Ha van okostelefonod, az Oszkáron induláskor megoszthatod, hogy merre jársz. Így akár útközben is találhatsz útitársakat!

A pozíciód és úticélod ismeretében megtalálhatnak a rendszerben azok az utasok, akik a kereséskor kiválasztják, hogy “Most azonnal” szeretnének utazni, és az úticéljuk részben vagy teljesen megegyezik a tiéddel.  Ha már vannak utasaid, a funkciót úgy is használhatod, hogy a hirdetéseden helyet foglalt felhasználókkal osztod meg a pozíciód.

Miért jó ez neked?

Az utasok szemében megbízhatóbbá válsz, ha látják, hogy az út előtt és közben hajlandó vagy megosztani velük a pozíciódat, és ha még van szabad helyed induláskor, akkor jó eséllyel találsz utast útközben. Plusz – reméljük, hogy erre nem lesz szükség -, egy esetleges vita esetén így bizonyítható, hogy tényleg megjelentél a találkozási helyen, és pontosan mennyit vártál az utasra.

Miért jó ez az utasodnak?

Az utasod megbizonyosodhat arról, hogy valóban menni fogsz érte, a találkozási helyen pedig gyorsabban és könnyebben megtalálja az autót. Aggódó szerettei pedig akár nyomon is követhetik az útját, és megnyugodhatnak, hogy jó kezekben van.

Hogy működik?

Az Oszkár alkalmazásában a Beállításoknál jelöld be, hogy induláskor automatikusan megosztod a pozíciódat:

Pozíciómegosztás beállítása

Az utasod a “Helyfoglalásaim” menüpontban a hamarosan induló járat mellett talál egy “Hol a sofőröm?” gombot. Ez a funkció mind a webes felületen, mind a mobilalkalmazásokban elérhető, a gomb megnyomását követően két eset állhat fenn:

  • Ha az app-ban már elindítottad a lokáció megosztását, az utasod egyből megtekintheti a térképen a saját és a te helyzetedet.
  • Ellenkező esetben kapsz egy felkérést, hogy az utas szeretné látni a helyzetedet. Amint ezt megteszed, az utasok értesítést kapnak, hogy már látható a pozíciód.

Biztonságos ez, akkor most le fognak követni?
Természetesen csak a meghirdetett utadra jelentkezett utasok láthatják a helyzetedet, és csak akkor, ha ehhez az adott út kapcsán hozzájárulsz (tehát a telefonodon elindítottad a funkciót) és kizárólag a telekocsis út időtartama alatt, valamint az indulást megelőző és az érkezést követő 15 percben.

Az Oszkár a pozíciód adatait az éles rendszerben csak 1 hétig tárolja, hogy az esetleges vitás esetekben bizonyítékként szolgálhasson, azt követően pedig anonimizáltan archiválja, és a személyes adatokat véglegesen törli. Tehát egy hét után még esetleges hatósági megkeresésre sem tudjuk megmondani, melyik sofőr mikor merre járt (persze a mobiltelefon-szolgáltatóknál úgyis megvan ez az adat, mellyel a hatóságok dolgozni tudnak, így nem bátorítunk senkit törvénybe ütköző cselekmények végrehajtására.)

Adj fel hirdetést, és az applikációban kapcsold be a pozíciómegosztást vagy foglalj helyet és indulás előtt figyeld meg, merre jár a sofőröd!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás