Vidám telekocsis társaságEgyre több olyan megkeresés érkezik hozzánk, amiből arra következtetünk, nem mindenkinek világos az, hogy mi is az a telekocsizás, Oszkározás, és nekünk, mint az Oszkár üzemeltetőinek mi a szerepünk ebben a folyamatban. Így első körben szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba, és szeretnénk a telekocsizást körüllengő szürke ködöt eltüntetni.

Tehát, mi is az a telekocsizás?

A telekocsizás lényege, hogy a hosszabb útra készülő autósok, meghirdetik a szabad helyeiket, az utazni vágyók pedig befoglalhatnak hozzájuk. Mindenkinek csökken az útiköltsége. A sofőr megosztja az utasokkal az üzemanyagköltségét, az utasok pedig a tömegközlekedéshez képest sokszor féláron utazhatnak.

A telekocsizás tehát a kapacitások kihasználásának növelése mellett a környezetvédelmet is célozza: kevesebb autó van az utakon, ha több autós egy autóval utazik. Ráadásul közösségépítő, ugyanis az esetek túlnyomó részében kellemes beszélgetések alakulhatnak ki. Rugalmas, gyors és olcsó közlekedési lehetőség, mely korosztálytól függetlenül igénybe vehető bárkinek (kiskorúnak szülői felügyelet mellett).

A közösségi autózás nagy előnye a spórolás ésa környezetvédelem mellett, maga a közösség: a társaság nagyszerű, minden Oszkáros különleges. Mindenféle emberrel össze lehet futni a színeszektől és zenészektől kezdve, a szobafestőn és régészen át, egészen a nyugdíjas rally-bajnokig.

Mi az Oszkár telekocsi rendszer feladata?

Nagyon sokszor keresnek meg minket azzal, hogy “Budapestről Nürnbergbe mennék 12-én, mennyi lesz, honnan indulunk, stb.”. A legtöbb esetben kikeressük a megfelelő hirdetéseket, elküldjük a linkjét.
De itt megragadnánk a lehetőséget, hogy kihangsúlyozzuk: rendszerünknek a célja, hogy lehetőséget biztosítson az autósok és az utasok egymásra találására.
Tehát mi nem szervezzük az utakat, nem állunk közvetlen kapcsolatban az egyes autósokkal, így bővebb információval nem tudunk szolgálni.
Az általános válasz ezekre a kérdésekre: a https://utitars.oszkar.com/ oldalon használható keresőnk segítségével érdemes megkeresni a megfelelő autóst, majd helyfoglalás után a részleteket vele lehet leegyeztetni.
Természetesen továbbra is állunk a rendelkezésre bármikor, ha valaki elakad a rendszer használatával!

Telekocsi-történelem

A félreértésnek nagyon sok esetben az lehet a gyökere, hogy egyrészt a 70-es, 80-as évek telekocsi rendszere az akkori Petőfi rádión keresztül betelefonálós módon történt. Másrészt később, a 90-es, 2000-es évek telekocsi rendszere, a Kenguru is így szervezte az utakat, azaz szerepet vállalt az autósok és utasok összerendelésében, tőlük lehetett elkérni az elérhetőségeket.
Az internet, és az online telekocsizás fejlődésével azonban ezt már nem tudnánk megtenni. Az Oszkáron napi szinten akár több ezer utazás is megvalósul, ezt manuálisan nem tudnánk kiközvetíteni, ezért az utas feladata, hogy megtalálja oldalunkon a megfelelő sofőrt.

Az Oszkár egyébként 2007-ben jött létre. Az alapítók Máté és Attila jelenleg is a cég tulajdonosai, fejlesztői és lelkes munkatársai.
A weboldalunkon találsz még több információt a rendszerről és videókat, cikkeket, amikben szereplünk.

Már tudsz mindent! De most hogyan tovább?

Ahhoz, hogy fekete-öves Oszkáros legyél és jól érezd magad az utazás során, olvass még el egy rövid cikket!
Utas leszel vagy autós?

Összeszedtük, hogy mit érdemes figyelembe vennie egy utasnak, mielőtt utazik, és mitől lesz egy autós megbízható, miért fogják őt választani leginkább.

Kellemes utazást kívánunk minden kedves jelen és jövőbeni telekocsizónak!

Ki szeretnéd próbálni? Regisztrálj!

Ha van autód, hirdesd meg utadat és autód szabad helyeit most!

Ha pedig utasként betársulnál valakihez, keress a hirdetők között!

 

Hozzászólások

    • Oszkár Telekocsi

      Kedves Nati!

      A sofőr telefonszámát a helyfoglalást követően írja ki sázmodra a rendszer.
      Válassz megfelelő hirdetést, és foglalj azon helyet. Ha esetleg nem sikerülne megegyezni, lemondhatod a foglalást, és foglalhatsz másik sofőrnél.

      http://utitars.oszkar.com/

      Válasz
  1. Julianna Szarka

    Az előbb már írtam megjegyzést,az hol jelenik meg?Megismétlem:közel 1 hónapja keresek autóst Debrecenből Gyöngyös (Kékestető)-re,mindeddig semmi hír.Szívesebben utaznék sok más helyre,de nekem nov. 5-én itt lesz dolgom.Ha ez az út az Oszkáron keresztül nem sikerül,mennyire vehetem komolyan a későbbiekben???

    Válasz
    • fk.oszkar.com

      Kedves Julianna!

      Az Oszkár nem szállít utasokat, az utakat nem mi szervezzük, nincsenek autósaink sem. Egy hirdetési felületet biztosítunk, ahol közel 140 ezer autós hirdet, és hozzájuk tudsz foglalni, velük tudsz egyeztetni.
      Így sajnos, ha egy autós sem jár az általad keresett útvonalon, mi nem tudunk neked fuvart biztosítani.
      Értem, hogy emiatt megrendül a bizalmad a rendszerben, de hidd el, hogy azon dolgozunk, hogy egy autós se utazzon üres autóval, hanem bárki bármerre autózik, ossza meg a szabad helyeit az Oszkáron.
      Azt tudom javasolni, hogy amikor indulnál valamerre, nézz szét az oldalon és ha nem találsz megfelelő autóst (akár pl az úti célodhoz legközelebb eső nagyvárosba se), akkor válassz más közlekedési lehetőséget.

      Válasz
  2. Tamás József

    Jó dolog az Oszkár de vannak olyan autósok akik nem valóak ebbe a csoportba. Ugye a lényeg hogy kényelmesen gyorsan és olcsón lehessen utazni, de napok óta látok olyan hirdetés aki 250km-re 36000forint felett vinné el az utast. Ez taxi tarifa nem ide való.

    Válasz
    • fk.oszkar.com

      Kedves József!

      A járvány miatt alakult ki, hogy 1-1 üzleti telekocsis úgy hirdeti meg a szabad helyeit a rendszerben, hogy az egész autót lehet bérelni, sofőrrel. Tehát ha pl. 4-5 fő, együtt, Szegedről a reptérre szeretne menni, akkor lefoglalhatják a 9 személy helyét és biztonságban utazhatnak, más utastársak nélkül.
      A hirdetés szövegét, megjegyzésrovatát mindenképpen érdemes elolvasni, abból kiderül, hogy a hirdetési összeg nem 1 helyre, hanem 9-re vonatkozik.

      Válasz
  3. horvath erzsebet

    Mindent pontosan irok be, mégsem tudok regisztrálni, visszadobja az adatokat, hogy pontatlan. Hétfön, 2022.1.17 én szeretnék karlsruhébol györbe eljutni, ugy néz ki, reménytelen.”janika451 5h25 kor lenne megfelelö. Hátha valaki segit. kösz.

    Válasz
    • fk.oszkar.com

      Kedves Erzsébet!

      Sajnos csak most látom, hogy írtál. Legközelebb a regisztrációval kapcsolatban célszerű az ügyfélszolgálatunkat megkeresned az info@oszkar.com email címen, vagy messengeren, és ott gyorsan válaszolunk és segítünk.

      Válasz

Trackbacks/Pingbacks

  1. Hogyan telekocsizz Oszkárral? - [...] Nyitólap | Oszkar.com | Fórum Oszkar.com – a magyar telekocsi rendszer KezdőlapEz egy minta oldal ← Mi is az…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás