200 Forintból autózni Szegedre? Avagy: mikor van tele a kocsi?

A Totalcar csapata májusban egy kardinális kérdést feszegetett szerkesztőségi parkolóházának tetején: hány nő fér egy Octaviába? 11 és félig jutottak, nem rossz…

Májusi rekord: 11 és fél nő egy Octaviában

Májusi rekord: 11 és fél nő egy Octaviában

Mi az Oszkár telekocsinál továbbgondoltuk a felvetésüket. A szeptember 27-én 10.00-tól 19.00-ig tartó, a Magyar Telekom által megrendezett  7. Fenntarthatósági Napon másként tesszük fel a kérdést, miközben nem titkoltan meg kívánjuk dönteni a rekordjukat: Mennyi a minimális fejenkénti útiköltség, amennyiért el lehetne autózni egy Octaviával a fővárosból mondjuk Szegedre? (Ez az egyik legnépszerűbb oszkáros útvonal)

Hogy minél jobb esélyekkel induljunk, a megválaszoláshoz nem egy “mezei” Octavia lesz a segítségünkre, hanem a család legtakarékosabb tagja: egy CNG (gáz) üzemű G-TEC kivitel, melyet a Porsche Hungária bocsájt rendelkezésünkre.

A G-Tec Octaviánk már készen áll a kísérletre!

A G-TEC Octaviánk már készen áll a kísérletre!

Természetesen a kísérlet szigorúan elméleti jellegű, tekintve hogy közúton maximum 5 fő utazhat ebben a modellben. Na de nézzük, miként is épül fel pontosan a kérdés:

A G-TEC Octavia CNG üzemben: 3,5 kg üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren,  így a 345 Ft/kg-os árral számolva 2113 Ft lenne az üzemanyag költsége a fővárostól 175 km-re fekvő Szegedre. Ha ezt öt felé osztjuk, már elég kellemesen hangzó 422 Ft lenne az útdíj fejenként.

Budapest-Szeged 200 Ft-ért?

Vajon mennyire lehet ezt lecsökkenteni igazán tele kocsival? Gyere el szeptember 27-én, szombat délután a Millenárisra, keresd az Oszkár standját és segíts kideríteni! Döntsük meg 14.00-kor a totalcarosok rekordját, üljünk be legalább 12-en az Octaviába és utazzunk el képzeletben egy BKV vonaljegy árának feléért Szegedre!

A délutáni rekordkísérlet minden bátor résztvevőjének, és a nap közben folyamatosan kipróbálható ügyességi és quiz játék nyerteseinek az Uránia Nemzeti Filmszínház által felajánlott páros mozijegyekkel, és a Lakat alatt, a Záramkör és a MystIQeroom szabadulószobák által biztosított ajándék játéklehetőségekkel kedveskedünk!

Addig is, ha utaznál, használd ki rendszerünk előnyeit, keress útitársat Oszkárral!

Hozzászólások

2 thoughts on “200 Forintból autózni Szegedre? Avagy: mikor van tele a kocsi?

  1. Igen a CNG nem rossz megoldas , csak sajnos keves azaz 4 db kut van MO.-on. Remelem tobb lesz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website