ITM logóNemrégiben megjelent az új Nemzeti Energiastratégia, ami Magyarország energiafelhasználási terveit írja le, 2030-ig. A közel 100 oldalas dokumentumban szegről-végről az Oszkár is helyet kapott, csekkold, hogy pontosan miről is van szó! 🙂 

Ha valakiben aggály ébredt volna az elmúlt évek során, hogy mi lehet a telekocsizás jövője Magyarországon, mire számíthatunk a szabályozói oldalról, jó hírünk van számára: az állam számol velünk! Ezt az elmúlt évek tapasztaltai is alátámasztják, de a 2020 januárjában a kormány által elfogadott 2030-ig szóló új Nemzeti Energiastratégiában ez írásban is megerősítésre került.

De mi az az Nemzeti Energiastratégia?

A Nemzeti Energiastratégia 2030 (letölthető a kormany.hu-ról itt) gazdasági, környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok alapján határozza meg Magyarország jövőképét.

Nemzeti Energiastratégia főcím

 

Oké, hogy jön a képbe az Oszkár?

A telekocsizás, a közösségi autóhasználat egy formája, a közlekedési erőforrások (autók) hatékonyabb kihasználására nyújt lehetőséget. Nem egy ember ül minden autóban, hanem az autósok megosztják a szabad helyeket, az utasok – és esetenként más autósok – pedig becsatlakoznak hozzájuk.  Ezzel jobban kihasználjuk az autókat, illetve akár kevesebb autó is elegendő több személy elszállítására. Így összességében “zöldebben” tudunk közlekedni.

A terv Energiahatékonyság című fejezetéből kiderül, hogy az állam a közlekedési energiafelhasználás növekedési ütemének mérséklése érdekében – többek között – az alternatív közlekedési módok (konkrét példaként említve: car sharing, car pooling, kerékpár) ösztönzését is támogatja. Vagyis tervez a telekocsizással (angolul: car pooling), azaz Oszkárral és az ahhoz hasonló rendszerekkel.

Az energiastratégia alternatív közlekedésre vonatkozó szakasza

Használd ki az Oszkározás előnyeit keress autóst, akihez csatlakozhatsz vagy hirdesd meg kiadó szabad helyeidet!

 

Hozzászólások

 1. Kocsis Sándor

  Ha utazok, csak az Oszkárral teszem! Színvonalas, biztonságos, megbízható! Kell ennél több? Hajrá Oszkár, szükség van rád!

  Válasz
 2. Bogdán

  Csak maradjon is így! Tökéletes, megbízható, szolgálatkész. Eddigi utazásaim során ezt tapasztaltam, és több ismerőseimnek is ajánlottam. Visszajelzésük teljes mértékben megegyezett velem.
  Csak így tovább OSZKÁR!!!

  Válasz
  • Erilali

   Igy igaz ! Utazás csak OSZKÁR!!! Nagyon sokat utazom évek ota , 1 tapasztlatom ami kissé nem jo , másfél ülésen ültünk 2ketten, De akkor sem válastanék mást mert velük biztonságba érzem magam! <3

   Válasz
 3. Baranyai Ildikó

  Nem csak színvonalas, biztonságos,hanem hangulatos is! Néhány utazásom soràn nagyon jól elbeszélgettünk, az idő is gyorsan elment.
  Nem egy alkalommal házig utaztam.
  Mindenkinek ajànlom!!!

  Válasz
 4. Tepperné Teszák Gabriella

  Pontos, megbízható, tiszta. A sofőrök intelligensek, szinte minden témában otthon vannak. Ismerőseimnek szoktam foglalni, akik nagyon meg vannak elégedve a szolgáltatással. Ha elutazom, én is igénybe veszem!

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás