Oszkáros a javából - László, a 109. felhasználó

15. szülinapunk alkalmából olyan oszkárosokat mutatunk be, akik az Oszkár első napjaitól kezdve velünk vannak.

László 37 éves, ő a 109. oszkáros felhasználó, 2007. december 2-án regisztrált, amikor az Oszkár még csak 11 napja működött. 128 pozitív értékeléssel büszkélkedhet, ezeket a 170 oszkáros útján gyűjtötte össze.

Az Oszkár létezéséről az egyetemi Neptun rendszeren keresztül értesült, így emlékszik vissza rá: “Emlékszem, egy közlekedésmérnök srácnak volt az egyetemen a TDK dolgozata az Oszkár és megosztották a Neptunon keresztül, hogy valamilyen kérdőívet töltsünk ki a rendszerrel kapcsolatban. Ez ugye budapesti egyetem, én pedig debreceni vagyok, érintett voltam az utazásban, úgyhogy onnantól kezdve használtam is, utasként. Persze eleinte még csak 1-2 autó volt, és út csak pénteken volt oda, vasárnap meg vissza. Azóta már nagyon sokat fejlődött.”

László most már inkább autósként használja a rendszert, de eleinte utas volt számos alkalommal. “A legutóbb, amikor adtam fel hirdetést, csodálkoztam rajta, hogy milyen hamar megtelt az autó, aztán vettem észre, hogy lényegesen alálőttem az átlagos oszkáros árnak” meséli nevetve -, “Szóval már inkább autós vagyok, de bevallom, az is ritkábban egy kicsit”.

“Egyszer, egy nagyon kedves lányt vittem Debrecenbe, akkor épp autós voltam. Az út alatt kiderült a lányról, hogy gyermekorvos. Utána még néhányszor találkoztunk is a városban, majd később a lány felköltözött Pestre, és milyen kicsi a világ, az egyik nagyon jó ismerősünkkel házasodott össze.”

László azért szeret oszkározni, mert az utazóközönség nagyon színes, sokféle emberrel lehet találkozni: “betekintést kapunk az országba, és ezt nem degradálóan mondom, tényleg millió meg egy emberrel lehet találkozni. Össze vagyunk zárva 2 órán át, van miről beszélgetni.”
“Inkább beszélgetős vagyok, szívesen hallgatom azt is, ahogy a többiek mesélnek, de előfordult, hogy csöndben voltunk, pár szónál többet nem váltottunk.”

Mit üzennél azoknak, akik most kezdenek oszkározni?

“Csak bátran! Nem kell aggódni, ez biztonságos, nem olyan, mint a stoppolás, higgyék el, hogy a másik is jó ember!”

Mit üzennél az alapítóknak?

“Ők még ott vannak, a TDK-sok? Hány évesek is? Velem egy idősek kb, ugye? Azta! Hát, gratulálok és sok sikert kívánok nekik! Az üzemanyagárak emelkedésével kapcsolatos lehetőséget mindenképpen okosan ragadják meg, az Oszkár fel fog értékelődni, az emberek rá lesznek kényszerülve. De látom, hogy nem lesz gond, rugalmasak vagytok és az újdonságokat lekövetitek.”

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás