Oszkár Telekocsi

 

Jelen cikkünkben átnézzük röviden, mire kell figyelni az Oszkáros autóshirdetés feladása során!
Mutatunk néhány tippet és trükköt is, ami megkönnyíti a dolgodat! 🙂

Kezdjük rögtön egy tippel! 🙂
Az Oszkáros autóshirdetésedet célszerű minimum 1 héttel az indulás előtt feladni, vagy akkor, amikor már biztosan tudod, hogy utazol. Az utasok belföldi út esetén jellemzően 1-2 nappal, külföldi út esetén 5-7 nappal az utazás előtt foglalnak. Ez persze nem jelenti azt, hogy az utolsó pillanatban nem lehet foglalásod!

Fontos, hogy a hirdetéseidben mindig valós információkat adj meg! Ha valami változik, módosítsd a hirdetést és ha már vannak utasaid, értesítsd őket! Ne okozz másnak kellemetlenséget vagy csalódást!

Térjünk a tárgyra! Egy teljesen egyszerű hirdetésfeladás a következőképpen néz ki:

0. Lépj be az Oszkárra és menj a hirdetésfeladás menüpontra!
Ha még nincs regisztrálva autód, vidd fel az adatait. Érdemes itt is pontos adatokat megadnod, hogy megbízható legyél az utasok szemében.
Ha készen állsz, kezdjük a hirdetésfeladást!

Mindig csütörtökön utalunk1.   Először válaszd ki az utazás dátumát! 

2. Írd be az indulási települést és időpontot!
A Település-mezőben csak a település neve szerepeljen, a mellette lévő rubrikába írd a pontosítást! Települést válassz a Google-által javasoltak közül, hogy biztosan megtaláljanak az utasok!

Városválasztó

TIPP: Ha mindegy, hogy pontosan hány órakor indulsz, vagy milyen útvonalon jutsz el a célodig, akkor használd az alternatív hirdetésfeladást.

3.   Add meg az érkezési települést, illetve állíts be köztes megállókat!
A megállóknál és a célpontnál már elég csak a települést megadnod, a rendszer azonnal automatikusan kalkulálja az érkezés időpontját és be is írja a megfelelő mezőkbe az értékeket. Amennyiben gyorsabb sofőrnek érzed magad, vagy óvatosabbnak, természetesen átírhatod a megajánlott időpontokat. A többi köztes megállót már ehhez az időponthoz képest kalkulálja a rendszer.

4. Útdíj kalkulálása
szálomjunkAmennyiben kitöltötted az összes megállóra vonatkozó adatot,  a rendszer kikalkulálja az útdíjat. Egy átlagos, egy főre jutó telekocsis utazási hozzájárulást ajánlunk fel, és kitöltjük ezzel a megfelelő mezőket. Természetesen itt is van lehetőséged a módosításra, amennyiben olcsóbban, vagy drágábban szeretnél utasokat szállítani.
Ugyanez az automatikus kalkuláció vonatkozik a köztes megállókra is. Az összes díj szerkesztése gombra kattintva tudsz módosítani rajtuk.

foglalasi-dijAz útdíjnál két összeget látsz. Az egyik a teljes útdíj, amit Te adhatsz meg, a másik, az utasnak megjelenítendő útdíj, ami egy picivel magasabb összeg.
Az utasnak megjelenítendő útdíjban benne van az úgynevezett foglalási díj. Ez az útdíj kb. 5%-a és az utasok fizetik az Oszkárnak, azonban rajtad keresztül. Amint összegyűlik nálad 500 Ft-nyi foglalási díj, értesítünk, hogy fizesd be nekünk.
Foglalási díjra azért van szükség, mert ebből üzemeltetjük az Oszkárt. Fizetjük az ügyfélszolgálatot, a fejlesztőt, a marketingest és a reklámokat, amivel népszerűsítjük az Oszkárt. (Az ÁFF-ben megtalálod a pontos összeget és az ide vonatkozó információkat)
Ha az utazás nem valósult meg, akkor az utas nem fizette ki neked a foglalási díjat, így neked sem kell továbbítanod felénk.

TIPP: Az Oszkáron van lehetőséged online bankkártyás fizetés elfogadására is! Ezzel egyrészt megbízhatóbbnak tűnsz az utasok számára, másrészt előszűrheted őket vagy  akár kedvezményeket is adhatsz nekik!

5.   Megjegyzés rovat, egyéb részletek
utazas-reszleteiA megjegyzés rovatban tüntess fel minden olyan információt, ami fontos lehet az utasnak. Ilyen lehet például, hogy ha csak korlátozottan vagy elérhető telefonon.
Fontos, hogy a kapcsolatfelvételi adataidat ne add meg itt! Ha valaki veled szeretne utazni, helyfoglalás után megkapja a telefonszámodat (és Te is az övét). Ha helyfoglalás nélkül egyezkedtek, akkor nem tudunk semmire garanciát vállalni.

Az utazás részleteinél pipáld be, ami jellemző Rád! A kanapé ikont csak akkor használd, ha a hátsó ülésen tényleg csak ketten fognak utazni!

 

6.  Válaszd ki a járműved rendszámát és a szabad helyek számát!
Ha kölcsönautóval furikázol, mert a tiéd éppen szervizben van, annak az adatait is fel tudod vinni. A lényeg, hogy valós rendszámmal és valós szabad helyekkel hirdess! 🙂

7.   Kerülj a figyelem középpontjába! Emeled ki a hirdetésed!
A kiemelés nem kötelező, de ha olyan viszonylaton autózol, ahol sok más autós is van, akkor segíthet. A kiemeléssel feltűnőbb lesz a hirdetésed vagy akár a találati lista élére is kerülhetsz a keresőben.
(A kiemeléshez kreditre lesz szükséged. 1 Oszkáros kredit 20 Ft és ezen az oldalon tudsz vásárolni)

8.   Kattints a “Hirdetés feladása” gombra és várd az utasok jelentkezését! 

A helyfoglalásokról minden esetben kapsz emailt (valamint, ha használod az Oszkár-App-ot, akkor push értesítést). Az aktuális utasaid nevét és telefonszámát az Utasaim menüpontban is megtalálod.

Utazás előtt hívd fel a sofőrt, egyeztetés céljábólTIPP: Ha az utas nem telefonál, akkor hívd fel Te az utazás előtt néhány órával vagy az előző napon, hogy biztos-e a foglalása. Ha sokadik próbálkozásra sem tudod elérni vagy telefonon megbeszélve lemondja a helyfoglalását, akkor nyugodtan “rakd ki a kocsiból”, töröld a foglalását, hátha lesz helyette másik utasod!
Ha nagyon mérges lettél rá, akár tiltólistára is helyezheted!

+1   Visszafelé útra történő hirdetésfeladás
hűségprogramMiután feladtad a hirdetésedet, lehetőség van gyorsan és egyszerűen visszafelé útra is feladni hirdetést. Ebben az esetben a rendszer nem tudja, mikor szeretnél indulni, csak a megállók helyei vannak kitöltve, de az időpontok üresek. Elég csak az indulás időpontját megadni, az összes többi értéket a rendszer automatikusan kalkulálja. Természetesen a módosítás lehetősége továbbra is a kezedben van!

+1   Hirdetés módosítása
muveletekHa eszedbe jut valami, amit kihagytál a megjegyzés rovatból, vagy adnál fel alternatív utat, esetleg meghirdetnéd visszafelé is a szabad helyeidet, akkor a Hirdetéseim menüpontban a “Műveletek” gomb lesz a segítségedre.
Szintén a Hirdetéseim menüpontban tudod módosítani a szabad helyek számát, ha egy barátod vagy rokonod is menne veled.

 

 

 

 

 

Ha van olyan kérdésed, amire ez a blogcikk vagy az autósok 12 pontja sem ad választ, akkor  írd meg az info@oszkar.com email címre és segítünk!

Ha minden oké, akkor Oszkározásra fel! 🙂
Legyél Te is a legjobbak között és célozd meg a OszkárMester elismerést!

Jó utakat kívánunk!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás