Hivatásos oszkáros sofőrök – itt az új lehetőség!

2012 november 26-án volt 5 éve, hogy üzembe állítottuk Oszkárt. Ez idő alatt több mint 45 ezer főre duzzadt a felhasználóink száma. Eleinte kizárólag magánszemélyek, klasszikus telekocsizók vették igénybe a szolgáltatásunkat – akik számára eredetileg terveztük.  Aztán változott a helyzet, mi pedig a változásra megpróbáltuk megkeresni az Oszkár továbbfejlődése szempontjából a legjobb megoldást!

Ahogy az évek teltek, néhány vállalkozásszerűen működő kisbuszos is felfedezte magának a rendszerünket. Első ütemben itt is a klasszikus telekocsi-megközelítés dominált, azaz a fizetős utasok mellett fennmaradó szabad helyeiket hirdették meg. Aztán egyenes út vezetett a hivatásos oszkáros sofőrök megjelenéséhez. Számukra az útiköltség-hozzájárulás nem csak az üzemanyag költségét kell hogy fedezze, hanem az egyéb költségeket illetve a “mindennapi betevőre valót” is, így a legtöbb esetben magasabb kényelmi vagy szolgáltatási színvonalat is nyújtanak cserébe.

Válasz a változó körülményekre

Ennek megfelelően az általuk hirdetett utak árszintje is változott. Ahogy a többi, a “telekocsi-piac” is szabályozza önmagát: ha valaki többletszolgáltatást nyújt, többet hajlandóak érte fizetni az utasok, de az ok nélkül túlárazott utak nem kelnek el vagy csak jóval nehezebben. Felmerült egy szempont, melyet figyelembe kellett vennünk a rendszer továbbfejlesztése során:

A profitorientált sofőröknek nem érdeke úgy elindulni, hogy az út nem termeli meg az útiköltséget. (A klasszikus telekocsi esetében ezt nincs így, mert ott az az alapfelállás, hogy a sofőr így is úgy is utazik). Viszont az utasok számára csökkenti az Oszkár működésébe vetett bizalmat és hitet, ha az utazás előtt pár órával a sofőrök lemondják az utat elégtelen kihasználtságra hivatkozva.

Ezért elkezdtünk az üzleti ügyfelek igényeire szabott fejlesztésekkel bővíteni az Oszkár funkcionalitását, többek közt lefejlesztettük azt a lehetőséget, hogy meg lehet adni a járaton az induláshoz szükséges minimum utasszámot, így az utasok már nem kapnak zsákbamacskát.

Többekkel való egyeztetés alapján megalkottuk az “üzleti csomag”-unkat a fent említett már megvalósított és folyamatban lévő fejlesztésekből. Az egyik, mindenki számára azonnal látható eredménye, hogy megvásárlói “hivatásos oszkáros sofőr” címet kapnak, mely a felhasználói nevük mellett és profillapjukon is megjelenik az alábbi ikonnal – arany kormánykerék akar lenni. 🙂 A csomag díja 6 000 Ft fél évre (vagy kedvezményesen 10 800 Ft egy évre). Az árszintet úgy próbáltuk meghatározni, hogy ha csak egy utast is sikerül az Oszkáron keresztül elvinni, már akkor behozza az árát a befektetés.

A csomag a “hivatásos oszkáros sofőr” megjelölés mellett tartalmazza a normál Prémium csomag szolgáltatásait valamint azon felül jelenleg az alábbi előnyökkel, plusz funkciókkal jár:

  • Feladható üzletszerű hirdetés (azaz több, mint 5 férőhely és tetszőleges áron*)
  • Megadható 1-nél nagyobb minimális utasszám, mely esetén a járat elindul **
  • Feladhatóak egymással időbeli átfedésben lévő hirdetések
  • Hirdetések feladása külső rendszerből: Ha az adott személyszállító cég olyan utazásszervező rendszert használ, mely képes exportálni az útvonaladatokat, az Oszkár ezen adatok alapján automatán időközönként feladja a hirdetéseket.
*   az útdíjkorlátozás bevezetése előreláthatólag 2013 év első negyedévében valósul meg.
** ahol a minimális utasszám 1-nek van megadva, az klasszikus telekocsis útnak minősül. Az út részleteinél a megjegyzés rovatban ezt jelezzük is.

Természetesen továbbra is minden, egyébként kisbusszal közlekedő felhasználónk ingyenesen használhatja az Oszkárt a jövőben, ha “telekocsis” árszinten, legfeljebb 5 helyet szeretne hirdetni, és vállalja, hogy akár egy személy jelentkezése esetén is elindul. Reméljük, hogy üzleti személyszállító felhasználóink meglátják az előnyt az új lehetőségben és nem jelent gondot a jelképes csomagdíj kifizetése. Valamint a többi felhasználónk számára is átláthatóbb lesz a rendszer, azáltal, hogy előre tudják, melyik hirdető sofőrtől mit várhatnak.

Kattints és rendeld meg, hogy minél előbb élhess az üzleti csomag előnyeivel!

Hozzászólások

2 thoughts on “Hivatásos oszkáros sofőrök – itt az új lehetőség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website