Majdnem 10 éve adtunk hírt róla, hogy az Androidos alkalmazásunkban elindult a GPS alapú telekocsizás lehetősége!
Azóta sok mindenben fejlődtünk, teljesen új alkalmazásunk van, ezért ebben a blogcikkben frissítést adunk róla!

Egy kis emlékeztető: A GPS alapú, vagyis valós idejű telekocsizás lényege, hogy nem kell napokkal vagy órákkal indulás előtt meghirdetni a szabad helyeket, elég csak az indulás előtt pár perccel, amikor már az autóban ülsz! Ugyanígy, utasként is spontán helyet foglalhatsz egy olyan autóban, mely ugyanoda tart, mint te, és épp a közeledben halad. Tisztára mint a stoppolás, csak épp megbízható körülmények közt!

Ha autósként használnád: Az Oszkár Android vagy iOS alkalmazásában az Új hirdetés feladásakor érints a MOST INDULOK szövegre, add meg, hogy hová tartasz, és már fel is adhatod a hirdetést! Az érkezési időt és az útdíjat a rendszer megajánlja, a megszokottak szerint testre szabhatod, ha nem felel meg a megajánlott érték. Indulás után légy telefonon elérhető, legyen bekapcsolva a kihangosító, vagy akár alkalmas helyen húzódj le és állj meg egyeztetni, ha érdeklődő utas hívna.

Fontos, hogy a funkció működéséhez engedélyezned kell az Oszkár alkalmazás számára, hogy hozzáférjen a telefon GPS adataihoz, nem csak akkor, amikor előtérben van az alkalmazás, hanem háttérbeli futtatáskor is. Az út megérkezésekor a GPS megosztás leáll, és a megosztott pozícióadatokat 7 nap után töröljük szervereinkről is!

Utasként: Kereséskor a “Honnan” megadása helyett csak érints rá a kis Helymeghatározás ikonra, az alkalmazás ekkor lekéri a pozíciód. Majd add meg, hová szeretnél utazni, a dátumnál válaszd az “Azonnal” lehetőséget, és a Keresésre érintve máris láthatod a találatokat.

A keresési távolság csúszkával beállíthatod, hogy tőled maximum milyen távol lévő autóst hozzon ki a kereső. Hosszabb távolságra kereséskor lehet érdemes ezt magasabb értékre állítani: Pl. ha Tatáról mennél Sopronba, akkor van értelme, hogy a tőled 5-10 km-re, épp az autópályán Sopronba haladó autóssal kapcsolatba léphess. Egy elővárosi utazáshoz 1-2 km-nél nagyobb távolság beállítása nem ajánlott, mert akkor nagy eséllyel nem hasznos találatokat ad az alkalmazás.

Miután lefoglaltad a helyet, hívhatod az autóst, és megbeszélhetitek a beszállásod körülményeit. Ha esetleg mégsem tudja vállalni, hogy kitérőt tesz érted, kötelezettségek nélkül lemondhatod a foglalást. Amennyiben sikerül megegyezni, a “Hol a sofőröm?” funkció segítségével valós időben a térképen láthatod is az autóst, ahogy érkezik a megbeszélt találkozás helyre!

Sok sikeres telekocsis utat kívánunk Oszkárral, akár a klasszikus előre feladott, akár a valós idejű GPS-es telekocsizást próbálod!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás