Avagy a telekocsi rendszer telekábel-lel utazik

Oszkár költözés

Bizonyára észrevettétek, hogy az elmúlt egy hónapban nem álltunk elő nagyobb új fejlesztéssel. Ebbe a blogpostban megírjuk, mi állt ennek a hátterében.

A hamarosan 5 éve működő Oszkár telekocsi rendszer utazók tízezreinek segített már útitársat találni működése folyamán. Azonban kedd éjjel ő is megtette első útját – ha nem is telekocsival, hanem telekábel-lel 🙂

Nagy utat nem kellett megtennie:  csak a Victor Hugo utcai BIX-en belül zajlott az utazás. Gondoltátok volna, hogy egész eddig mezei WEB-hosting tárhely szolgálta ki a havi kb 50.000 egyedi látogatót és az általuk generált közel 1.000.000 lapletöltést? A problémák nem is a webtárhellyel, inkább az adatbázis kiszolgálóval adódtak.

Az idén év elején megnövekedett médiafigyelem, különösen az M1 illetve RTL híradó megjelenés kapcsán volt pár izzasztó helyzet és konfrontáció a korábbi webtárhely-szolgáltatónkkal, ezúttal is köszönet a türelemért az ottani rendszergazdának, Szabó Tamásnak. Azóta az egyre növekvő forgalom miatt világossá vált, hogy saját szerverre van szükség. Ezen törekvésünket Tamás is támogatta, és mi is megláttuk a lehetőséget a webtárhely korlátai közül történő kitörésben.

Szerverek

A végső lökést Pőcze Balázs adta meg azzal, hogy felajánlotta segítségét az új szerver beállításában. Leszerződtünk, bevettük a csapatunkba és egyből neki is láttunk a költözés előkészítésének. A munka kb. egy hónapon keresztül zajlott, és a végeredmény sikeréhez nem fér kétség: elértük a célt, az égvilágon nem változott semmi 🙂 – tehát ugyanúgy működik minden, mint a költözés előtt. Sőt, volt aki jelezte, hogy gyorsult is a rendszerünk, ez külön öröm! (És azóta valóban beigazolódott a “gyanú”: az átlagos lapletöltés ideje 0,35 másodpercről 0,17 másodpercre csökkent!)

Ha valaki mégis tapasztal bármilyen rendellenességet, kérjük jelezze levélben  e-mail címünkön! (info@oszkar.com)

További sok sikeres utat kívánunk mindenkinek!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás