Ebben a cikksorozatban Attila társalapító villant fel az Oszkár első 10 évéből pár, az alapítók számára fontos momentumot. Az első részben az ötlet megszületéséről és a név eredtéről volt szó, a második rész a rendszer indulásáról szólt, a harmadik részben előkerült pár rög az úton. De mi tette lehetővé, hogy újra és újra túllendüljünk a mélypontokon?

Az 5. születésnapot követően a használati statisztikák szép folyamatosan növekedtek tovább. Nyilván örültünk ennek is, bár ebből fakadóan egyre több volt a teendő is – mind ügyfélszolgálati, mind technikai fronton.
Szemmel látható bevétel továbbra sem volt, így egyelőre nem tudtunk alkalmazottat felvenni,  és azáltal könnyíteni a “terheinken”. Viszont segített fenntartani a lelkesedést egy-egy hozzánk visszaérkező kedves történet.

Már nem utaznak egyedül

Juci és Karesz – Már nem utaznak egyedül

Ezek közül az egyik első Juci és Karcsi közös barátnőjének levele volt, aki Oszkárral kapcsolatos relikviákat kért tőlünk, hogy azokkal megajándékozhassa őket esküvőjükön. Ők voltak az első (általunk is megismert) pár, akiknek az oszkáros útjuk igazán komolyra fordult.

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú

Nem sokkal a fenti történet publikálása után jelentkezett Dóra, hogy párjával, Zoltánnal bizony ők – ha lehet mondani – még tovább jutottak a közös telekocsis utat követően: náluk nemrég született meg Botond, az első ismert Oszkár-baba.

Azóta már szinte számon sem tudjuk tartani, hogy hány, oszkáros úton született kapcsolatról kaptunk hírt, az “Oszkáros gyerekek” száma is kitesz már egy focicsapatot lassan. [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””]
Persze nem csak párkapcsolati témában kaptunk híreket, volt már spontán (sikeres) állásinterjú is oszkárban, számos ismeretség, barátság vagy épp üzlet köttetett az által, hogy a sofőr nem egyedül rótta a kilométereket.
Járai Máté színész például a Jászai Mari díjról értesült a telekocsis útján, és oszthatta meg örömét azonnal az útitársaival.

Számunkra azért voltak fontosak ezek az események, mert ekkor szembesültünk azzal, hogy amit létrehoztunk, immár saját életre kelt! Mindenféle változatos hivatású és élethelyzetű utazó alkotja a közösséget. A telekocsik utasai nemcsak az utazás nyűgös idejét töltik el együtt, hanem gyakran az utazáson túlmutató, fantasztikus élményeken, eseményeken is osztoznak.

És amikor nyilvános helyen, oszkáros útjuk részleteit egyeztető idegenek telefonbeszélgetése üti meg a fülünket… az leírhatatlan élmény! Ez Mátéval a 6-os villamoson, velem pedig a Lehel piacon történt meg először. Tényleg leírhatatlan!

A következő, befejező részben elérkezünk a közelmúlt eseményeihez, és elmesélem, mit hoz a jövő! [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””]

Maradj velünk és figyeld az Oszkár Facebook-oldalát a folytatásért!

(na meg persze addig is keress útitársat vagy hirdesd meg szabad helyeid Oszkáron!)

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás