Bankkártyás útiköltség-rendezés az Oszkáron egy gombnyomással

Telekocsi út elektronikus fizetése autóban

Csak egy kattintás, nincs több aprózás

Kényelmetlen az aprót számolgatni az autóban a telekocsis utazás kifizetésekor? Amúgy is mindent bankkártyával fizetsz, hacsak lehet?
Jó hírünk van: az Oszkáron mostantól lehetőség van egy gombnyomással az útiköltség rendezésére! 

Az online fizetés önmagában nem újdonság az Oszkáron, már 2014 nyara óta lehetőség van ily módon rendezni az útiköltség-hozzájárulást.  Két nehézsége volt eddig: egyrészt az útiköltséget előre kellett kifizetni az autósnak, másrészt  a bankkártya regisztrációjára nem volt lehetőség, azaz minden foglaláskor be kellett írni a bankkártyaadatokat.
Most mindkettőt egyszerre oldottuk meg! Egy egyszeri bankkártya-regisztráció után, a bankkártyás fizetést elfogadó autósoknál az utas egy kattintással fizethet akár az autóban is!

Miben más az autóban történő kártyás fizetés folyamata, mint a már ismert online előre fizetésé?

Egyrészt helyfoglaláskor az online fizetést elfogadó autósnál az utas “Az autóban fizetek” fizetési módot választja. Ekkor tehát még az utazásig dönthet, hogy készpénzben szeretné rendezni az utat, vagy bankkártyával. Az autóban pedig akár fizethet kényelmesen, bankkártyája terhére az okostelefonjával is!

Másrészt annyi a különbség, hogy a helyszíni bankkártyás fizetés után nincs semmi további teendő ahhoz, hogy a követező elszámoláskor a sofőr által megadott bankszámlára kerüljön az összeg. Tehát nincs beszállókártya-kód, az értékelés nem feltétele az elszámolásnak, de persze értékelést ettől függetlenül érdemes leadni az útitársra!

Autósként van bármi teendőm, hogy elfogadjak helyszíni bankkártyás fizetést?

Csupán annyi, hogy beállítsd (ha még nem tetted volna meg) az online fizetés elfogadását. Így az online előrefizetés mellett automatikusan elérhető lesz az online helyszíni bankkártyás fizetés is az utasaid részére!
Kivéve persze, ha hirdetésfeladáskor csak az online előrefizetést engedélyezed, vagy egyes gyengébb statisztikájú utasokat online előrefizetésre korlátozol.

Útiköltség fizetés 1 kattintással

Útiköltség fizetés 1 kattintással

Az autóban történő online fizetés díja megegyezik az online előrefizetéssel. Az utas számára tehát nem jár többletköltséggel a kártyás fizetés, az autós pedig a foglalási és a tranzakciós díjjal (összesen 7,7%) csökkentett járandóságát kapja meg. (Illetve, ha voltak korábban olyan utasai, akik készpénzzel fizetettek, akkor az utánuk közvetítendő foglalási díjak is kompenzálásra kerülnek.)

Mit jelent a bankkártya regisztrációja az utasoknak?

A bankkártya regisztrációját követően bankkártyád adatainak biztonságát az OTP Mobil Kft. Simple fizetési rendszere szavatolja, az Oszkárban azok nem kerülnek letárolásra. Az Oszkár csupán arra kap felhatalmazást, hogy Te amikor szeretnél, egy gombnyomással indíthass fizetést a rendszerben. Minden terhelésről értesülsz tőlünk és a Simple-től is e-mailben (továbbá SMS-ben is, ha bankodnál igénybe veszel ezirányú szolgáltatást). Ha esetleg úgy gondolod, hogy más nyomta meg helyetted ezt a bizonyos “Fizetek” gombot, azonnal értesíts minket, és bőven lesz idő intézkedni, mielőtt máshoz kerülne a pénzed!

Ki szeretnéd próbálni?

Ha van autód, állítsd be az online fizetés elfogadást és adj fel autóshirdetést!

Ha inkább betársulnál, keresd a bankkártya ikont (online-fiz-jel) a keresőben az autósok ajánlatai mellett!

Hozzászólások

11 thoughts on “Bankkártyás útiköltség-rendezés az Oszkáron egy gombnyomással

 1. Ha nincs foglalási díj, akkor is a 7.7% kerül levonásra ilyen esetben?
  Vagy lemaradtam, hogy minden foglalás után van foglalási díj?

  • Az 500 ft alatti hirdetések esetén nincs foglalási díj, jelenleg az online fizetéskor levont arányszám ez esetben is 7,7%. Ezen a közeljövőben változtatunk. Az 500 ft feletti hirdetések esetén van foglalási díj, tehát a foglalási díjjal emelt összegből jön le ez a százalék, így az alapdíj 2,5-3% -a lesz csak pluszban levonva

 2. Sziasztok!

  A hétvégén volt egy kis “kalandunk” azzal, hogy az utas már az autóban, menet közben fizette kin bankkártyával az utat.
  Az ilyen fizetésről az applikációra nem jön értesítés, csak e-mailben, amit nem volt alkalmam megnézni, mert a megállási hely előtt szálltak ki.
  Ott az út szélén állva, nem volt elég időm arra hogy belépjek a regisztrációs e-mail fiókomba, így kénytelen voltam bizalmi alapon elfogadni az utas állítását. Gond nem volt benne, mert este meg tudtam nézni, de akár lehetett volna.
  Célszerűnek tartanám ha az ilyen tranzakciókról küldenétek az applikációra egy push-t, vagy egy SMS-t.
  Üdv.
  Olivér

  • Kedves Olivér!

   Köszönjük az észrevételt és a jelzést, javítunk a dolgon hamarosan.

   Üdv,
   Kriszta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website