bünti előrefizetés

Nemrég bevezettük néhány utasra az automatikus helyfoglalás-korlátozást. Ezzel segítünk az autósoknak kiszűrni azokat az utasokat, akik felelőtlenül foglalnának több helyet is, majd lemondanák az utat, vagy egyszerűen nem jelennének meg a találkozási ponton.

Sok panasz érkezett az autósoktól, hogy új felhasználók több helyet is befoglalnak, aztán az utolsó pillanatban lemondják az utat vagy le sem mondják csak nem mennek el. Emellett a rosszabb statisztikával rendelkező utasok is sok bosszúságot okoznak. Úgy döntöttünk, hogy bizonyos statisztikával rendelkező utasok csak bankkártyával fizetve foglalhatnak helyet, ezzel is jelezve, hogy az utazási szándékuk tényleg komoly.

Nézzük, hogy milyen esetben kell az utasnak online előre fizetnie!

 • Ha új utasként valaki még nem rendelkezik pozitív értékeléssel,
 • még nem volt megvalósult útja,
 • és 3 vagy több fő részére szeretne helyet foglalni,
 • vagy ha már régebb óta Oszkározik, de a meghiúsult utak száma túl magas a profilján.

Így kiszűrhetők azok az utasok, akik nem veszik komolyan az utazást, vagy az utolsó pillanatban meggondolják magukat.
Az autósok számára egy fő lemondása is okozhat bosszúságot, több utas “pótlása” rövid időn belül pedig nem kis feladat. Gondolj csak bele, 3 vagy több hely visszamondása egy 5 fős személyautó esetén azt jelenti, hogy sofőrként elveszíted az összes utasod!

A bizonytalan utasok kétszer is meggondolják, hogy foglaljanak-e, ha előre ki kell fizetniük az utat, így nem veszik el mások elől a helyet. Ha helyet foglalnak, a kifizetett utat valószínűleg komolyan veszik, ezért utazni is fognak. Ha még így sem utaznak, akkor autósként megkapod a kifizetett összeg nagy részét. Az már csak hab a tortán, hogy az út végén nem kell készpénzzel és a visszajáróval bajlódni.

Ez a beállítás csak azoknál az autósoknál működik, akik elfogadják a bankkártyás fizetést!
Az online fizetés engedélyezése egyébként számos előnnyel jár más esetekben is, ennek rejtelmeiről és beállításáról itt olvashatsz!

 

Ha még nem tetted volna, állítsd be most az adataidat az Online fizetés elfogadása lapon! Ezután Oszkár már tudja előrefizetésre kötelezni a “gyanús” utasokat.

Extraként megadhatsz helyfoglalás korlátozást, hogy Te is előszűrd az utasokat!

Hirdesd meg kiadó szabad helyeidet és kerüld el a csalódásokat! 😉

Hozzászólások

 1. Iván István

  Üdv!
  Ez is fél megoldás mint autós pontosan tudom.
  Javaslom aki foglalni akar csak úgy tudja megtenni,hogy az útiköltség értékében minimum vásároljon “kreditet”. Ha az indulás elött közvetlenül mondja le vagy meg sem jelenik az utazásra az autós megkapja a kreditre befizetett pénzt.Ha akarja eleve levonhatja az utas a kreditjéből az útidíjat.Mivel rendkívűl népszerű az Oszkár ez az intézkedés nem fog utasvesztést eredményezni. Pont a megbizhatatlan elemeket szűri ki teljesen.
  Ivanho

  Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás