Az Oszkáron nemcsak utasokat, hanem csomagokat is szállíthatsz, ezzel is segítve a közösség tagjait!

A hirdetésed adatlapján megjelenik egy “Csomagszállítást kérek” gomb.

Ennek a segítségével rövid üzenetben bárki elküldheti neked a csomagfeladási igényét. Mindenképpen egyeztessetek a legfontosabb dolgokról:

 • mit szállíttatna, milyen méretű, tömegű;
 • kell-e kitérőt tenned, vagy a feladó elviszi az indulási helyre;
 • minden egyéb fontos paraméter, ami alapján el tudod dönteni, hogy vállalod-e a szállítást.

Miután elolvastad az összefoglalót, és megbeszéltétek a részleteket, adj egy ajánlatot, tehát számszerűsítsd, hogy adott pénznemben mennyiért vinnéd el a csomagot! A feladónak ezt nem kötelező elfogadnia, és más autósoktól is kérhet ajánlatot. Ha megfelel számára az általad ajánlott ár, az “Ajánlat elfogadása” gombbal véglegesítheti a csomagszállítást. Ekkor azonnal emailt kap a sikeres csomagszállítási ajánlat elfogadásáról az adataiddal, te pedig megkapod a feladó adatait. Így az egyéb részleteket már telefonon egyeztethetitek!

A csomagszállítást is van lehetőség utólag értékelni, így ezáltal is lehet a jó vagy a rossz értékeléseket gyűjteni a rendszerben.

Fontos megjegyezni, hogy a csomag szállítása saját felelősségre történik! Tehát mindig győződj meg róla, hogy a küldendő áru legális, és a szállítási körülményeknek megfelelő a csomagolása és az állapota! Ha van rá lehetőséged, a feladóval együtt nézzétek meg a szállítás előtt, hogy mi van a csomagban. Ha egy kicsit is bizonytalan vagy a legalitást illetően, természetesen visszautasíthatod a csomag elszállítását (ugyanúgy, mintha egy olyan személy jelenne meg útitársnak, akit nem engednél be az autódba szívesen). Hogy mindkét fél teljes mértékben elégedett legyen az ügylet végére (és a félreértések elkerülése végett), érdemes átadás – átvételi nyilatkozatot is írni.

Hirdesd meg kiadó üléseidet és próbáld ki, milyen csomagot szállítani! 🙂
Sok sikeres Oszkáros utat kívánunk!

Hozzászólások

  • Oszkár telekocsi

   Köszönjük az értékes visszajelzést!
   (Annyit hozzátennék az igazsághoz, hogy a sofőrök nem a mi szolgálatunkban állnak, hanem “csupán” a hirdetési-helyfoglalási rendszerünket használják, de természetesen attól még büszkék vagyunk rájuk, ha ilyen elismerő szakvakban részesülnek!)

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás