Telekocsizz Oszkárral autóskéntElőző cikkünkben azt fejtettük ki, hogy egy utas mit tehet azért, hogy felejthetetlen telekocsis utazása lehessen Oszkárral.
Azonban mint tudjuk: mindig kettőn áll a vásár. Ezért most azt fejtjük ki, hogy autósként mit tehetsz annak érdekében, hogy egyre nagyobb eséllyel Nálad foglaljanak helyet, és lehetőleg az utasaid visszatérjenek hozzád.

Kezdjük itt is az alapoknál. Ha már regisztráltál és adtál fel hirdetést, az első 2 pont számodra már csak ismétlés lesz.

1.  Regisztrálj Oszkáron és töltsd ki a profillapodat.
Fontos, hogy helyes Az Oszkáros prillapon add meg adataidattelefonszámot adj meg, mert autósként minden esetben kötelező a telefonszám-ellenőrzés! Minden adatod legyen valós, ha a neved xxx yyy akkor azt a látszatot kelted, hogy valami rejtegetnivalód van. Ne aggódj, regisztráció nélkül csak a keresztneved látszik a rendszerben, de az aki helyet foglal nálad, szeretne valami biztosítékot arról, hogy egy valós személy vagy!

2. Add fel a hirdetésedet!
Az első lépése a hirdetésfeladásnak a telefonszám-ellenőrzés. Miután elmentetted a rendszerben a számodat, elküldöd sms-ben a felhasználónevedet a +36 20/408-13-98 számra, majd pár percen belül a számod mellett a zöld, “ellenőrzött telefonszám” jel fog megjelenni. (Az sms normál díjas.)
A második Hirdesd meg telekocsis utadat Oszkáronlépés a járműved adatainak megadása. Fontos: valós adatokat adj meg itt is! Csak regisztráció után látható ez is, de a bizalmat csökkenti irántad, ha az a rendszámod, hogy AAA-111.
A harmadik lépés pedig a hirdetés részletes űrlapjának kitöltése. Ennek rejtelmeiről egy másik blogcikkben számolunk be.

Hirdetésmegosztás3. Hirdetésfeladás után megoszthatod a feladott hirdetést a közösségi portálokon, hogy akár ismerőseid is csatlakozhassanak Hozzád!

4. Tartsd karban a hirdetésedet!
Hamár az ismerősöknél tartunk! Ha szól egy barátod, hogy jönne veled, Oszkáron Szükség esetén módosítsd, ha nem utazol, töröld a hirdetést!vedd le a szabad helyek számát!
Ha rájössz, hogy mégse mész, akkor töröld le a hirdetésedet! Fontos, hogy a rendszerben valós hirdetéseid jelenjenek meg, valós adatokkal, mert különben néhány emiatt kapott negatív értékeléssel elronthatod a statisztikádat.
Aktuális hirdetéseid listáját a Hirdetéseim menüpontban találhatod meg. (Itt tudod módosítani is őket!)

5. Légy elérhető!
Ha helyet foglal az utas, utána szeretné veled leegyeztetni a pontos Légy elérhetőrészleteket. Ha nem tud elérni, aggódni kezd.
Természetesen nem lehetsz mindig elérhető, de ez esetben hívd vissza, amint tudod, vagy ha csak sokára tudod visszahívni, írj egy SMS-t neki, hogy mikor kereshet!
Ha nemzetközi útjaid vannak, és csak bizonyos időpontokban vagy elérhető, írd meg a hirdetésed megjegyzésében, hogy mikor keressenek! Ha egy utas még sosem utazott veled, nagyon fontos hogy meg tudja beszélni veled a részleteket.

6. Légy pontos!
Igyekezz időben ott lenni az egyeztetett Igyekezz időben a megbeszélt helyre érkeznibeszállóhelyen. Amennyiben messzebbről jössz, és kevésbé kiszámítható, hogy mikor érsz oda, ajánld fel, hogy érkezés előtt 10 perccel megcsörgeted az utasokat Kedves gesztus és nem kell aggódva, ázva, fázva, vagy esetleg melegben izzadva várniuk.
Ha valami nem várt forgalmi helyzet miatt késel, jelezd ezt az utasoknak!

7. Biztosíts kényelmes ülőhelyet minden utasnak.
Egy átlagos 5 személyes autóban Kényelmes hely minden utazónaknagyon kényelmetlen tud lenni hátul a középső ülés. Ha valakit elviszel 200-250 km távon úgy, hogy hátul középen ül, örülni fog, ha kiszállás után nem kell újratanulnia a járást, és nagy valószínűséggel nálad nem fog többet helyet foglalni. Inkább legyen kicsivel drágább az út, de legyen kényelmes helye az utasoknak!

8. Találkozáskor és utazás közben légy előzékeny és kedves az utasokkal!
Ha pozitívan viszonyulsz másokhoz, ők is pozitívan viszonyulnak hozzád! Segítsd betenni az Segíts az utasoknak, légy udvarias velükutasok (főleg  hölgyek) csomagját a csomagtartóba. A csomagok esetén biztonsági szempontból is fontos, hogy ne engedd, hogy valaki egyedül matasson a csomagtartóban. Ha te teszed be a csomagokat, akkor a saját vezetési stílusod ismeretében tudod garantálni, hogy sértetlenül kerülnek ki onnan. Kellemetlen helyzetet eredményezhet, ha egy utas rakodik be, majd a kanyarban a kínai csészekészlet római mozaikká avanzsálódik. Volt rá példa, jobb az ilyet elkerülni!

9. Az utazás során tartsd tiszteletben a privát szféráját az utasoknak!A telekocsis utak néha alvósak, néha beszélgetősek. Alkalmazkodj az utashoz
Különbözőek vagyunk, vannak akik szeretnek trécselni, vannak, akik az esti bulit szeretik kipihenni utazás közben, vagy épp vizsgára szeretnek készülni. Van, hogy végigbeszélgetitek az utat, és alig akarnak kiszállni az utasok, van, hogy csöndben utaztok hazáig, minden út más és más. Légy nyitott, és elfogadó az utasaid felé!

10. Utazás közben – ha hosszabb az út, ajánld fel a lehetőséget a megállóra!
Ha azt gondolod magadban, hogy majd az utas szól, ha meg szeretne állni, akkor tévesen gondolod! Néha kell egy kis szünetet tartani Az utasok – főleg ha először telekocsiznak – nem tudják mit szabad és mit nem. A buszon nem jellemző, hogy szólsz a sofőrnek, hogy “pisilnem kell”, ezért itt sem mernek esetleg szólni. De kellemesebb lehet az utazás, ha elébe mész a kérdésnek, felajánlod, hogy megálltok egy cigi- vagy pisiszünetre. Ha az utas is szeretné, mindjárt jobb hangulatban lehet továbbutazni!

11. Vezess biztonságosan!
A KRESZ szabályiról valószínűleg nem kell említést tennünk. Inkább később mint sohaDe ezen felül is igyekezz felelősséggel vezetni. Vannak esetek, ami szerinted nem veszélyes, de az utasod már a szívinfarktus határán van. Ha nem sietsz, alkalmazkodj az utasok vérmérsékletéhez!
Ha megteheted, hogy 10 perccel hosszabb legyen az út, és épp a veresegyházi asszonykórus szoprán csapatát viszed, akkor vegyél kicsit vissza a gázból, mert nagy kár lenne értük!

Utazás után értékeld útitársaidat!12. Utazás után értékeld az utast!
Az értékelt utasok 80%-a viszont értékeli a sofőrt. Számodra pedig azért fontos az értékelések gyűjtése, hogy a hasonló viszonylaton utazókkal szemben Téged válasszon az utas, mert rólad szól több a pozitív értékelés!

A fenti 12 pont betartása garantálja, hogy nem fog benned csalódni egy utasod sem. Ennek következtében pedig egyre többen szeretnének majd Veled menni, így kezdhetsz is gondolkodni azon, hogy nagyobb  kocsit vegyél! 🙂
Addig is kerülj a legjobbak közé és célozd meg az OszkárMesteri címet!
Indulj el az úton és add fel a hirdetésed minél hamarabb!

Kellemes Oszkáros utakat és sok utast kívánunk!

Hozzászólások

 1. Erik

  Sziasztok. Meg mindig aktualis ez h ennekem mint autosnak kell fizetnem?
  Valaki errol reszletesen irna nekem?

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Erik!

   Autósként az utasok által fizetett foglalási díjakat kell felénk “közvetítened”.
   A foglalási díj fogalmáról és mértékéről az ÁFF 9. pontjában olvashatsz!

   További kérdéssel fordulj bátran ügyfélszolgálatunkhoz az info@oszkar.com email címen!

   Kellemes utakat kívánunk!

   Válasz
 2. Malinkó Robi

  Tisztelt Oszkár!
  A rendszerbe akkor is lehet regisztrálni autós,vagy utasként is ha nem rendelkezem folyószámlával?
  Amennyiben igen hogy történik a fizetés?
  Köszönöm megtisztelő válaszukat

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Robi!

   Folyószámla nélkül is lehet regisztrálni és Oszkározni.
   Utasként készpénzzel tudod kifizetni az autósnak az útdíjat, autósként pedig a közvetített foglalási díjakat banki befizetéssel tudod hozzánk eljuttatni vagy a budapesti irodánkban készpénzben be tudod fizetni.

   Utasként találkozhatsz olyannal, hogy csak bankkártyás előrefizetés esetén tudsz foglalni, ez az autós beállítása, ilyen esetben sajnos nem tudsz készpénzzel fizetni az útért.
   Vannak viszont olyan autósok, akiknél kedvezményt kapsz, ha bankkártyával fizetsz, tehát érdemes meggondolni a bankkártyás fizetés kérdését! 🙂

   Ha további segítségre van szükséged a rendszer használatával kapcsolatban, kérdezz bátran az info@oszkar.com -on vagy az oldalunkon a “Segítség!” fület használva!

   Válasz
 3. Éva

  Tisztelt Oszkár!

  Heti több alkalommal kezelésre kellene mennem, és nagy gond. Az Önök rendszerében van-e arra lehetőség, hogy egy félórás kezelésre elvinne valaki, és vagy megvárná, vagy visszajönne értem, hogy még aznap este vissza tudjak jönni Szegedre.
  Köszönöm a választ előre is!

  Éva

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Kedves Éva!

   Az Oszkáron az autósok általában akkor hirdetnek, ha ők maguk is mennek valahova.
   Mivel mi nem állunk közvetlen kapcsolatban az autósokkal (mi a hirdetési felületet biztosítjuk), így ezt mindig az aktuális sofőrrel kellene megbeszélnie.
   Lehet, hogy olyanhoz foglal, akinek szintén nincs sok dolga és meg tudja Önt várni, viszont lehet, hogy éppen egy családlátogatásból hazatérő autóssal jön, aki csak pár hét múlva tér vissza Szegedre.

   Sok sikert kívánunk az útitárskereséshez és jobbulást!

   Válasz
 4. Irma Velez

  Need to travel to Budapest with my two Chihuahua dogs 8 months old, Hungarian pet passports ok, 2,small suitcases and 4 pieces of thin wood for my hairdresser I. Hungary. I live in downtown Milan. Can you help me? Thank you

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Dear Irma,
   fistly you should search for a ride in https://motar.eu and you should add a filter because of pets.
   If you find an appropriate route, you should book a place, than write (or call) to the driver because of the doggies. The driver will tell the circumstances of the transportation.
   If you don’t find any appropriate ride, you can give your email address at the bottom of the page, and we inform you if there is a new ride on this relation.
   Have a nice jorney!

   Válasz

Trackbacks/Pingbacks

 1. Mi is az Oszkározás lényege? Hogyan kell ezt csinálni? | Az Oszkár telekocsi blogja - […] cikkeinkben kitértünk arra, hogy mit érdemes figyelembe vennie egy utasnak, mielőtt utazik, és mitől lesz egy autós megbízható, miért…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás