Az utasra várvaTöbb autóst is megkérdeztünk, hogy mi a legnagyobb probléma, amit az Oszkár működésében lát. Kiderült, hogy az a legbosszantóbb az autósoknak, hogy ha egy utas befoglalja a helyet időben, majd az utolsó pillanatban lemondja, vagy épp le se mondja, csak szimplán nem jön el. És igazából ez a kérdés nem arról szól, hogy valaki üzleti megfontolásból Oszkározik, vagy csak épp az anyósához ugrik le vidékre: a jelenség így is úgy is bosszantó. Mit tehetünk tehát ellene?

Az autósokkal való beszélgetésből viszont az is kiderült, hogy nagyon nagy valószínűséggel már a helyfoglalás pillanatában lehet sejteni, hogy ez lesz az az utas, aki le fogja mondani, vagy nem fog eljönni. És honnan? Értékelésekből, statisztikákból, melyek a profillapon megjelennek.

Kézenfekvő lenne az ötlet, hogy az ilyenek foglalását az autós visszamondja menten: de ott van az emberben a veleszületett jóhiszeműség: “Ugyan visszamondta eddig minden második útját, de most csak nem fogja megtenni megint!”. “Látom van pár negatívja, mert nem jött el az útra, de a telefonban olyan kedves volt a hangja, biztos ott lesz!”. Így persze nem törli le az autós az útról, és az esetek egy részében sajnos csalódik.

A másik megoldás az lehet, hogy miután nem jött el, gyorsan tiltólistára teszi az autós, de ugye ez olyan eső után köpönyeg dolog: egyszer már meg kellett ehhez járni, hogy okosabbak legyünk, és másodszor ne kelljen csalódnunk.

Autósok javaslatai alapján közösen kifejlesztettünk egy olyan lehetőséget, mely meggátolja a “gyanús” utasok utolsó pillanatban történő foglalás-visszamondását. Ennek alapja a 2014. augusztus elején bevezetett online fizetési rendszer. A tapasztalatok szerint a legtöbb autós, aki engedélyezi az online fizetést, engedélyezi mellette a készpénzest is. Így tehát az utasra van bízva, hogy melyik módot választja. Kézenfekvő, hogy az az utas, aki nem annyira megbízható, nem fogja az online fizetést választani. De itt jön a lehetőség az autós számára, amit “Helyfoglalás-korlátozás“-nak neveztünk el.

A rendszer lényege, hogy beállíthatod, mint autós, hogy egy bizonyos felhasználói csoport csak akkor foglalhasson helyet, ha online ki is fizette az utat. Itt természetesen nem felhasználóneveket kell felsorolnod, hanem a következő paramétereket adhatod meg:

 • Negatív értékelések %-os aránya – azaz ha te azt adod itt meg, hogy 20, akkor azok a felhasználók, akiknek az értékeléseinek min. 20%-a negatív, csak online fizetés esetén foglalhatnak helyet.
 • Utasként visszamondott utazások %-os aránya – hasonlóan az előző ponthoz, ha a megadott érték fölötti arányban mondta vissza eddig az utakat az utasjelölt, akkor szintén csak online fizetéssel foglalhat helyet
 • Pozitív értékelések minimális száma: ha valaki nem rendelkezik az általad megadott mennyiségű pozitív értékeléssel, szintén a korlátozás hatálya alá esik.
 • Foglalni kívánt helyek száma: általad meghatározott számú helyfoglalás alapján tudod korlátozni az utasokat. Ha ehhez a beállításhoz például a 3-mast írod, akkor azokat az utasokat, akik 3 vagy annál több helyet foglalnának nálad, bankkártyás fizetésre kötelezed.
Természetesen a paraméterek közül nem kell mindent kitöltened. Elég egy vagy két tetszőleges paramétert beállítani. De szükség esetén megteheted hogy az összesnek adsz értéket!

A funkció használatának előnye, hogy azok, akik komolytalanok

 • Vagy nem foglalnak helyet, ezáltal mások elől nem veszik el a lehetőséget
 • Vagy helyet foglalnak, és komolyan veszik ha már kifizették, ezért utaznak is
 • Vagy ha nem utaznak, te, mint autós megkapod az összeg nagy részét. (részletek itt)

Hol és miket kell beállítanod?

Ezeket állítsd be![icon name=”check-square-o” class=”” unprefixed_class=””] Állítsd be az adataidat az Online fizetés elfogadása lapon!

[icon name=”check-square-o” class=”” unprefixed_class=””] Állíts be helyfoglalás korlátozást, hogy előszűrd az utasokat!

+ TIPP: [icon name=”check-square-o” class=”” unprefixed_class=””] Hirdetésfeladásnál ne felejtsd el bepipálni az online fizetést!

[icon name=”thumbs-o-up” class=”” unprefixed_class=””] Ezután az utasod a helyfoglaláskor már fizethet bankkártyával is, vagy  a foglalást követően bármikor megteheti ezt, akár az autóban mobilról is.

Beállítom az online fizetést!

Hozzászólások

 1. Spenyo
  • Oszkár Telekocsi

   El van különítve az időben visszamondott utazás, és a nem időben visszamondott utazás. Azok a lemondott helyfoglalások, melyek röviddel a helyfoglalás után lettek lemondva, meg sem jelennek a statisztikában. Kizárólag azok jelennek meg, melyeknél a lemondás időpontja közelebb volt az utazás időpontjához, mint a foglalás időpontjához!

   Oszkár csapat

   Válasz
   • Dulay Zsolt

    És fordított helyzetben, amikor az autós mondja vissza az utat előző este vagy az indulás előtti 1-2 órában? Az ilyen ellen az utast semmi nem védi!

    Válasz
    • Oszkár Telekocsi

     Amennyiben ez történik, és a sofőr nem korrektül jár el, és nem értesít, akkor az erről szóló levélben megírjuk neked, hogy jelezd felénk a dolgot, és kizárjuk az autóst, hogy mással ne tehessen ilyet.

     Válasz
     • Cece

      És ilyen esetben az átvert utas a pénzét is vissza kapja?

     • Oszkár Telekocsi

      Amennyiben az utazás az autós miatt nem jött létre, természetesen az utas visszakapja a teljes összeget

 2. cactus

  Sziasztok!

  Inkább az irányba kellene elmenni, hogy a sofőr kezébe is adjunk eszközöket. A “first in first served” logika a sofőrök szempontjabol nem jo, mert:

  – a jelentkezés sikeres, függetlenül attól, hogy milyen értékelése van az utasnak
  – a sofőr nem tud priorizálni mondjuk tavolsag alapjan (jobb egy Győr-Szeged mint egy Győr- BP és egy BP-Szeged)
  – a sofőr nem tud bevált, már ismert utasokat priorizálni

  Jó lenne egy “jóváhagyás opciót” bevezetni a sofőr oldalán, így egy csapásra az összes pont teljesülne.

  Üdv,
  Cactus

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   A Sofőr kezében ott van a lehetőség, hogy

   * tiltólistára tegyen utasokat
   * hogy helyfoglalás után visszamondjon utasokat (és ha ezt időben teszi, a statisztikában sem jelenik meg)

   Így ha nem teszel semmit, akkor a “Jóváhagyás” megtörtént, ahhoz kell tenned valamit, hogy ne így legyen!

   Oszkár csapat

   Válasz
   • cactus

    Igen, de a három pont közül pont ez a kettő nem zavar annyira.

    Itt a hozzállással van a baj, miszerint az utasok szemezgetnek, a sofőrök meg azzal élnek ami jut.

    Válasz
 3. szciklon

  Spenyónak igaza van. Jó lenne kötelezővé tenni, hogy legalább Budapesten belül megadja az autós, hogy honnan indul, legalább annyira, hogy Belváros, Buda, Pestlőrinc, Rákoscsaba-külső… sokszor ezért nem foglalja le az utat az ember, vagy mondja le a kapcsolatfelvétel után, ami lehet, hogy nem öt perc.

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Azok a lemondások, melyek időben történnek meg, azaz időben közelebb a helyfoglaláshoz, mint az induláshoz, nem jelennek meg a statisztikában!

   Oszkár csapat

   Válasz
  • zolee_x

   Szia ! En soforkent irom, hogy nalam a megjegyzesbe van egy tervezett utvonal, de persze ettol valamennyire el tudok terni . Sokan Konkret hellyen jelolik az indulast . De ha nem egyertelmu , foglalas utan az utasnak fel kell vennie a kapcsolatot a soforrel. Oszkar uzenet mail, SMS , telefon a reszletek tisztazasa vegett . A rugalmassaggal nemcsak a soforoknek kell rendelkeznie , hanem az utasnak is .
   Ha nem lehet osszehozni a beszallast , akkor lehet kiregisztralni az utrol es aztan egy masik soforhoz be . 😉 Persze idobe 😉

   Udv Z

   Válasz
 4. Doktor_Tom

  Szerintem ez olyan, mint a fociban a bírói hiba: benne van a pakliban, ezért is szeretjük.

  Ami elég jó és szerintem sokkal nagyobb segítség az a várólista. Itt ugyanis, ha valaki utazni akart, de nem volt hely sehol, akkor azonnal kap értesítést, hogy felszabadult egy hely, és akár fél órával indulás előtt is be tud foglalni.
  Volt már olyanom, hogy pár órával korábban mondták le – szerencsére törölte is a foglalását, és be is telt a hely. Volt olyan is, hogy nem törölte, akkor maradt egy üres helyem, de legalább kényelmesen utaztunk. És volt már olyan, hogy indulás előtt 20 perccel csörgött, hogy elaludt, és nem fog odaérni a találkahelyre…
  Legutóbb viszont pont azért tudtam valakit hazahozni vidékről, mert egy órával indulás előtt lemondtak egy helyet. Az új utasnak elfogyott a pénze, a vasútállomáson vettem fel, a szülei meg várták Pesten az útiköltséggel. Ezt a vasút nem vállalja fel, más szabad hely meg abban az időben nem volt más oszkáros kocsiban… 🙂 (Az értékelésben azt írták, hogy “életet mentettem” – ez viszont a foglalását utolsó órában visszamondó utasnak köszönhető.)
  És velem is előfordult, hogy sajnos indulás előtt egy órával robbant le az autóm, és csak vontatva jutottam én is haza… (Persze azonnal szóltam az utasoknak telefonon.)
  Volt viszont olyanom is, hogy több nagyon durva piros megjegyzést kapott az utasjelöltem korábban – és ott várt időben a megbeszélt találkahelyen, ráadásul útközben elmesélte, hogy ő meg már nem egyszer járt úgy, hogy nem volt helye a kocsiban, hiába foglalt.

  Szóval ezek benne vannak a pakliban sofőrként, és én azt mondom: ettől is szép az oszkározás. 🙂
  Én tehát maradok a készpénznél, meg a nyitott helyfoglalásnál.
  És főleg az oszkározásnál – ha csak tehetem. 🙂

  Válasz
 5. geller

  Sokszor van olyan, hogy az utas lemondja az utat, telefonon, SMS, vagy a belső üzenő rendszeren, de nem veszi a fáradságot, hogy törölje is az utat, pedig megkérem rá. Így várok egy darabig, majd nekem kell törölnöm az utast, hogy esetleg más is foglalni tudjon az adott helyre.
  A rendszer ezt viszont negatívan beszámítja a statisztikámba, holott nem én mondtam vissza, hanem ő. Ezt valahogy jó lenne jelölni az utas törlése funkciónál.

  Válasz
  • geller

   Esetleg ilyenkor ki lehetne küldeni az utasnak egy emailt, hogy a sofőr kérésedre/jelzésedre törölte helyfoglalásod, x napig ha nem reagálsz, akkor elfogadottá válik részéről a dolog.

   Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Szervusz!

   Ilyenkor a törléskor megjelenik egy zöld sávban számodra a sikerüzenet, hogy “Sikeresen törölted a helyfoglalást, de ha nem a Te hibádból történt a foglalás, kattints ide, és adj le értékelést”

   Amennyiben az értékelést leadod, melyben megjelölöd, hogy az utas hibájából nem jött létre az út (ettől még nem kell negatívat adnod neki, de fontos, hogy a sikerességnél ezt állítsd be) ebben az esetben a statisztikád másnapra visszajavul!

   Az ilyen értékeléseket utólag is leadhatod a személyes menü -> értékelések -> “Meghiúsult utazások értékelése” menüpontban.

   Kellemes Oszkáros utasokat kívánunk!
   Oszkár csapat
   http://www.oszkar.com

   Válasz
 6. geller

  Ha a helyfoglalás korlázotásnál beállítom például, hogy “nincs még legalább X db pozitív visszajelzése” és az aktuálisan feladott hírdetésemnél nincs engedélyzeve az online fizetés, akkor, akik nem felelnek meg az előző feltételnek nem is látják a hírdetésemet? Vagy látják, de nem tudnak foglalni?

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Ha amúgy elfogadsz online fizetést, akkor mindegy, hogy az adott úton elfogadsz-e fizetést vagy nem, aki a korlátozás alá esik, az csak bankkártyás előre fizetéssel tud helyet foglalni.

   Tehát nem kell ezért minden utat bankkártyás fizetés elfogadóvá tenned, a korlátozás vonatkozni fog az utasokra, és fizetniük kell, ha helyet akarnak foglalni.

   Oszkár telekocsi
   http://www.oszkar.com

   Válasz
   • Kornel

    Igen, de pl nálam volt, hogy online fizetett az utas, majd azt visszamondta és az induláshoz közelebb esett a lemondás, de ugyanúgy visszakapta a pénzét. Ergo olyan mintha személyesen fizetve foglalt volna! Ugyanúgy lemondhatta.

    Válasz
    • fk.oszkar.com

     Kedves Kornél!
     Ha szeretnéd, hogy kivizsgáljuk az ügyedet, kérlek, írd meg az info@oszkar.com -ra, hogy melyik utasodról van szó.
     Mivel a lemondások szerint a rendszer automatizmus alapján küldi vissza/el a pénzt, ezért nagy valószínűséggel még időben mondta vissza az utasod a foglalást, ha ő kapta vissza a pénzt.
     De pontosabbat tényleg akkor tudunk mondani, ha leírod, hogy konkrétan kiről van szó.

     Üdv,
     Kriszta

     Válasz
 7. Sándor Dénes György

  A viszzamondásnál azt kellene kiemelten jelölni, ha
  -le nem mondott nem-megjelenés van
  -utolsó napon mondja le

  Ha valaki foglal és 3-4 nappal előtte kiderül, hogy nem jó, és törli, azzal senkit sem bánt szerintem.

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Szia!

   Ha valaki időben mondja vissza az utat, akkor azzal természetesen semmi gond nincsen.
   Csak abban az esetben romlik a statisztika, ha nem időben törli az utas a helyfoglalást, illetve ha nem jelent meg az úton és az autós meghiúsult értékelést ad le róla.
   A helyfoglalás korlátozásával ezeket, a nem jó statisztikával rendelkező utasokat tudod kiszűrni.

   Válasz
 8. Károly Kiss

  Hunor nevű kedvesnek nem mondható utas aki foglal majd az utolsó pillanatban le mondja.
  Ezzel a többi utazni kívánót is átveri. A z illetőt utasnak nem javaslom.

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Károly!

   Sajnáljuk, hogy csalódtál. Pont az ilyen esetek kiküszöbölésére hoztuk létre a fenti funkciókat.
   Emellett kérünk, hogy add le róla az értékelésedet, mert azt minden Oszkáros felhasználó látja, így a jövőbeli útitársai is.
   Az értékelést itt tudod leadni róla (és a többi meghiúsult utasodról is): https://www.oszkar.com/user/list/missingfail.php

   A továbbiakra zökkenőmentes Oszkáros utakat kívánunk!

   Válasz
 9. Kovacs Nora

  Hogyan tudom értékelni azt, akik indulás elott 1 órával törli magát?
  Szeretnem ha más sofőr is látna, hogy megbízhatatlan.1 heten belül 2x igy jártam.

  Válasz
   • LTailor

    Kedves Oszkár,

    az oszkár telekocsi / személyes menü / értékelése / meghiúsult utazások menüpontban nem jelenik meg azon utasok akik visszamondják a foglalást. Nekem mint ahogyan a múlt héten is, rendszeresen előfordul, hogy valaki befoglal majd az indulás előtt fél nappal esetleg pár órával előtte lemondja. Talál jobbat. Vagy tisztában van az utazási feltételekkel pl. csak kézipoggyász fér el, mégis foglal és próbál egyezkedni. Miután elmondom neki kedvesen, hogy nem véletlen hirdettem így, törli a foglalást. Miért nem jelennek meg azon utasok az említett menüpontban akik visszamondják foglalásokat?Előre is köszönöm a választ.

    Válasz
    • fk.oszkar.com

     Kedves Laci!

     Azokat az utasokat, akik még időben törölték a helyfoglalásukat, nem tudod értékelni, nem találod meg a meghiúsultak között őket.
     Az időbeni és késői törlésről bővebb infót az ÁFF 11.6-os pontjában olvashatsz:
     https://www.oszkar.com/misc/policy.php#11

     Sok sikeres Oszkáros utat kívánok!

     Válasz
 10. Szili Éva

  Az előzőekben volt, hogy az autós mondja le az utat. Ott álltam és vártam, hogy odaérjen már. A telefonon nincs internetem. Egy óra után hazamentem. Akkor láttam, hogy az elvileg meghirdetett indulás után megírta, hogy mégsem tud elvinni! Nem hívott fel!! Azóta is vígan oszkározik, hiába írtam meg az értékelésébe. Mit kellett volna tennem?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Éva!

   Nagyon jól tetted, hogy leadtad az értékelésedet az autósról, mert a rendszer ez alapján alakítja az felhasználó statisztikáját.
   Így tehát, ha sok meghiúsult/késői lemondásos útja lesz az autósnak vagy a negatív értékelésinek az aránya eléri azt a pontot, akkor automatikusan kizárásra kerül és tiltjuk az újraregisztrálását is.

   Sajnáljuk, hogy ilyen élményben volt részed, reméljük a továbbiakban zökkenőmentes útjaid lesznek!

   Válasz
 11. Gábor

  Sziasztok Oszkar csapat!

  Végigolvastam ezt az oldalt, tetszik a kommunikációtok.
  Mondandóm egy része ide tartozik, egy része a fejlesztőkhöz, a maradékot meg nem tudtam, hova írjam. Ha van jobb helye, kérlek, jelezzétek.

  Korábban nem volt gondom az utasokkal, mostanában egyre több.

  Pár dolgot megfigyeltem az elmúlt hetekben (előttem is jelezték némelyiket):
  – az utas nem köszön (nem mer?, nem tudja, hogyan?);
  – a legtöbb utas nem olvassa el az adatlapot; vagy úgy tesz, mintha nem olvasta volna;
  – a figyelmesség, előrelátás nem divat;
  – olyanok foglalnak, akiknek az úti célja vagy a kezdete egyezik csak az általam megadott ki- vagy beszállási pontokkal (nincs köztes megálló feltüntetve), de nem mindkettővel; korábban rákérdeztek, ide megyek, nagy kitérő neked?, most kapkod, befoglal, kérdez (mert csak így tud felhívni telefonon), szóval kérdez hülyeségeket, látszik, hogy földrajzilag sincs képben, mert nem járt utána, vagy mert nem volt ideje utánajárni, lemondani már nem tudja, nem szól, nyilván, mert siet.
  – utasaim elmondása szerint néhány sofőr még mindig bepipálja pl. a kényelmes hely minden utasnak opciót, aztán szembesül az utas, hogy nyomorognak hátul.
  – vannak utasok, akik nem jelzik, mekkora és mennyi csomaggal utaznak/utaznának, de talán erre sem született (jó) megoldás. Sofőrként mindig rákérdezek, ezt találom célravezetőnek. A meghirdetett úthoz hiába írok bármit, a többség nem olvassa, vagy mire felvesszük egymással a kapcsolatot, elfelejti.

  Javaslataim:
  – ha utasként keresek nekem megfelelő járatot, a környékbeli ajánlatok legyenek jobban elkülönítve a célnak megfelelő találatoktól. Pl. úgy, hogy a ‘… környékbeli ajánlatok közül választhatsz’ felirat legyen szintén vastagított, akár más színnel, vagy az egész blokk lehetne más háttérszínű vagy egy határoló minta. Aki nem figyel, nem olvas, siet, annak se olvadjon egybe.
  – előzőhöz kapcsolódóan, tudtok-e valamilyen távolság és/vagy becsült időbeli információt megjeleníteni a környékbeli találatokhoz? Szerintem igen, a kérdés, mekkora meló, mennyire lassítja a lekérdezést és van-e értelme. 😉 Az is lehet, hogy ez az információ most is rendelkezésetekre áll a lekérdezések során. Arra gondolok, hogy az utas és a sofőr kiindulási pontja ha eltér, és úgy tér el, hogy az utas messzebbről utazna célja felé, mint a sofőr, akkor ez valamilyen módon legyen még jobban kihangsúlyozva.
  – sofőrként nem látom, az utas honnan hova szeretne utazni, ezért ha az utas és a sofőr útvonala eltér, valamiféle visszajelzést javaslok az utasnak és a sofőrnek is a hely foglaláskor. Számos félreértés elkerülhető. Pl. a hirdetésben megadom, hogy adott településen (sofőr által megadott kiindulási ponton) de az utas által megadott címen felveszem az utast (magyarán házhoz megyek), az utas nem mondja telefonban, hogy mi a terve, kérem, küldje el a címet, és becsületére legyen mondva, tök jó, hogy legalább írásban irányítószámmal együtt átküldi a teljes címet (nemcsak az utca nevét és a házszámot), melyben egy teljesen más várost ad meg 30-60 perces kitérővel az én kiindulási pontomtól menetirányomnak ellenkező irányban. Vagy pl. ne forduljon elő, hogy Nyíregyházáról felhív valaki, hogy Tiszaújvárosból nagy kitérő lenne Nyíregyháza Budapest felé? Tetézve: és ha busszal/vonattal eljutok Debrecenbe, onnan is…? Ez amellett, hogy az utas tájékozatlansága, szerintem a rendszer sutasága is. A szűrőkig talán el sem jutnak a legtöbben.
  – utasként lehessen valamilyen formában a meghirdetett út bekapcsolt opcióiról is visszajelzést adni – ne csak szöveges formában -, mert több oldalnyi visszajelzést nincs értelme mindig végigolvasni. Sokan nem akarják a sofőrt leértékelni, mert az “sír”, hogy így meg úgy, de ha pl. a légkondira, autópályára, kényelmi ülésekre lehetne értékelést adni, így talán bátrabban mernének visszajelezni az utasok is. Hogy is mondják: a tények makacs dolgok. Nem gondoltam ezt elég jól át, ötlet(elés)nek talán nem rossz. A “Kényelem” visszajelzés szerintem nem elég egyértelmű és nem derül ki, hogy eleve kicsi a gépjármű valamely utas számára, vagy mert megtévesztő információt adott a sofőr.
  – ha a sofőr kitölti az úttal kapcsolatos tudnivalókat (vagy ha ki sem tölti), az utas legyen valahogy rákényszerítve a párbeszéd megkezdésére: utasként legyen kötelező kitöltenie pl. foglaláskor egy form-ot: Szia… ennyi és ekkora csomaggal utazom, innen és ide szeretnék eljutni… Értem én, hogy ott az üzenet lehetősége vagy a telefon, a kommunikáció viszont nem erőssége hazánknak, nincs kikényszerítve, hogy kiderüljön, kinek mi az úti célja. Akár már a helyfoglalás előtt elég lenne az utas részére egy figyelmeztetést feldobni, hogy a sofőr megadott indulási helye a tiédtől x km-re | kb. y percre van, kérlek, egyeztess a sofőrrel helyfoglalás előtt. Itt lehet, hogy eleinte sokan mégis befoglalnak, mert telefonon egyszerűbb elérni a sofőrt, mint üzenetet írni neki, amire talán már nem is válaszol időben. Ilyenkor kapna a sofőr is egy figyelmeztetést, hogy figyelj, az utasod lehet, hogy rossz helyen kopogtat.

  Kicsit off téma, de ha már itt vagyok, megkérdezem, mert lusta vagyok eligazodni a felület mélységeiben:
  amikor visszajelzést adok, a csillagok mellett van egy – (mínusz vagy gondolatjel, tooltip-je: “Clear”) jel, ami törli az összes csillagot egy tulajdonság esetén. Ez azt jelenti, hogy csak szóbeli értékelést is adhatok valakiről úgy, hogy egyéb – adott esetben nem is értékelhető – tulajdonságát kihagyom?
  Ez esetben azt is javaslom, hogy a lap alján, ahol kiírjátok “* Az itt megadott értékelések a felhasználó adatlapján összegezve jelennek meg, nem látszik, hogy melyik értékelést ki adta le.” mondatot, kérlek, egyértelműsítsétek plusz egy mondatban, hogy a tulajdonsághoz tartozó üresen hagyott csillagok esetén az a tulajdonság nem lesz figyelembe véve/értékelve.
  Kérlek, ha van rá lehetőség, a “Clear” helyett írjátok pl. azt, hogy az “Értékelésem törlése”.

  Köszönöm, hogy végigolvastatok, örülök, ha találtok benne megvalósítható elemet.

  Üdvözlettel: Gábor

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Kedves Gábor!

   Köszönjük szépen, hogy leírtad a gondolataidat, ötleteidet!

   Részletesen átolvassuk őket és amelyiket arra érdemesnek gondolunk, továbbítani fogjuk az illetékes fejlesztő kollégáknak, hogy valamilyen formában valósítsák meg a könnyebb kezelhetőség érdekében!

   További kellemes Oszkáros utakat kívánunk!

   Válasz
 12. papcza

  Kedves Oszkár

  Régen nagyon sokat vittem az utasaitokat- utasainkat, nagyon jó tapasztalataim voltak, még barátságok is születtek. Másfelé sodort az élet, nem mentem egy ideje annyit, így kiestem egy 6 évre. Viszont, most visszazökkentem, és egyből egy Bp- Debrecennel bekezdtem. Keserű csalódás volt, az utasok színvonala, már amelyikkel találkozott az ember, az egy- egy kivétellel kritikán aluli.
  Kezdve azzal, hogy telefoglalták az autót, aztán 4 utasból 3 visszamondta közvetlenül indulás előtt. Van olyan ember, aki nem érti, hogy Kelenföld az nem a Keleti, és nem megyünk a városnak. Szintén zenész, aki könyörög, hogy a Nyugatinál akkor felveszem-e? Utóbbit már be is vállaltam egy 40 perces kerülővel, mert ketten voltak. Odaérve a telefont nem veszi fel, majd hívogat más számról, de nem beszél bele. Végül elérem, ott áll háttal, nézi a Westendet, hátha abból kijön a telekocsis majom, mert én majd biztosan megismerem, ezzel elment pluszban 10 perc. És kiderül, hogy mégiscsak egyedül jön, mert a haverja ott a helyszínen meggondolta magát.
  Debrecenből vissza ugyanez lejátszódik, reggelre befoglalva a full autó, indulásra maradt egy utasom, meg mégegy, aki az utolsó 5 percben véletlenül beesett. Persze ez miatt csúsztunk vagy negyed órát, majd félúton bekérdezett, hogy felérünk-e időben a Széll Kálmán térre, emrt ő elkésik. Majdnem ajánlottam neki a debreceni repteret, hogy talán repülővel kellett volna akkor jönni.. Széll Kálmán még véletlenül sem volt megadva címnek, csak a Kelenföld.
  Én ezt nem értem, ez régen nem így ment. Nagyon elgondolkodtam, hogy nem hirdetek többet utat, nem szórakozok ilyen nyomorultakkal.
  Azt tudom, hogy létezik az az embercsoport a hirdetők közt, aki befoglalja mások útját, majd visszamondja, hogy terelje magára az utast, ezt régen főleg a német utaknál tapasztaltam, de az utasok nem voltak ennyire “gázosak”.
  Szerintem a normális sofőr rendet rak az autóban, hagy elég helyet a cuccoknak, és ott van időben azon a helyen, ahová megbeszélte. Mivel odaérés közben vezet, így nincs ideje telefonszámokat kutatni, emaileket és sms-eket olvagatni és válaszolni, mivel vezet. Pláne nincs mód áttervezni utakat az utolsó pillanatban. Jó lenne, ha megértenék az utasok is, hogy ha szeretnének egyben odaérni máshová, akkor nem kellene felhúzni azt, akinek a kezében van az életük az elkövetkező 2-3 órában.
  Biztosan vannak jó példák, meg jó utasok, akinek nem inge..
  Sajnálom, de ezt ki kellett írjam magamból.

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Kedves Zoltán!

   Az alábbi megoldásokkal tudod szűrni a megbízhatatlan utasokat:

   Tiltólista beállítása: Többet nem fog hozzád foglalni, valamint az autósok meg tudják osztani egymás tiltólistáját. Érdemes azon a viszonylaton, amelyen sokat autózol felvenned pár autóssal belső üzenetben a kapcsolatot, hogy tiltólistát cseréljetek.
   https://blog.oszkar.com/tiltolista-feltubozva/

   Online előre fizetés beállítása: Természetesen a hirdetésed feladásánál ki tudod választani, hogy miként fizessen az utas. Röviden: minél később mondja le az utat, annál kevesebb pénz jár neki vissza, és neked pedig több kártérítés. A helyfoglalás korlátozása csak ezzel a funkcióval együtt működik.
   https://blog.oszkar.com/online-utazas-fizetesi-lehetoseg-az-oszkaron/

   Helyfoglalás korlátozása: Aki a beállított szűrő szerint nem éri el a szintet, az csak online előre fizetve tud nálad helyet foglalni.
   https://blog.oszkar.com/az-utas-akirol-elore-sejted-hogy-nem-fog-eljonni/

   Valamint ezen felül is érdemes még a mindig megnézni a leendő utasod adatlapját, értékeléseit, és még időben dönteni, ha nem szeretnél vele együtt utazni.

   Az autósok nagy része már beállította a fenti megoldásokat, ezért a megbízhatatlan utasok száma erősen kezd visszaszorulni.

   Sajnálom, hogy megbízhatatlan utas foglalt nálad, remélem a továbbiakban nem lesz problémád az Oszkáros utak során.

   További jó Oszkározást kívánok!

   Válasz
 13. Barthl Richárd

  Kedves Oszkár!
  Hogyan lehetséges a 17,40-es indulást 17,47-kor törölni,mármint az utasnak???

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Szia!

   Úgy látom, hogy az utas az egyik köztes megállónál szállt volna be, ezért hagyta a rendszer, hogy törölhesse a helyfoglalását az út indulása után.
   Ettől függetlenül, az értékelést le tudtad rá adni, ahogy látom, és a statisztikáját is rontotta a késői lemondás. Sajnálom, hogy ilyen utassal akadt dolgod.
   Sikeresebb oszkáros utakat kívánok!

   Válasz

Trackbacks/Pingbacks

 1. Tartasz tőle, hogy nem jön el az utasod? Kérj kreditletétet! | Az Oszkár telekocsi blogja - […] lehetőség már régóta, a kötelező online előrefizetés megkövetelése mindenkire vagy csak bizonyos statisztikánál gyengébb utasok számára sokak számára bevált […]
 2. Online fizetés autósként | Az Oszkár telekocsi blogja - […] online fizetéssel együtt működik a helyfoglalás korlátozása, amely előszűri számodra az Oszkáros […]
 3. Adj zöld utat az online fizetésnek és felejtsd el a csalódásokat! | Az Oszkár telekocsi blogja - […] online fizetéssel együtt működik a helyfoglalás korlátozása, amely előszűri számodra az Oszkáros […]
 4. Volt már olyan utasod, aki túl későn mondta le az utat? Többet ettől nem kell tartanod! | Az Oszkár telekocsi blogja - […] online fizetéssel együtt működik a helyfoglalás korlátozása, amely előszűri számodra az Oszkáros […]
 5. Visszatekintés 2021-re – ilyen volt az Oszkár éve | Az Oszkár telekocsi blogja - […] és ügyfélszolgálati válasz született ezzel kapcsolatban. A legjobb megoldás még mindig a helyfoglalás korlátozásával kombinált bankkártyás előrefizetés. 2021-ben továbbfejlesztettük ezt…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás