készalámpaInformáció az online fizetésről az autósok számára

Sok előnnyel jár, ha autósként online fizetést is elfogadsz!
Volt már olyan utasod, aki túl későn mondta le az utat?
Többet ettől nem kell tartanod!

Miért jó nekem, ha valaki online fizeti ki az útját?

online fiz jel Amennyiben az utas előre online kifizeti az útját, és későn mondaná le, akkor a pénz egy része így is jár majd neked.

online fiz jel Az online fizetéssel együtt működik a helyfoglalás korlátozása, amely előszűri számodra az Oszkáros utasokat.

online fiz jel Nem kell készpénzzel bajlódni az autóban.

online fiz jel A hirdetésed mellett megjelenik az “online fizetés” jel, ezáltal megbízhatóbb leszel az utasok számára.

Félek a NAV-tól!

A hatóság a fizetés módjától függetlenül, bármelyik autóshoz beülhet egy próbaútra. Ellenőrizhetik, hogy nem kérnek-e a rendszerben meghirdetettnél magasabb árat a fuvarért (azaz hogy nem tesznek-e szert profitra), és az üzleti hirdetők esetén a számlaadást.
A témával kapcsolatos blogcikkünket itt olvashatod!

Mit kell tennem, hogy nálam is fizethessenek online, bankkártyával?

Fontos: Ha kifizették az utat nem kapod meg azonnal a pénzt. A Simple szolgáltatónál várakozik az összeg, ameddig az utazás megvalósultnak nem minősül.

Miként fizethet online az utasom?

 • Ha helyfoglaláskor választja az online fizetést az utas, akkor a Simple weboldalára irányítja a rendszer, itt fizet bankkártyával.
 • Vagy a foglalást követően bármikor megteheti ezt, akár az autóban mobilról is.

Hogyan és mikor kapom meg a pénzt?

 • Az út során megkapod az utastól a beszállókártyát, amelyet az értékelések lap alján tudsz érvényesíteni. Amennyiben ez megtörtént, sikeresnek tekintjük az utat. Tehát az útiköltség-hozzájárulás jár neked, az utazást követő csütörtökön utaljuk a pénzt.
 • Ha nem érvényesíted a beszállókártyát, de az utazás után az utas leadta az értékelését, miszerint az út megvalósult. Ebben az esetben is az utazást követő csütörtökön utaljuk a pénzedet.
 • Vagy akkor, ha az utazás után Te leadod az értékelésedet az utasról, miszerint az út megvalósult (és az utas nem jelzi ellenvetését 3 napig. Ezt a 3 napot mindenképp ki kell várni!) Ebben az esetben az értékelésedet követő 3. nap utáni csütörtökön utaljuk a pénzedet.

Példa: Kedden megtörtént az utazás. Szerdán megírta rólad az utas az értékelést vagy érvényesítetted a beszállókártyáját. Ebben az esetben csütörtökön megkapod a bankszámládra a neked járó összeget.
Ha azonban az utas nem értékelt, csak te adtad le az értékelésed róla, akkor nem fogod megkapni a pénzt csütörtökön, mert nem telt el az értékelés után 3 nap.

Törlöm az utat, mi lesz a pénzzel?

 • Az utas részére azonnal megindul a 100%-os visszatérítés. 1-2 napon belül újra a bankszámláján lesz a fizetett összeg.

Ha az utas törli a foglalást, mi lesz a pénzzel? Kapok valami kártérítést, ha későn mondja vissza?

 • Ha időben törli a helyfoglalást, máris megindul vissza a pénz a bankszámlájára, ebben az esetben még van esélyed, hogy foglaljon valaki a helyére, tehát nem jár “kártérítés”.
 • Ha az utas pl. 20 nappal az indulás előtt foglalt. Lemondhatja “büntetlenül“ a foglalását külföldi út esetén az indulás előtti 7. napig, belföldi út esetén az indulás előtti 3. napig.
  Ezt követő visszamondás esetén már nem kapja vissza a teljes összeget. Időarányosan csökken a számára visszajáró pénz és növekszik a neked járó kárpótlás.
 • Ha pl. 4 nappal az indulás előtt foglalt. Ekkor lemondhatja az utat “büntetlenül” az indulás és a foglalás közti időszak 40%-áig.
  Ezt követő visszamondás esetén már nem kapja vissza a teljes összeget. Időarányosan csökken a számára visszajáró pénz és növekszik a neked járó kárpótlás.
 • 12 órával az indulás előtt foglalt. Ekkor lemondhatja “büntetlenül” az indulás és a foglalás közti időszak 40%-áig.
  Ezt követően az összeg 80%-a jár neked, 20%-ot kap vissza az utas.

Részletesebb információra van szükségem a kifizetésekkel kapcsolatban!

Baj van! Segítsetek!
info@oszkar.com e-mail címre küld el panaszodat, észrevételedet, kérdésedet!

Hozzászólások

  • Oszkár telekocsi

   Kedves Zoltán!

   Igen, egyelőre az általad említett két korlátozó tényező él a rendszerben, de ahogy az igény/hajlandóság növekszik az online fizetésre, meg fogjuk találni a módját, hogy szélesebb kör számára lehetővé tegyük az elfogadást!

   Válasz
   • Hegedüs Viktor

    Üdv, befoglaltam egy járatot indulás előtt fél órával. Felhivtam a diszpécsert, aki uzletszeruen hirdető profillal hirdetett utat, hogy lemondjam mert i formációra volt szükségem, további beszallasi címmel kapcsolatban.
    Lemondtam telefonon és az Oszkárban is az utat, mert nem bírtam elerni a beszallasi címet.
    Csak 20%-ot kapok vissza. Fél vagyok háborodva. Első csalodasom az Oszkaron, majdnem 1000 út után. Sajnálom, hogy lesüllyedt az üzlet.
    Pénzért mindent.

    Üdv,
    Hegedüs Viktor

    Válasz
    • Oszkár Telekocsi

     Kedves Viktor!

     Megnéztük a rendszerben rögzített részleteket és egyeztettünk az autóssal. Ezek alapján a maradék összeget is visszafordítottuk a részedre!

     A jövőben ha bármiféle kellemetlenség ér vagy visszajelzést szeretnél akkor kérünk, hogy az info@oszkar.com email címre írj nekünk a gyorsabb ügyintézés céljából!

     Köszönjük szépen!

     További kellemes Oszkáros utakat kívánunk!

     Válasz
 1. Spilák Olivér

  Kedves Oszkár! Ma hoztam fel egy utast nyíregyházáról budapestre, elvileg már a múlt héten kifizette az árát az oszkáron keresztül, amit ugye nekem nem utalnak át az utazás teljesüléséig. Az utazás megtörtént, és cdak most vettem észre az este folyamán, hogy egy korábbi Otp-s számlám volt megadva, ami már nem él. Gyorsan módosítottam is a számlát a K&H folyószámlámra, így azt szeretném megkérdezni, hogy mikor és hogyan kapom meg az útiköltség hozzájárulást?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Szia!

   22-én értékeltétek egymást, úgyhogy a következő csütörtökön (25-én, azaz holnapután) fog kiutalásra kerülni az összeg. Nincs más, befizetésre váró foglalási díjad, úgyhogy a teljes összeg megy a K&H-s számládra.

   További sok sikeres Oszkáros utat! 🙂

   Üdv,
   Kriszta

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás