Ebben a cikksorozatban Attila társalapító villant fel az Oszkár első 10 évéből pár, az alapítók számára fontos momentumot. Az első részben az ötlet megszületéséről és a név eredtéről volt szó. Következzen most a kilövés, a rendszer indulása és felfutása!

2007. november 26., szerda délutánján nagy izgalmak közepette élesítettük ki az Oszkárt, és kezdtük el lelkesen ajánlani ismerőseinknek a szép emlékű iwiw közösségi oldalon. Akkor még nem volt akkora divat a SPAM-elés, így szerencsére üzeneteink célba is értek, mi pedig izgatottan nyomogattuk a “Frissítés” gombot az adatbázisunkban, hogy lássuk, vajon meglesz-e a 10 regisztrált felhasználó az első napon. (Sajnos nem lett meg). Manapság ez gyengének hathat. De emlékezzünk vissza, akkoriban még más volt a tempó: sokan csak hetente egyszer-kétszer kerültek internetközelbe.

Az Oszkár főoldal az első hónapokbanA főoldal így nézett ki az első hónapokban. (A kép kattintásra nagyítható) A logót még fel lehet ismerni, azon kívül nagyjából minden más változott – kivéve persze a nevet és a célt.

Akkoriban műszaki beállítottságú diákként olyan úri huncutságoknak, mint a grafikai tervezés vagy az arculat, nem tulajdonítottunk különösebb jelentőséget. (Ez meg is látszik a képernyőképen…) Működjön a rendszer, ez a lényeg, nem?!

Jöttek folyamatosan a visszajelzések, mi pedig lelkesen igyekeztünk minél gyorsabban megfelelni az újonnan felmerülő igényeknek. Sokan meg is lepődtek, hogy órákon, vagy nem ritkán 5-10 percen belül megjelent a kért módosítás, fejlesztés az éles rendszerben. Nem tudták, hogy könnyű dolgunk volt az élesítéssel, hiszen tesztrendszer akkor még nem volt. [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””]

Amikor pedig nem fejlesztettünk, akkor különösebb marketing-szakértelem nélkül, józan (?) paraszti eszünket követve tesztelgettük a népszerűsítés csatornáit. Ennek keretein belül írtunk például különböző online szerkesztőségeknek (azóta megtudtuk, hogy szakszóval élve ún. “sajtóközleményeket” küldtünk szét [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””] ).
Nagy öröm volt, hogy elsők között a szülővárosunk hírportálja, a nyugat.hu foglalkozott a témával, még most is elérhető a cikk.

Innen pár héten belül odáig fejlődtek az események, hogy a TV2 Tények műsora egy teljes hírblokkot szentelt az Oszkár jelentette újdonságnak az esti híradóban.

Szóval látszott a potenciál, annak ellenére, hogy ekkor még alig több mint 10 megvalósult utazáson voltunk túl.

A hirtelen jött figyelem egyrészt hihetetlen motivációt jelentett, másrészt komoly kihívásokat is rejtegetett magában… de erről majd a sorozat 3. részében mesélek többet!
Maradj velünk és figyeld az Oszkár Facebook-oldalát a folytatásért!

(na meg persze addig is keress útitársat vagy hirdesd meg szabad helyeid Oszkáron!)

 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás