Néhány napja (2022. április 26-án), Imre, a hazai Villanyautós Közösség egyik alapítója, sikeresen megmentette Negro, a fekete labrador kutyus életét. A sztoriban, Imrén kívül, még egy önzetlen oszkáros kapott szerepet.

A 2 év körüli ebet, Földeákon rakták az utcára, ahogy megmentője, fogalmazott “a közmunkások fociztak vele az utcán”. Mivel előző gazdái nem akartak vele foglalkozni és nem tudták megoldani a kutya elszállítását a 260 km-re lévő fajtamentő menhelyre, Nyergesújfalura, ezért halálos ítéletet kapott: otthontalanul várta az altatás időpontját.


A kutya segítségére siető Imre maga is egy labrador gazdája, így mindenképpen szerette volna menteni a helyzetet (és a kutyát). Korábban utasként és autósként is nagy örömmel használta az Oszkár rendszerét, így jött a gondolat, hogy a kutya befogásához és komfortos szállításához szükséges eszközök csomagját (mobilkennel, kutyatál, jutalomfalatok, póráz, stb.) egy oszkáros autóssal küldesse fel feleségével debreceni lakóhelyükről Budapestre. Az oszkáros autós (FurgonosPeti) igazán jófej volt, amikor értesült a nemes célról, a csomagszállításért nem fogadott el pénzt.

A kutyus Imrétől nem csak egy új élet esélyét, de nevet is kapott, így lett belőle Negro.


Imre, az Oszkárral leszállított cuccokkal felszerelve, elektromos autójával először Budapestről Hódmezősvásárhelyre ment (feltölteni az autót), utána célba vette Földeákot, majd Negroval Nyergesújfalura autózott. Miután a kutya jó kezekbe került, először Budapestre, majd haza, Debrecenbe ment. Ez összesen 795 km-es távolság volt. A töltési idők miatt a normál útidőhöz képest +1,5 órát igényelt a művelet, összegben viszont így is csak 6000 Ft-ba került, ami lényegesen olcsóbb, mintha hagyományos autóval közlekedett volna, mondthatni még a kutyának is megéri 😉 És nem utolsó szempont, hogy a környezetet is kíméli!
Sajnos az “extra csomag” és a töltési idők miatt oszkáros utasok most nem kerülhettek szóba, de legalább Negro jó helyre került, vitaminokkal és rendes eledellel teli pocakkal, szeretetben várja új gazdáját!


Bővebb infót az oszkáros csomagszállítás lehetőségéről itt találsz.

Ha szeretnél utazni, keress autóst, akihez betársulhatsz vagy hirdesd meg a kiadó hátsó ülésedet és spórolj, utazz, barátkozz, vagyis oszkározz! 🙂

Hozzászólások

  1. Zsolt

    Vannak még rendes emberek !
    Hasonlóan cselekedtem volna.
    Minden elismerésem a sofőröknek! Hála istennek jól végződött a történet.

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás