Ha már úgy érzed, az Oszkár-rendszer használatának minden csínját-bínját elsajátítottad, és neked autósként már senki nem tud újat mutatni, akkor épp ideje, hogy a haladó autósbeállítások felé tereljük a figyelmed. Most megmutatjuk, mit és hogyan tudsz itt beállítani! (Ha már kívülről fújod ezt a menüpontot, akkor is érdemes átfutni, ismételni.)

Első lépésként lépj be a fiókodba, majd a Személyes menü > Autós menüben kattints a Haladó autós beállítások menüpontra. Nézzük, miket találsz itt!

1. Online fizetés elfogadás

Autósként lehetőséged van beállítani, hogy az utasaid online is kifizethessék az útjukat. Ehhez meg kell adnod a számlázási adataidat és a bankszámlaszámodat. Ha az utas a foglalásnál ezt a fizetési módot választja, akkor előre ki kell fizetnie az utat, viszont ha azt választja, hogy “Az autóban fizetek”, akkor még eldöntheti, hogy hogyan szeretné rendezni az útiköltséget. Így akár útközben, egy gombnyomással is fizethet, és nem kell készpénzzel bajlódnotok. Fontos, hogy az online fizetés után nem kapod meg rögtön az összeget, a Simple szolgáltatónál várakozik, amíg az út megvalósultnak nem minősül. Erről bővebben itt olvashatsz: https://blog.oszkar.com/online-fizetes-autoskent/

2. Tiltólista

Ha egy utas nem ment el az útra, esetleg problémák akadtak vele útközben, vagy egyszerűen csak nem szeretnél többet vele utazni, akkor tiltólistára teheted. Így helyfoglaláskor egy hibaüzenetet kap, és nem tud foglalni a hirdetéseden. Felvételkor belső megjegyzésben megadhatod, hogy miért tiltod le az adott felhasználót – ez csak nálad fog megjelenni, senki más nem láthatja (kivéve az, akivel megosztod a listát). Ha valakit véletlenül vettél fel, vagy később meggondolod magad, akkor egyszerűen törölheted őt a listádról. Azt is beállíthatod, hogy online előre fizetéssel továbbra is tudjon foglalni nálad, ez akkor hasznos, ha valakit azért veszel a tiltólistára, mert nem jelent meg induláskor. Így ha legközelebb is ezt játssza veled, nyugodt lehetsz, hiszen a pénz egy része biztosan eljut hozzád. A tiltólistádat megoszthatod bizonyos autósokkal, de akár mindenkivel is! Így egyrészt más sofőrök is megnézhetik, kit és miért tettél tiltólistára, másrészt ha helyet foglal náluk egy olyan utas, aki szerepel a listádon, akkor e-mailben figyelmeztetést kapnak.

3. Helyfoglalás-korlátozás

Itt beállíthatod, hogy bizonyos kritériumoknak megfelelő felhasználók csak online fizetést követően foglalhassanak nálad. Megadhatod, hogy az utas negatív értékeléseinek vagy visszamondott utazásainak hány százalékot kell elérnie ahhoz, hogy korlátozva legyen a helyfoglalása, vagy kiszűrheted azokat is, akiknek nincs még legalább x db pozitív visszajelzése. Így ha az utas az értékelései alapján valószínűleg nem megy el a lefoglalt útra, akkor sem okoz neked nagy problémát, mert az összeg akár 80%-át is megkapod! Ki tudod szűrni azokat az utasokat is, akik 2-nél több helyet szeretnének foglalni nálad. Ezáltal bebiztosítod magad, mert nekik előre kell fizetniük online, és nem kell félned attól, hogy esetlegesen több helyed marad üresen.

4. Kedvezmények

Kétféle kedvezményt is biztosíthatsz az utasaidnak. Ha egy utas többször utazott már veled, akkor megajándékozhatod egy ingyenes úttal, például beállíthatod, hogy minden 10. alkalommal ingyen elviszed. Amikor az utasaid elérik ezt a számot, e-mailben értesítést kapnak, hogy a következő útért nem kell fizetniük. Ez a “hűségprogram” azért hasznos neked, mert a meglévő utasaid elkötelezettek lesznek irántad, és nem kell többet azon aggódnod, hogy vajon tele lesz-e az autó. A másik kedvezmény az online fizetéshez kötődik: beállíthatod, hogy ha az utas az indulás előtt egy bizonyos idővel – például 24 órával – korábban online előre fizetéssel foglal helyet, akkor hány százalék kedvezményt adsz neki. Így az utasok szívesebben választanak téged, és nagyobb valószínűséggel vesznek részt az utakon, ha pedig törlik a foglalásukat, a díj akár 80%-át is megkaphatod kártérítésként.

Kedvezmények

5. Ki- és beszállás körülményei

Itt megadhatod, hogy az indulási és az érkezési településen házhoz mész-e, vagy a megadott helyszín fix, esetleg megbeszélés kérdése. Ezt beállíthatod általánosan és településenként is. Ha például Budapesten mindig a Keletitől indulsz, de Nyíregyházán szívesen házhoz viszed az utasaidat, akkor külön beállítást adhatsz meg a két városra vonatkozóan. Erről bővebben itt olvashatsz: https://blog.oszkar.com/honnan-is-indulnal-te-hova-is-mesz-pontosan/

6. Hirdetésjelölő

A hirdetéseidet megkülönböztetheted vagy csoportosíthatod egy saját ikon használatával, vagy ha egy csoportos rendezvényre – például koncertre, fesztiválra vagy sporteseményre – több autóval mentek, akkor ezt az ikont többen is használhatjátok!

Az Oszkár által létrehozott jelölőket (@tankcsapda, @supernem, @turazas, @sielok, stb.) szabadon használhatod, saját jelölőhöz viszont üzleti csomagot kell váltanod.

Hirdesd meg kiadó üléseidet és próbáld ki, milyen profi módon telekocsizni! 🙂
Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ügyfélszolgálati percek – autós kérdések | Az Oszkár telekocsi blogja - […] ők is beállították a bankkártyás fizetés elfogadását és a helyfoglalás korlátozását. (http://oszkarbloghu.local/halado-autosbeallitasok-es-hasznalatuk/) A NAV-hoz bekötött online számlázás miatt a…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás