Ismét eltelt egy év és már-már megszokott módon most is egy összefoglaló következik.
2019-ben az Oszkár 12 éves lett, elértük a 775 ezres felhasználószámot. A Facebook-követőink 134 ezeren lettek és az instán is lassan elérjük az 1700 rajongót.
2019-ben is rengeteg Oszkáros dolog történt, vegyük számba, hogy pontosan mik is voltak ezek, hátha valamiről lemaradtál! 🙂

Áttekintés

A tavalyi év során 135 ezer új felhasználó regisztrált az Oszkárra, így már 775 ezeren lettünk a közösségben.  A 12 év alatt, az évtized végére, a megvalósult utak száma elérte a 6,5 milliót.
A Budapest-Miskolc közötti vasútvonal felújításának köszönhetően, ez volt a legnépszerűbb útvonal 2019-ben. 300 ezernél is több megvalósult út történt csak ezen a viszonylaton.

Oszkár Infografika 2019

 

Ez az év sem telt “eseménytelenül” 🙂

Kezdésnek nőnap alkalmából Attila és Máté, az Oszkár alapítói, megleptek néhány Oszkározó hölgyet. Az eseményről több FB-élő és kép is készült.  Vidám nap volt és a lányok valóban meglepődtek 🙂

Május elején Kriszta, a marketingesünk járt az RTL Klub Reggeli műsorában, majd május végén (ettől függetlenül) forgattunk egy Oszkárt népszerűsítő reklámfilmet. Ez a reklám leginkább azoknak az autósoknak szól, akik még nem Oszkároztak soha, de szeretnének spórolni. Az előkészületek és a forgatás is izgalmas volt, pláne, hogy a tavasz végi-nyár eleji időponttól függetlenül, szakadt az eső és hideg volt… Néhány werkfotót feltöltöttük a facebook-ra, IDE kattintva megnézheted!

2019-ben az olyan klasszikussá vált fesztiválok mellé, mint a Campus, a FEZEN, a SZIN, a FesztEger, a Strand vagy a B.my.Lake, érkeztek új színek, új típusú rendezvények, például az Open Road Fest vagy a Brand Tester és a Pécsi Országos Színházi Találkozó.
A Barba Negra után sikerült a Budapest Parkkal is megegyezni, így a 13 Barbás koncert mellett 2019-ben 5 Parkos bulira is sorsoltunk páros belépőt.
Összesen 150 Oszkáros felhasználót juttatunk be valamilyen eseményre, a kisorsolt koncertjegyek, napi belépők és fesztiválbérletek összértéke elérte az 1,4 millió forintot!
2019-ben az autósoknak indítottunk egy új játékot a fesztiválszezonban, valószínűleg ezt idén is megtartjuk, úgyhogy érdemes lesz figyelni a facebook-híreinket 🙂

Fesztiválos összefoglaló

Minden évben a fontos események közé tartozik az Oszkár-szülinap. Ez általában egy olyan nap, amikor néhány Oszkáros felhasználó együtt ünnepelhet az Oszkár rendszerét üzemeltető dolgozókkal, alapítókkal. Beszélgetünk, játszunk, eszünk, iszunk 🙂 Ez persze most sem maradt el, méltó hangulatban telt az a bizonyos szeptemberi, vasárnap délután 🙂

Oszkár-szülinap 12.

Ha már említettük a nyári fesztiválszezont és a szeptemberi szülinapot, meg kell emlékezni a kiemelt eseményeink között a Mikulás-akcióról is. Edina és Kriszta közel 90 Oszkáros utasnak és autósnak osztott ajándékot december 6-án, íme egy kis élménybeszámoló az esetről:

Az Oszkáron mindenki különleges

2019-ben a telekocsizó hírességek mellett (mint Elek Péter humorista és Balázs Konrád, a twentees zenekar tagja) helyet kapott néhány nem híres, de igazán különleges Oszkáros. Megismerhetted Kati mamát, aki bevállalós nyugdíjasként oszkározik, Pétert, aki hivatásos legós, és Mihályt, aki Teslával rója az utakat. Ismét felbukkant egy love-story, oszkáros megismerkedéssel, házassággal, bébivel 🙂

“Az élet nem csak játék és mese…”

Na igen. Nem csak ünnepeltünk és buliztunk az év során. 🙂
2019-ben elkezdtük a profitszerzési céllal hirdető oszkáros autósok helyzetének rendezését. (FONTOS: ez az intézkedés a klasszikus telekocsisokat, akik költségmegosztásból, személyautóval hirdetnek az Oszkáron, nem érinti!) A hitelesítésre azért van/lesz szükség, hogy egyrészt az utasok biztonságban, megfelelő műszaki állapotú kisbuszokba szállhassanak be, hivatásos sofőrök mellé. Másrészt egyre gyakrabban fordult elő, hogy az engedéllyel nem rendelkező buszosokat megbüntették, a járműveiket ideiglenesen kivonták a forgalomból. Ezzel az érintett “feketézők” sok kellemetlenséget okoztak az utasoknak és ráadásul rossz hírnevét keltették az Oszkáros közösségnek.

2019 közepétől a nemzetközi utakon már csak olyan üzleti hirdetők hirdetései jelennek meg, akik bemutatták az engedélyeiket nekünk és megkapták a zöld pipás, “ellenőrzött üzleti hirdető” minősítést. Néhány kisbuszostól elköszöntük, mert nem szerették volna legalizálni a tevékenységüket, viszont nagyon sokan már a belföldi hivatásos utaztatók közül is megszerezték a személyszállításhoz szükséges engedélyeket a kezdődő szigorítás hatására.  A terv az, hogy 2020 nyaráig a belföldi kisbuszosoktól is begyűjtjük a papírokat és lehetőségeinkhez mérten maximálisan “kifehérítjük” az üzleti célú hirdetőket.

Emellett lényeges előrelépés még, hogy az év elején megújult a mobilappunk, amit azóta is csinosítunk, fejlesztünk. Ha már itt tartunk, készültek új fejlesztések, amik közül a csillagos értékelési rendszer bővítése pl. minden felhasználót érint, míg a helyfoglalás-korlátozás eszköztárának növelése közvetlenül csak az autósokat, közvetve az utasokat is.

Mi várható 2020-ban?

Van egy nagyon izgi titkos projektünk, ami valószínűleg idén megvalósul, de erről majd később adunk még hírt. 🙂
Biztosan lesz számtalan fejlesztés a rendszerrel kapcsolatban és a 2020-as fesztivál- és koncertszezon idején is számítunk rád!

Szóval 2020-ban is kövess minket a Facebook-on, az Instagram-on, vagy állítsd be az értesítéseiket!

Köszönjük, hogy 2019-ben velünk voltál! Rengeteg sikeres, zökkenőmentes és élménydús Oszkáros utat kívánunk az új évre is!

2020-ben is keress autóst az Oszkáron, aki elvisz vagy hirdesd meg kiadó szabad helyeidet!

 

 

Hozzászólások

  1. Papp Béláné

    Szeretettel Gratulálok az Oszkár EGÉSZ közösségének 12. születésnapja alkalmából.
    Felajánlásaik, új kezdeményezéseik nagy örömömre szolgálnak, és biztos vagyok benne, még sok, más ügyfélnek is.
    Ez a – szinte mesébe illő – lehetőség egyenlő szívemben az emberiességgel. Talán, nem is tudják hány egyedülálló, kis-nyugdíjas, (amit, magunk között Nyög-díjasnak nevezünk) mozgásában korlátozott, vagy már gyenge egészségi állapota miatt : busszal, vonattal utazni nem képes, vagy autóval nem rendelkező, egyénnek adták vissza a reményt, a lehetőséget, hogy eljusson oda, ahová máshogy már képtelen, és viszont lássa távolba szakadt szeretteit.
    Amit, már említettem egy korábbi hozzászólásomban, nekem például( és gondolom, van ilyen más is) nem csak a Pestre való eljutás a gond, hanem (és főképp!) hogy egészen a reptérig vigyenek, ill hozzanak : a reptértől a lakásig hazafelé. Persze, erre többet vagyok hajlandó áldozni (hisz nincs a “pakliban) de ennek a lehetőségnek a megoldása is sokat segítene.
    Még egyszer szeretettel gratulálok 12. születésnapjukhoz (lassan korban is “felnőtté” válnak, ami nekünk, és Önöknek is jó.)
    Sok szerencsét az utaztatáshoz, és szimpatikus, problémamentes utasgárdához.
    Szép napot. Rózsa

    Válasz
    • fk.oszkar.com

      Kedves Rózsa!

      Köszönjük a gratulációt és örülünk, hogy az Oszkár rendszere ekkora segítség Önnek. A konkrét fuvarokkal kapcsolatban mindig az autóssal tud egyeztetni, erre nekünk nincs ráhatásunk.
      Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk! 🙂

      Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás