Az elmúlt 1,2 és 15 évünk - Oszkar.com telekocsi

A járvány ideje alatt jóval kevesebben oszkároztatok, de a korlátozások feloldásával és az amúgy is forgalmasabb nyári hónapok beköszöntével visszatértetek.

A fesztiválszezon jelentősen megnövelte a helyfoglalások számát, Sopronba például a VOLT fesztivál idejére 7-8 szorosára nőtt az utazások száma az szokásoshoz képest. Egy-egy ilyen út kitűnő alkalom arra, hogy aki eddig még nem tette, az próbálja ki a telekocsizást, amely a növekvő üzemanyagárak és környezetvédelmi szempontok miatt is okos választás.

„A hazai nyári fesztiválkínálat szinte már zavarba ejtően széles, mindenki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló rendezvénysorozatot, amelyek az ország minden szegletében várják a látogatókat. Csakhogy éppen ebből adódik az egyik leggyakoribb nehézség: hogyan jutunk oda? Ugyanis a programoknak otthont adó településeket gyakran tömegközlekedési eszközökkel csak több átszállással, hosszú idő alatt lehet elérni, autóval pedig a parkolás okozhat gondot a helyszínen. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a nyári fesztiválok idején a megszokott forgalom sokszorosát tapasztaljuk. Idén különösen szembetűnő ez a növekedés például Sopron esetében, ahová a fesztivál alatt a szokásosnál 7-8-szor többen indultak útnak Oszkárral” – mondta Attila, az Oszkar társalapítója.

Az elmúlt években a leggyakrabban a főváros és Miskolc, Szeged, Pécs, Nyíregyháza és Debrecen viszonylatban volt a legtöbb út. Többségében 100 és 300 km közötti távolságon utaztok, túlnyomó részben az ország határain belül (88,3%), de például Németországból, Ausztriából, az Egyesült Királyságból és Hollandiából is érkeznek foglalások és autós hirdetések.

Az elmúlt egy évben több mint 600 000 foglalás történt, egy átlagos felhasználó 3 helyfoglalást és/vagy 6 darab hirdetés feladást hajtott végre. Van, aki minden alkalommal oszkározik, amikor útnak indul, de ezt évente csak néhányszor (pl. hosszú hétvégéken, vagy csak nyáron, a fesztiválszezonban) teszi, de akad olyan is, aki ingázik, így naponta vagy hetente kétszer is. A közösségünkben az autósok inkább férfiak, az utasok pedig inkább nők, a legjellemzőbb korosztály pedig a 25 és 34 év közöttiek.

A járvány nyomott hagyott az Oszkáron is: saját, nem reprezentatív felmérésünk szerint, amelyben 850, korábban rendszeresen oszkározó, de jelenleg inaktív tagot kérdeztünk meg, hogyan alakította át az életüket a koronavírus-járvány.

A járványveszély csökkenésével újra emelkedni kezdett az utasok száma, egyre többen a nyári fesztiválokra is oszkározva indulnak. Sokatok nem csak a kényelmi szempontok miatt, hanem a környezettudatosság és költségek csökkentése miatt is választájtok a telekocsizást.

Ha szeretnél együtt utazni, keress autóst, akihez betársulhatsz vagy hirdesd meg a kiadó hátsó ülésedet és spórolj, utazz, barátkozz, vagyis oszkározz boldogan! 🙂

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás