Járai Máté Oszkárral telekocsizik

Járai Máté Matilddal – több mint 100 oszkáros utas elvittek már ők ketten

Járai Máté, az Oszkárfüggő színművész

Oszkározás közben tudta meg Járai Máté, hogy megkapja a Jászai Mari-díjat. A Győri Nemzeti Színház színészének legalább 100 utasa volt, akiknek mind bemutatta autóját, Matildot.

– Gondolkozom rajta, hogy színdarabot vagy könyvet írok az oszkáros élményekből, hiszen annyi minden történt már velem, amióta regisztráltam. Rengeteg sztorim van, ezek szerintem nyilvánosság elé kívánkoznak, egy filmet is el tudok képzelni – mondja Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház színésze.

A Budapesten élő művész évekig vonatozott a két város között, de unta a cipekedést és a kényelmetlenséget. Januárban regisztrált az Oszkárra, azonnal tele lett a kocsija, így rögtön megszerette a rendszert. Máté nem akar nyerni az úton, de az, hogy nullára tudja kihozni a költségeit, rendkívül hasznos, a pénzt ajándéknak tartja.

– Minden út után félreteszem a pénzt, nem nyúlok hozzá, ez elég jó ötletnek bizonyult, ebből megyünk nyaralni idén – meséli a fiatalember.

Nyáron a színház zárva, nem játszik, így az állandó oszkározás is szünetel, Járai Máté mégis szinte naponta néz rá az oldalra. Mind mondja, az értékeléseket figyeli, amit az utasok írnak róla, nagy álma, hogy bekerüljön a legjobb tíz sofőr közé.

– Színész vagyok, de nemcsak a színpadon van szükségem a pozitív visszacsatolásra. Örülök, hogy mindig jó értékelést kapok, valami hasonló érzés miatt jár az ember társaságba. Az egyik rendszeres utasom benne van az első nyolcban, amit négy év rendszeres utazás eredménye. Szinte már presztízsből, de szeretném elérni az ő teljesítményét. A feleségem szerint Oszkárfüggő lettem, de ez nem zavar.

Járai Máté a Jászai díjjal 2014-ben

Oszkáros úton volt amikor megtudta, hogy megnyerte a Jászai Mari díjat
Fotó: SzegedMa

Máténak sok érdekes utasa és útja volt év eleje óta. Egy alkalommal egy fiú és egy lány ült a hátsó ülésen, akik a füle hallatára beszéltek meg randit. Fuvarozott már autószervizben dolgozó szakembert, aki felajánlotta, hogy viheti hozzá a kocsiját javíttatni. Sokan ismertek rá a színházból, volt olyan utasa, aki csak az aznapi darab miatt utazott Győrbe, hamar rájött, hogy az egyik főszereplő ül a volán mögött. Márciusban történt, hogy az M1-es autópályán haladt utasaival, amikor azzal hívták fel hogy menjen el a Jászai Mari-díj átadására, mert megkapja.

– Elmondhatatlan örömöt éreztem, amit még nagyobbá tett, hogy gyakorlatilag teljesen ismeretlen emberek ott, abban a pillanatban együtt ünnepeltek velem. Ezt az élményt sosem felejtem el. Úgy érzem, hogy az utak során tényleg kapok valamit az emberektől, nekem nagyon sokat jelentenek ezek a pillanatok. Jó érzés új emberekkel ismerkedni, akiknek mindig bemutatom a kocsimat, Matildot.

Járai Máté várja a következő darabot, amiben októbertől főszerepet játszik, ez a Figaro házassága. A próbák szeptemberben kezdődnek, így nemsokára megint utazhatnak vele az oszkárosok Győrig és vissza. A színész addig sem unatkozik, egy hamarosan kezdődő magyar filmsorozatot forgat, a Fapadot. Ez még nem az Oszkárról, hanem egy légitársaságról szól, Máté egy légiutas-kísérőt alakít benne.

Szeretnétek Mátéval vagy hozzá hasonló érdekes emberekkel megismerkedni, ráadásul úgy, hogy közben útiköltséget spóroltok?
Ide kattintva keressetek útitársat Oszkárral! 

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. Oszkár hozta a gólyát! - [...] történetét!  Elképesztően jó érzés olvasni a történeteiteket (szerelem, házasság, Jászai-díjas utazás) és nagyon örülünk, hogy a leveleitek által mi is…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás