2021 visszatekintés borító

A 2020-as évet összefoglaló írásunkban azt feltételeztük, hogy 2021 tavaszára már visszakerülünk a régi kerékvágásba. Hát, tévedtünk, 2021 első féléve még szigorításokkal telt, de ez idő alatt nem tétlenkedtünk! (és utána sem 🙂 )

Kukkants rá, hogy mi történt Oszkár-fronton 2021-ben! 

2021-ben az Oszkár betöltötte a 14-et, mondhatni kamasz korba lépett!
Szerencsére nem lázad, csak növekszik: elértük a 915 ezer felhasználót, Facebookon 140 ezer, Instán 2590 követőnk lett.

2021 összefoglaló számokban

Többé kevésbé maszkban és védettségi igazolványt tulajdonolva utaztunk együtt, az év első felében kevesebbet, de nyártól egyre többet.
A tavalyi évben 670 ezer hely került lefoglalásra (ami egyébként a 2019-es, utolsó, koronavírus előtti  év foglalási számainak kb. fele).
A top5 legnépszerűbb útvonal:
1. Szeged – Budapest
2. Miskolc – Budapest
3. Nyíregyháza – Budapest
4. Pécs – Budapest
5. Debrecen – Budapest

Fesztiválozás kicsiben

2021 fesztiválok

2021-ben is volt fesztiválos játékunk, bár még csökkentett módban, de legalább volt. 9 fesztiválra, összesen 44 belépőt sorsolt ki Kriszta, több mint 1300 játékos között. A legnépszerűbb fesztiválos játékunk egy SZIN páros bérletért ment, erre 276-an jelentkeztek.

Fókusz a tájékoztatáson

Ebben az évben sokat foglalkoztunk a felhasználók oktatásával.
Az egyik kiemelt téma volt az autósok körében nagy fejtörést okozó, felelőtlenül foglaló, későn lemondó, vagy legrosszabb esetben le sem mondó utas. Ők nem csak az autósoknak okoznak bosszúságot, hanem közvetve az Oszkárba vetett bizalmat is rombolják, ezzel kárt okozva a többi, fair módon viselkedő telekocsis utasnak is.

Számtalan poszt és ügyfélszolgálati válasz született ezzel kapcsolatban. A legjobb megoldás még mindig a helyfoglalás korlátozásával kombinált bankkártyás előrefizetés. 2021-ben továbbfejlesztettük ezt a lehetőséget, így már nem csak forintos útdíj esetén, de eurós, svájci frankos, vagy angol fontos utaknál is lehetőséget kapnak az utasok az online bankkártyás fizetésre, illetve az autósok az ezzel kapcsolatos szűrések felhasználására.

2021 tájékoztatás
Egy másik kiemelt téma volt az üzleti, kisbuszos oszkáros hirdetők ellenőrzése, illetve a klasszikus telekocsisok felől érkező ellenérzés csökkentése. Gyakori kérdésekre, problémákra választ adó cikk született, ami szerintünk minden oszkározó autósnak hasznos olvasmány.
Emellett az utasok felé többször kommunikáltunk/kommunikáljuk, amit szerintünk nem lehet eleget hangsúlyozni: az oszkározás nem taxi szolgáltatás, hanem kooperáció, közösségi élmény és, ha valaki mégsem tud utazni, illik lemondani a helyfoglalást és időben értesíteni az autóst a változásról.

Üzemanyagárak az egekben!

Az üzemanyagárak a tavalyi évben meglehetősen elszálltak, és ezen az emelkedésen az év végi rögzített ár sem sokat javított.

2021 üzemanyag-áremelkedés benzinkút

Attila, az oszkar.com társalapítója, a hatósági ár bevezetése előtt, így nyilatkozott a témában:

“A forgalom-növekedésünkön is észlelhető volt, hogy az élelmesebb autósok nem le-, hanem inkább teleteszik az autójukat. 490 Ft-os benzinárral és 6-7 literes átlagfogyasztással számolva a fővárosból Pécsre, Debrecenbe, Nyíregyházára, Szombathelyre vagy Zalaegerszegre egyedül utazva 7-8000 Ft/fő az üzemanyag-költség, mely már két oszkáros utassal 2700 Ft/fő-re csökkenthető.
Emellett Miskolcra vagy Szegedre 5000-6500 Ft/fő helyett, tele autóval 2000-2200 Ft/fő áron juthatunk el.”

A drágulás hatására sok új autós döntött az oszkározás mellett, még a vírus ellenére is.

Mi várható 2022-ben?

Először is: reméljük, hogy a covid nem gátolja a “féktelen” oszkározást és sok-sok pozitív élménnyel (és negatív teszttel) lesztek gazdagabbak! A fesztiválokról idén is gondoskodunk és a játékok során számítunk Rád is! 🙂

Oszkár 2022-ben 15 éves lesz, így ezt a jubileumot igyekszünk méltó módon megünnepelni és körbejárni az elmúlt 15 év legfontosabb eseményeit.
Természetesen idén is várható számtalan fejlesztés, az észrevételeidre nyitottak vagyunk és tárt laptoppal várjuk őket!

Továbbra is érdemes követned minket a Facebookon és az Instán, valamint az értesítéseidet beállítani, hogy mindig utolérjenek a legfrissebb híreink, leghasznosabb fejlesztéseink és a legtutibb eseményeink!


Köszönjük, hogy 2021-ben is része voltál az oszkáros közösségnek és követted a munkásságunkat! Rengeteg sikeres, zökkenőmentes és élménydús oszkáros utat kívánunk 2022-re is!

Idén is keress autóst, akihez betársulhatsz vagy hirdesd meg a kiadó hátsó ülésedet és spórolj, utazz, barátkozz, vagyis oszkározz boldogan! 🙂

 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás