Tisztában vagyunk vele, hogy a nemzetközi személyszállításban a késői lemondások és a “kamufoglalások” nagy károkat tudnak okozni, emellett a bankkártyás fizetés kényelme is egyre elterjedtebb az Oszkáros utasok körében, ezért fejlesztettünk az Oszkáron.
Olvass tovább, tudd meg, hogyan működik az online fizetés a forintos és már az egyéb pénznemeknél is!

Röviden

2021 novemberétől már eurós, angol fontos vagy svájci frankos ár esetén is tudnak az utasok online, bankkártyával, előrefizetve foglalni.
A devizás árakat a bankkártyás fizetés során, a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamán átváltva, forintban jelenítjük meg az utasoknak, ők ezt az összeget fizetik ki a foglaláskor, majd az értékelések alapján ezt az összeget kapja meg az autós, magyar bankszámla számára (vagy kreditben jóváírva, attól függően, hogy melyik opciót választja).

Hogyan segít az online előrefizetés a megbízhatatlan utasokkal szemben?

Magyarországi bankszámla szám megadásával és a helyfoglalás korlátozása funkcióval az autós be tud állítani egy szűrést, hogy kik azok, akik csak kártyás előrefizetéssel foglalhatnak hozzá.


Ha későn törli az utas a foglalást, vagy el sem megy az útra, kárpótlásként az útdíj akár 80%-át megkapja az autós, forintban.
Emellett bizonyos esetekben az Oszkár rendszere is online fizetésre kötelezi az utasokat (ha az utas 3 vagy több helyet szeretne foglalni és nincs még pozitív értékelése, sem megvalósult útja vagy régebb óta Oszkározik, de túl magas a meghiúsult utak aránya).

A korlátozások mellett, kedvezmények  beállítására is van lehetősége az autósnak, ami csak az online fizető utasoknak lesz elérhető (és csak akkor, ha nem esnek amúgy korlátozás alá).

Kedvezmények

Hogyan működik pontosan?

Miután az autós megadja a bankszámla számát az Autós menü/Haladó autós beállítások/Online fizetés elfogadása menüpontban, új hirdetés feladásánál be tudja pipálni, hogy online fizetést is elfogad, a meglévő hirdetéseit pedig módosítani tudja.
(Amennyiben több rendszeres hirdetésed is van jelenleg feladva, amire szeretnél online fizetést elfogadni, írj nekünk az info@oszkar.com -ra és beállítjuk neked az opciót.)

A devizás árakat a bankkártyás fizetés során, a Magyar Nemzeti Bank napi középárfolyamán átváltva, forintban jelenítjük meg az utasoknak, ők ezt az összeget fizetik ki a foglaláskor, majd az értékelések alapján ezt az összeget kapja meg az autós a magyar számlaszámára, forintban (vagy kreditben jóváírva, attól függően, hogy melyik opciót választja).


Amennyiben az utas időben törli a helyfoglalást, vagy az autós hibájából hiúsul meg az utazás, visszafordítjuk az utas számlájára a teljes összeget.
Az utas késői törlése esetén pedig időarányosan osztjuk szét a felek között az összeget, így kártérítésre tesz szert az autós, forintban. (Bővebb infó UTASOKNAK)

Mi a teendőd, ha autósként szeretnél online fizetés elfogadó lenni?

1. Állíts be magyar bankszámla számot itt: https://www.oszkar.com/user/payment.php
2. Állíts be helyfoglalás korlátozást a rosszabb statisztikájú vagy teljesen friss profilos utasokra: https://www.oszkar.com/user/user_restricted.php
3. Adj meg kedvezményeket, ha szeretnél: https://www.oszkar.com/promotion/
4. Módosítsd a hirdetéseidet, pipáld be az online fizetési lehetőséget VAGY ha nagyon sok aktív hirdetésed van, akkor írj nekünk és beállítjuk az összes hirdetésedre ezt az opciót.

Autósoknak szóló bővebb infót és példákat a kifizetés menetére ebben a blogcikkünkben találsz.

Hogyan működik utasként az online fizetés? Mikor késői egy lemondás?

Utasként, az online fizetéssel kapcsolatos infókat egy korábbi blogcikkünkben találod részletesen kifejtve.

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás