Max 18 Ft/kmSzámos esetben tapasztaltuk,  hogy sokan úgy végeznek üzletszerű személyszállítást, hogy nem veszik meg az üzleti csomagot.
Ezzel egyrészt az utasokat félrevezetik, mert ezáltal téves képük alakul ki a klasszikus telekocsizásról, melynek célja az útdíj megosztása. Másrészt úgy gondoljuk, hogy a rendszer fenntartásának, fejlesztésének finanszírozásában való minimális részvétel mindenkitől elvárható, aki az útiköltség megosztásán túl bevételre tesz szert az Oszkár segítségével.

Ezért az üzleti csomaggal nem rendelkező autósok számára 18 Ft/km értékben korlátozzuk a kilométerenként kérhető útdíj-hozzájárulást.

FONTOS: A hirdetésfeladáskor az indulási és érkezési helyek alapján megajánlott ár jóval alatta van a 18 Ft/km-nek, ez szabadon növelhető üzleti csomag nélkül is a limitig!

Nézzünk egy példát:
A legnépszerűbb viszonylat, a 205 km hosszú Budapest-Pécs út esetén a hirdetések túlnyomó része 2000 és 2500 Ft van jelenleg a rendszerben. (a megajánlott hozzájárulási mérték 2300 Ft). A 18 Ft-os kilométerenkénti árral számolva a felső határ ehhez képest 3690 Ft, tehát aki ennél többet szeretni kérni, csak üzleti csomag birtokában teheti meg.
Budapest-Pécs max. útdíj

Ha hirdetésfeladáskor valaki túllépi a limitet, az itt látható figyelmeztető ablakkal találkozhat. Itt kiírja a rendszer a viszonylatra kérhető maximális útdíjat, így téves árazás estén korrigálni tudja a kért díj mértékét.
Tekintve hogy új a funkció, eseteleges téves számítás előfordulhat. Ez esetben egy kattintással lehet a hibát jelezni. Kérjük a jelzésben konkrétumokat feltüntetni. (Milyen viszonylat, mit írt a figyelmeztető ablak, mekkora összeget, hány km-t)

Amennyiben valóban az árkorlát fölötti hirdetést szeretne valaki feladni, nem kell megszakítani a hirdetés rögzítését, elmentheti az utat a megszokott módon. Ekkor annyi történik, hogy a hirdetés függő állapotban lesz jelen a rendszerben, a keresőben mindaddig nem jelenik meg, amíg meg nem vásárolja az autós az üzleti csomagot és az aktiválásra nem kerül.

Max útdíj üzenet

Hirdetésfeladást követően egyből van lehetőség üzleti csomagot venni az érintetteknek.

A függő állapotban lévő hirdetések az Autós menü / Autós hirdetéseim menüpontban láthatóak.

Ha valakinek bármilyen észrevétele, megjegyzése van az újdonsággal kapcsolatban, e-mail címünkön (info@oszkar.com), itt a blogcikk alatti hozzászólásban vagy oszkáros belső üzenetben szívesen fogadjuk.

Sok sikert az útitárskereséshez mindenkinek!

Hozzászólások

 1. oldalaim

  bruttóban kell számolni, és kész, nem?

  Válasz
 2. Fűri István

  Bp-Pécs Autópálya díj+240 km na az mennyi?

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Kedves István!

   Bp-Pécs viszonylaton a maximum ár 3744 Ft egy főre.

   Válasz
 3. Viktor

  No és mi van azokkal a felhasználókkal, akik kiírják, hogy 100 ft az útiköltség hozzájárulás, amikor felhívja az ember, akkor meg – rendszerhibára hivatkozva – közli hogy egyébként 3000-ért visz el. Illetve két loginnal is regisztrálva van és biztosan üzleti felhasználó…

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Az ügyeskedőket felkutatjuk és égtelen erővel sújt le rájuk Oszkár haragja

   Válasz
   • Madzsar

    De jó lenne, egy “JELENTEM” gomb, hogy legyen valami felület, ahol az ilyen sz@rházi sofőröket (ill. a zűrös/problémás hirdetéseket) lehetne közvetlenül bejelenteni! Pl. ebben a két hirdetésben szereplő ugyanazon pali (a fotójáról simán beazonosítható, hogy két /vagy esetleg több?/ regisztrációja van), hogy tud fél órával később ugyanott elindulni, ráadásul 100 Ft / fős áron??? Ő az oszkár rendszerét csak hirdetési felületnek használja és az utasok foglalása semmit nem jelent neki…

    https://www.oszkar.com/telekocsi/5271400-Szeged-Budapest-2014-10-06.html
    https://www.oszkar.com/telekocsi/5274563-Szeged-Budapest-2014-10-06.html

    Válasz
    • Oszkár Telekocsi

     Kedves Madzsar!

     A “Jelentem” gomb jó ötlet, bár a gomb megnyomása általában nem elég, kell mellé írni szöveges indoklást is. Erre a célre pedig a minden oldal jobb szélén szereplő “visszajelzés” funkció elég jól bevált.

     Egyébként a konkrét esettel kapcsolatban felkerestük az érintett sofőrt, kiderült, hogy a rendszerrel kapcsolatban információi hiányoznak ahhoz, hogy neki megfelelően használja. Elmondtuk neki, hogy tudja megoldani amit szeretne úgy, hogy ne legyenek megtévesztő hirdetései.

     Köszönjük a jelzést az ő nevében is!

     Válasz
 4. Juli

  Szerintem teljesen jogos, hogy akik üzleti utaztatásra használják az Oszkárt, azok fizessenek hozzájárulást az oldal fenntartásához. Én úgy is szívesen fizetek (nem hivatásos, hanem kiemelt díjcsomagot), hogy csak azokat az utakat teszem fel, amiken mindenképp indulok, tehát valóban telekocsiként használom az Oszkárt.

  Akihez általában csak egy ember ül be, főleg Bp. – Pécs viszonylaton, az nézzen magába, illetve az adatlapjára.

  Lehet, hogy nem a legjobb ötlet az útdíj maximalizálása, hiszen, amint egy hozzászóló írta, ki lehet játszani. Ilyen alapon azonban bármit ki lehet játszani; a javasolt maximált km-t is pl. több felhasználóval. Sőt, ez korlátozná azokat is, akik valóban sokat utaznak, és ezt a sok útjukat hirdetik meg Oszkáron. Úgyhogy nekem nincs jobb ötletem, örömmel üdvözlöm hát ezt.

  Válasz
 5. Bogi

  Sziasztok!
  Azzal nem lehetne valamit csinálni, hogy a kis autóknál a sofőrök ne 3 helyet adjanak ki hátul, és azt is drágán? Hiába nézem meg, hogy hány szabad/foglalt helye van, ha van egy oszkáron kívüli utasa, amibe most is belefutottam, akkor nyomoroghatunk hárman hátul… Én egyébként ezt is enyhén üzletszagúnak érzem, amikor valaki minden létező centit kiad az autójában, és azt is az útvonalon szokásosnál magasabb áron…
  Úgy érzem, hogy sajnos kezd félrefutni az eredeti telekocsi filozófia 🙁
  üdv, és köszi

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Kedves Bogi!

   Különbözőek vagyunk, van akinek az a fontos hogy minél olcsóbban eljusson, de nem zavarja, ha hárman ülnek hátul. És van aki inkább kicsit többet fizet a kényelmesebb utazásért cserébe.
   A sofőr eldöntheti, melyik csoportnak kíván kedvezni, és ezt pár hete jelezni is tudja az Oszkáron: Kis kanapé ikon mutatja, ha a sofőr kényelmes helyet biztosít minden utasának. (A keresőben jobb oldalt az ikonoknál látszik)
   Tekintve hogy nem régóta működik ez a lehetőség, sokaknak az előre feladott útnál még nem volt lehetőségük bepipálni, vagy nem vették észre – így ahol nincs ott az ikon, nem biztos, hogy “nyomorgás” lesz – érdemes rákérdezni.

   Sok sikert az útitárskereséshez!

   Válasz
  • Noémi

   Kedves Bogi!

   Én csak azt tudom Neked ajánlani, ne utazz kétes hirdetőkkel, főleg ne személyautóba. Hidd el, tapasztalatból mondom, hogy egy buszos / 9 személyesnél nagyobb befogadó képességű, az a busz!! / vállalkozásnál nincs jobb választás.
   Árban nem nagy az eltérés, de a személyautós lehet drágább is adott esetben. Abban biztos lehetsz, hogy nem fogsz nyomorogni egy buszban. Mind a két lehetőséget kipróbáltam és én is így jártam, mint Te.

   Válasz
 6. Baloghné Kovács Irén

  Szeretnék én is csatlakozni az autós csoporthoz,péntekenként Tiszavasvári -Nyíregyháza útvonalon szivesen elvinném az utazásra jelentkezőket,mi egészen pontosan a teendőm? —csak annyi, hogy feladom a hírdetést,kitöltöm értelemszerűen a rovatokat és kész! Fizetnem nem kell nekem senkinek,ha utasokat keresek,mert üres kocsival mennék egyébként!Úgy értelmeztem az útiköltség 1 főre vetítve 400Ft! Várom válaszukat,tisztelettel Baloghné -felhasználó nevem : ircsi

  Válasz
 7. Béla

  Kedves Oszkár?

  Hogy lehetséges, hogy egyes (nem üzleti) sofőrök a limit ellenére mégis “irreálisan” magas árat tudnak megszabni?
  pl.: Budapest-Miskolc viszonylatban, ami kb 183 km 4500Ft/fő árat adnak meg.
  A limittel ez nem lehetne több, mint 18*183=3294Ft.

  Talán azért, mert a valódi útnak ez csak töredéke? (ha jól emlékszem a kiinduló állomás Ausztriában volt a hirdetésnél és a célállomás is messzebbi helyszín volt)

  Válasz
  • Oszkár Telekocsi

   Még a korlátozás előtt lettek létrehozva valószínűleg, vagy olyan rendszeres hirdetések, amik azelőtt lettek elindítva

   Válasz
   • Béla

    Nem olyan régi a hirdetés, a feladás dátuma aug. 23.
    Biztos nincs “kiskapu” a rendszerben? 😉

    Válasz

Trackbacks/Pingbacks

 1. Üzletszerű személyszállítás kisokos | Az Oszkár telekocsi blogja - […] 18 Ft/km-nél magasabb útdíjat szeretne kérni az utastól […]

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás