a folyamatot, csak akkor 3 napot várunk, hogy visszajelezzen az utas, hogy szerinte nem történt-e máshogy az út kimenetele.
   Ha egyikőtök sem értékel, akkor 30 nap után automatikusan megvalósultnak nyilvánítjuk az utat, így a következő csütörtökön kiutalja az OTP neked a pénzt.

   Ha további kérdésed van ezzel kapcsolatban, kérdezz nyugodtan, akár itt, akár az ügyfélszolgálattól az info@oszkar.com email címen.

   További sok sikeres Oszkáros utat kívánok!

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz
 11. Kozma Jenő

  Némileg változott a banki átutalási rendszer. (pl. Azonnali utalás) miért nem így működik?
  Jó volna ujragondolni a rendszert 2016 óta sok minden változott!

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Jenő!

   Köszönjük az észrevételedet!
   Egyrészt, a banki utalásokat nem mi, hanem az OTP SimplePay intézi, az ő rendszerükön fut keresztül az összes bankkártyás fizetés, ők pedig hetente egyszer, csütörtökönként, utalják ki az autósoknak és a nekünk járó összeget.
   Másrészt, az Oszkáros utak esetében nem lenne jó ötlet az azonnali kiutalás (még ha lehetséges is lenne). A rendszer úgy működik, hogy amikor az utas kifizeti a útdíjat, akkor az a pénz egy elkülönített számlára kerül a Simple-nél és vár az utas és autós visszajelzésére, hogy megtörtént-e az út vagy esetleg meghiúsult, és ha meghiúsult, akkor milyen körülmények között.
   Ha az utas által fizetett útdíj azonnal kiutalásra kerülne az autósnak, akkor valószínűleg elég sok visszaélés lenne, hiszen, ha az autós ezután nem teljesítene, bottal üthetnénk a nyomát…
   Emellett, ha az értékelések leadásra kerülnek, még mindig előfordulhat egyet nem értés, amit a következő kiutalásig van idő rendezni a legtöbb esetben.

   Üdv,
   Kriszta
   Oszkár-pénzügy

   Válasz

Trackbacks/Pingbacks

 1. Az utas, akiről előre sejted, hogy nem fog eljönni - [...] pillanatban történő foglalás-visszamondását. Ennek alapja az augusztus elején bevezetett online fizetési rendszer. Így 2.5 hónap távlatából azt lehet látni,…
 2. Így ünnepeltük Oszkár 7. születésnapját - [...] bankkártyás fizetés [...]
 3. Fenntartható fejlődés Oszkár módra - […] egy vagy több utasod online előre fizetéssel foglalt helyet nálad, akkor a rendszer automatikusan megpróbálja az így befolyt összegekből…
 4. Tiltólista felturbózva - […] vannak, de csak akkor, ha foglaláskor bankkártyával kifizetik az utazás díját. Ehhez online fizetés elfogadónak kell […]
 5. Oszkár fenntartásának költségei - GYIK - […] Ha a fentiek közül egyik sem szimpatikus, akkor jelentkezhetsz online előrefizetés elfogadónak. Így ha 20 utasból legalább 1 bankkártyával…
 6. Hogy fizethetek Oszkárnak? - […] sofőrként jelentkezel online előrefizetés elfogadónak, tehát az utasok kártyával fizetik neked az útdíjat, akkor lehetőséged van az általuk […]
 7. Tartasz tőle, hogy nem jön el az utasod? Kérj kreditletétet! | Az Oszkár telekocsi blogja - […] is van lehetőség már régóta, a kötelező online előrefizetés megkövetelése mindenkire vagy csak bizonyos statisztikánál gyengébb utasok számára sokak […]
 8. Bankkártyás útiköltség-rendezés az Oszkáron egy gombnyomással | Az Oszkár telekocsi blogja - […] online fizetés önmagában nem újdonság az Oszkáron, már 2014 nyara óta lehetőség van ily módon rendezni az útiköltség-hozzájárulást.  Két…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás