A fővároson és Pest megyén kívül lazultak a korlátozások és akadnak olyan felhasználók, akiknek pl. munka miatt muszáj külföldre utazniuk. Összeszedtünk pár hasznos információt ebben a blogcikkben, kifejezetten kiemelve a külföldi utazással kapcsolatos tudnivalókat.

1. Használj maszkot és kézfertőtlenítőt!

A boltokban és a tömegközlekedési eszközökön is kötelezővé tette a kormány a maszk viselését. Mivel mi nem tudjuk ellenőrizni, hogy az Oszkáros utak során tényleg mindenki használ-e védőeszközöket, ezért csak kérjük és javasoljuk, hogy az autósok és az utasok is tegyenek így.
Plusz infó: A keresőben sárga kormánykerékkel jelzett üzleti, kisbuszos hirdetők nagy része úgy nyilatkozott, hogy mivel a buszaikba csak maszkban lehet beszállni és utazni, ezért ingyen vagy felár ellenében biztosítanak azoknak, akiknek nincs sajátjuk.Használj maszkot az utazáshoz

2. Rendelkezz az utazáshoz megfelelő engedélyekkel!

A határ átlépése még mindig csak indokolt esetben megengedett, szabadidős elfoglaltság (kirándulás, pihenés) miatt még mindig tilos. Ahhoz, hogy kiutazhass (akár utasként, akár autósként), rendelkezned kell kinti, már meglévő munkaszerződéssel, vagy egy kinti bejelentett lakcímmel. Néhány esetben az utaztatók ezen engedélyeket előre bekérik az utasoktól, erről az általad kiválasztott Oszkáros autós hirdetés leírásában vagy a foglalás utáni telefonos egyeztetés során kapsz tájékoztatást.
A negatív koronavírus teszt bemutatása nem szükséges, de ha rendelkezel ilyennel, az megnyugtató lehet a sofőr és az utastársak számára is.szerződés vagy lakcím szükséges

3. Olvasd el figyelmesen a hirdetés megjegyzésrovatát és ellenőrizd az autós adatlapját! 

Alapból is hasznos információkat rejt az autósok hirdetéseinek megjegyzésrovata, de a járvány óta még fontosabb, hogy tisztában legyél vele, mit vár el az autós az út során. Találkozhatsz olyan autóssal, aki veled ellentétben nem veszi komolyan a járványügyi előírásokat, de olyannal is, aki arról biztosít, hogy rendszeresen fertőtleníti a kocsiját és elvárja, hogy Te is viselj maszkot az út során és fertőtlenítsd a kezed beszállás előtt.
A számodra legmegfelelőbb autóst nem csak a megjegyzésrovat alapján, de az értékelései alapján is könnyebben tudod kiválasztani. Ha olyan negatív értékelésekkel találkozol, ami nem győz meg az autós megbízhatóságáról, ne kockáztass inkább.

maszk kötelező

 

+1 INFÓ:

Azt az információt kaptuk, hogy az osztrák célállomással rendelkező autókban maximum 4 fő tartózkodhat, nekik pedig közös lakcímmel kell rendelkezni, vagy egy helyre kell szólnia a munkaszerződésüknek. Akik Németországba mennek, mehetnek tele autóval (tehát egy kisbuszban akár 9 fő is utazhat együtt). Ők átutazhatnak Ausztrián, de megállni csak tankolni szabad és a határnál egy sárga, tranzit matricát kapnak.

 

Ha utaznod kell, ezekkel a feltételekkel tedd és foglalj az Oszkáron vagy hirdesd meg kiadó szabad helyeidet!

Emellett csekkold a Karantén-sztorik sorozatunkat és kövess minket a Facebook-on, vagy az Instán vagy iratkozz fel a YouTube-csatornánkra, hogy ne maradj le a következő részről!

 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás