bejgli

Ádám anyukája, a Kaposváron élő Beáta küldte el nekünk ezt a kedves ünnepi sztorit, amit most megosztunk veletek. 

“Nagy gonddal készültem a karácsonyra. Ez a karácsony különleges volt  számomra, mivel nagy ajándék érkezett a családba: december 16-án megszületett az első unokám! Ádám fiam már négy éve Bécsben él a feleségével, viszont idén karácsonykor a kisbaba érkezése miatt nem tudtak haza jönni Kaposvárra, én pedig egészségügyi állapotom miatt nem vállaltam a Bécsbe utazást.  Ádámnak azonban megígértem, hogy megsütöm a kedvenc süteményeit (gesztenyés bejglit és habcsókot) és postán elküldöm az ajándékokkal együtt.

 

Minden rendben is lett volna, ha a sütőm nem megy tönkre az ünnepi hajrá előtt. Murphy-törvénye alapján, a szerelő sem tudott mit kezdeni vele. Sajnos több napot veszítettem, mire végre nekiláthattam a bejgli és a habcsókok sütésének. Végül minden elkészült, becsomagoltam a süteményeket és elmentem a postára. Ott azonban kiderült, hogy már biztosan nem fog karácsonyig megérkezni Ádámékhoz a csomag. Bevallom nagyon ideges lettem és persze el is szomorodtam. Fölöslegesen készítettem volna a kis unokámnak és a menyemnek külön angyal formát habcsókból?!
Aztán ahogy ott mérgelődtem a postai ablaknál, eszembe jutott, hogy vannak gyorsabb futárszolgálatok is. Hazafelé azon tépelődtem, hogy vajon mennyibe fog ez kerülni. Aztán beugrott, hogy Ádám nemrég mesélte, hogy a menyem egyik rokona babaruhákat küldött nekik az Oszkárral. A fiamék többször utaztak már haza az Oszkár telekocsival és mindig csak pozitív tapasztalataik voltak.
Hazaérve bekapcsoltam a gépet és megnéztem a bécsi hirdetéseket az Oszkáron. Láttam, hogy aznap, késő este indul egy autós Kaposvár mellől Bécsbe. Gyorsan kértem tőle ajánlatot, majd felvettük a kapcsolatot és megbeszéltük, hogy este 11-kor jön a csomagért. Abban is megegyeztünk, hogy Bécsben pontosan hol találkoznak majd Ádámmal. Nagyon izgultam, de végül megnyugodtam, mert egy nagyon szimpatikus fiatalember vette át a karácsonyi ajándékokat és a sütiket. Nagyon hálás vagyok neki, hogy segített eljuttatni az ajándékokat a fiamékhoz! A habcsókok is sértetlenül megúszták a hosszú utat és még felárat sem kellett fizetnem a törékeny csomag miatt! Sőt, olcsóbb volt így, mint a postán!
Biztosra mondhatom, hogy ha jobban leszek, meglátogatom az unokámat Bécsben az Oszkárral!

 

Tehát happy end lett a történet vége, Ádám és felesége a karácsonyi vacsora után jóízűen fogyaszthatták a hazai süteményeket.

Köszönjük Beátának a történetet, örülünk, hogy az Oszkár telekocsi ebben a “projektben” is segítséget tudott nyújtani.

Keressük az ország legjobb Oszkáros sztoriját!
Neked is van egy jó Oszkáros történeted? Oszd meg velünk az Oszkár nemrég elkészült, történetmegosztó felületén, az azensztorim.oszkar.com  weboldalon és nyerj Oszkáros ajándékot!

További békés ünnepeket, jó pihenést kívánunk!

 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás