Ha az autósnak van okostelefonja, az Oszkáron induláskor megoszthatja, hogy merre jár, így akár útközben is becsatlakozhatsz hozzá!

Ha kereséskor kiválasztod, hogy “Most azonnal” szeretnél utazni, akkor olyan sofőrök hirdetését is láthatod, akik éppen úton vannak, és az úti céljuk részben vagy teljesen megegyezik a tiéddel. Az autósok a funkciót úgy is használhatják, hogy a hirdetésükön helyet foglalt utasokkal osztják meg a pozíciójukat, így ha egy ilyen sofőrnél foglalsz, nyomon tudod követni, hogy mikor érkezik a találkozási helyre és hogy az út alatt éppen merre jártok.

Miért jó ez neked?

Megbizonyosodhatsz arról, hogy az autós valóban menni fog érted, a találkozási helyen pedig gyorsabban és könnyebben megtalálod az autót. Akár az aggódó szeretteid is nyomon követhetik az utat, és megnyugodhatnak, hogy jó kezekben vagy. Reméljük, hogy erre nem lesz szükség, de egy esetleges vita esetén bizonyítható, hogy az autós megjelent a találkozási ponton, és mennyit várakozott ott.

Hogy működik?

A “Helyfoglalásaim” menüpontban a hamarosan induló autó mellett találsz egy “Hol a sofőröm?” gombot. Ez a funkció mind a webes felületen, mind a mobilalkalmazásokban elérhető, a gomb megnyomását követően két eset állhat fenn:

  • Ha a sofőr az okostelefonján már elindította a lokáció megosztását, akkor egyből megtekintheted a térképen a helyzetét
  • Ellenkező esetben kap egy felkérést, hogy látni szeretnéd a helyzetét. Amint ezt megteszi, értesítést kapsz, hogy már látható a pozíciója.

Mikor láthatom az autós helyzetét?

Természetesen csak a meghirdetett útra jelentkezett utasok láthatják az autós helyzetét, és csak akkor, ha ehhez az adott út kapcsán hozzájárult (tehát a telefonján elindította a funkciót) és kizárólag a telekocsis út időtartama alatt, valamint az indulást megelőző és az érkezést követő 15 percben.

Az Oszkár a pozíció adatait az éles rendszerben csak 1 hétig tárolja, hogy az esetleges vitás esetekben bizonyítékként szolgálhasson, azt követően pedig anonimizáltan archiválja, és a személyes adatokat véglegesen törli. Tehát egy hét után még esetleges hatósági megkeresésre sem tudjuk megmondani, melyik sofőr mikor merre járt (persze a mobiltelefon-szolgáltatóknál úgyis megvan ez az adat, mellyel a hatóságok dolgozni tudnak, így nem bátorítunk senkit törvénybe ütköző cselekmények végrehajtására.)

 

Foglalj helyet és indulás előtt figyeld meg, merre jár a sofőröd vagy adj fel hirdetést, és az applikációban kapcsold be a pozíciómegosztást!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás