Ha még sosem vagy csak pár alkalommal használtad az Oszkárt, valószínűleg tanácstalanul állsz a hirdetések előtt, mert nem tudod, melyik sofőrt válaszd. Ehhez adunk most egy kis segítséget, hogy tudd, kinek az autójába érdemes beszállni!

1.Keress részletesen!

Jó hírünk van: nem kell az adott viszonylaton és napon az összes hirdetést átböngészned, ugyanis a keresésnél további szűrőfeltételeket is megadhatsz. Itt pontosan beállíthatod például azt, hogy hány órakor szeretnél indulni, hány szabad helyre van szükséged vagy hogy (nőként) csak női sofőrrel szeretnél utazni.

2. Alaposan nézd át a hirdetést!

Ha megkaptad a feltételeidnek megfelelő hirdetések listáját, olvasd át őket alaposan! Az út paraméterei mellett a legfontosabb 3 dolog, amire mindenképp jó odafigyelni: az utazás részletei, a megjegyzés és a sofőr értékelései. A hirdetés adatlapján a jobb felső sarokban kis ikonok jelölik az út részleteit, mint például, hogy van-e klíma az autóban, csak kézipoggyász vihető-e vagy hogy személyautóban hátul csak két utas ül, kényelmesen.

A hirdetés megjegyzésében tüntetik fel a sofőrök az egyéb részleteket, például a be- és kiszállásról, vagy a telefonos egyeztetésről. Lehet, hogy a sofőr itt tünteti fel, hogy például az indulási időpont csúszhat pár órát, ami ha időre mész, számodra kizáró tényező lehet, így mindenképp olvasd el ezt a rovatot is.

Nézzük az értékeléseket! A sofőr nevére kattintva átkerülsz az profiljára, ahol megtalálod az értékeléseit. Ne csak a pozitív-semleges-negatív értékelések arányát nézd, olvass bele a szöveges értékelésekbe is, ezekből is sokat megtudhatsz a sofőrjelöltről! Kiderülhet például, hogy van két negatív értékelése, mert nagyon ment a klíma az autójában, te viszont kifejezetten szeretsz 16 fokban hűsölni, így számodra ez inkább előny.

3. Kérdezz bátran!

Ha már mindent tudsz a leendő útitársadról, de még valamiben bizonytalan vagy, írj neki Oszkáros üzenetet! A “Kérdezek a sofőrtől” gombbal még a helyfoglalás előtt felveheted vele a kapcsolatot, és felteheted neki a kérdéseidet.
Feltétlenül vedd figyelembe, hogy az Oszkár NEM TAXI, neked is kell alkalmazkodnod és minden megegyezés kérdése!

4. Egyeztessetek telefonon is!

Ha sikeresen lefoglaltad az utat, nem csak érdemes felhívni az autóst, de sokan kifejezetten kérik is a telefonos egyeztetést. Ne várd el, hogy ő keres téged, hívd fel, és egyeztessetek a beszállásról, a csomagokról stb.! A telefonbeszélgetés során plusz információt is kapsz a sofőr személyiségéről, és megbizonyosodhatsz róla, hogy valóban szimpatikus.

Az utazás után értékeld a sofőrt őszintén: ha például a hirdetés szerint a hátsó ülésen csak két utas utazott volna, de a valóságban ott ült harmadikként egy ismerőse is, akkor ezt írd le a szöveges értékelésben. Ezzel segíthetsz másoknak abban, hogy ők is megtalálják a leginkább nekik való autóst! A bosszútól nem kell tartanod.

Reméljük, hogy a tippjeinkkel sikerül megtalálnod a megfelelő autóst!
Próbáld ki a javaslatokat, foglalj helyet vagy autósként adj fel hirdetést!
Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás