10.szülinapi Oszkáros közös fotóEbben a cikksorozatban Attila társalapító villant fel az Oszkár első 10 évéből pár, az alapítók számára fontos momentumot. Az első részben az ötlet megszületéséről és a név eredtéről volt szó, a második rész a rendszer indulásáról szólt, a harmadik részben előkerült pár rög az úton, majd a negyedikben kiderült, hogy mi minden segít túllépni ezeken. A befejező részben olvashatsz a közelmúlt sorsdöntő fordulatáról és Oszkár jövőjéről!

Az előző részben szó volt a motivációkról, amik segítettek haladni előre még akkor is, amikor szemmel látható bevétel nélkül, munka mellett, a szabadidőnk (éjszakáink) rovására építettük az Oszkárt. 7 év után viszont már felmerült a kérdés:

“meddig tudjuk ezt így tovább csinálni?”

(és persze hogy meddig tolerálják feleségeink ezt az életformát [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””] ).

Komolyra fordítva a szót, a 2012-től éledező konkurencia is ráébresztett minket arra, hogy lépni kell, hosszú távon ez nem megy már hobbiként.
2014 év elején elhatároztuk, hogy megpróbáljuk megteremteni a körülményeket a főállásban “Oszkározáshoz” (és itt most nem az utazásra gondolok). Sőt, már az is látszott, hogy ügyfélszolgálat és marketing/kommunikáció területen mielőbb külső segítségre lesz szükség kapacitás és szakértelem hiányában.

Pár, befektetőnél tett változóan sikeres látogatást követően, 2014 nyarán sikerült is egyikükkel kézbe csapni, és általa a következő fél év finanszírozását biztosítani. Ezt az időszakot – Hajnal Zsófi kommunikációs szakértőnkkel együttműködve – intenzív munkával töltöttük, felkészítettük a rendszert arra, hogy hét év után képes legyen bevételt termelni és fenntarthatóan működni. Abban a környezetben, ahol sokan hozzá voltunk/vagyunk szokva, hogy az interneten minden ingyen van. Hát, nem mondhatom, hogy nem éreztük a kihívást a feladatban.

2015 elején beugrott az a bizonyos majom a vízbe. Egy ideiglenesen, szívességből kölcsönkapott irodában az addigra kiürült céges kassza mellett ülve izgatottan figyeltük, hogy vajon lesz-e tovább. Na persze nem lábat lógattunk, hanem a visszajelzések alapján próbáltuk finomhangolni a fizetős rendszert. Akkor kezdtünk csak fellélegezni, amikor látszódott, hogy a természetes idegenkedésen túl nagyobb drámát nem okozott a változás az oszkáros közösségben.

Sz. Attila, mellette az utódja

Sz. Attila, mellette az utódja

A reményt keltő fejleménynek köszönhetően februárban már lehetőségünk volt felvenni Szabó Attilát: így lett végre ügyfélszolgálatosunk. (Ő azóta már programozónak tanult tovább, de felbecsülhetetlen érdemei vannak az Oszkár sikerében!)

 

Jelenleg 4-en toljuk az Oszkár telekocsit, kiegészülve munkaidőn kívül további néhány diák-segéderővel.

Máté alapítótársammal, a Oszkár technológiai fejével, Budapesten egy BKV vagy egy városnéző busz volánjánál találkozhatsz leginkább, városon kívül pedig sokszor kamiont vezet. Ez a hobbija. [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””] Persze laptop mindig nála van, hogy hatékonyan ki tudja használni a pihenőidőket.

Máté, Robi, Kriszta és Attila

Máté, Robi, Kriszta és Attila

Kriszta munkaidejében az Oszkár marketing-mixét kevergeti boszorkánykonyhájában. Azon túl jellemzően Tankcsapda koncertekre, fesztiválokra utazik Oszkárral, de van, hogy ott se tudja elengedni magát, és partnerségeket épít.

Robi az ügyfélszolgálaton segít Neked (és nekünk). Szolgálatkészségét jól szemlélteti, hogy a szeptemberi születésnapi rendezvény utáni éjjel még a Dürer kertbe is készségesen elkísért pár újonnan megismert felhasználónkat. [icon name=”smile-o” class=”” unprefixed_class=””]

Én (Attila) hacsak tehetem, Oszkárral járok, bár többnyire két gyerekkel és egy felséggel már tele a kocsi. Viszont ha “céges ügyben”, vagy épp vért adni vidékre megyek, szívesen telekocsizok igény szerint autósként vagy akár utasként is. Emellett elkötelezetten dolgozom azon, hogy a telekocsizás Magyarországon is törvényileg elismert utazási forma legyen.

Továbbra is azon munkálkodunk, hogy ha valakinek legalább egy szabad helye akad autójában, ossza meg az Oszkár-közösség tagjaival. Ezáltal ő is jól jár, és a saját autóhoz nem ragaszkodók vagy azzal nem rendelkezők számára is lehetőség nyílik a gyors és kényelmes utazásra – legtöbbször jó hangulatban!

Maradj velünk és továbbra is figyeld az Oszkár Facebook-oldalát az újdonságok kapcsán!

(na meg persze keress útitársat vagy hirdesd meg szabad helyeid Oszkáron!)

Hozzászólások

  1. Baranyai Attiláné

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás