Kéz a kézben - Oszkárral

Oszkározás közben 4-5 idegen van összezárva egy autóban, egy légtérben, órákig.
Természetes, ha a hosszú út során szimpátia alakul ki. Vannak, akik a barátságnál tovább is jutottak és ezt el is mesélték nekünk!
Valentin-nap alkalmából ismerjétek meg 5 Oszkár-párunk történetét…

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú: Botond

2014-ben megérkezett az első Oszkár-gólya, Botondot hozta Oszkározó szüleinek Dórának és Zoltánnak.
Történetük – mondhatni – megszokottan indult: a sofőr és az utas a hosszú utat végigbeszélgették. Elmerültek egymás gondolatában, fény derült számos közös pontra és közös érdeklődési körre.
A közös visszautat, már az elválás után röviddel, sms-ben egyeztették.  A folytatás azonban korántsem volt ennyire egyszerű!
A úton végig kínos csend volt, nem szóltak egymáshoz egy szót sem. A kezdeti szimpátia megingani látszott, elbizonytalanodtak mindketten. Az utazás végén azonban Zoltán megmentette a helyzetet: elhívta Dórát az első randira.
Dóra így emlékszik a folytatásra:

“Még azon a héten, csütörtökön el is mentünk és már akkor sejtettük, hogy valóban lehet ebből valami. Egy hónapnyi randizgatás után, már világossá vált mindkettőnk számára, hogy ez lehet az, amire és akire vártunk, elkapott minket a szerelem. Onnantól pedig nem volt megállás: összeköltözés, közös nyaralás, római lánykérés és terveztünk egy kisbabát is.”

A gólya hamar meg is érkezett, meghozta Botondot épen és egészségesen! Az fiatalok élete kicsit felfordult, de egy stabil pont maradt: az Oszkár!

A következő love-sztori főszereplői Juci és Karcsi, akik 2012-ben találkoztak szintén Oszkározás közben.

Már nem utaznak egyedül

Juci és Karesz – Már nem utaznak egyedül

Karcsi egy budapesti koncertről igyekezett haza az éjszaka közepén. Nem gondolta volna, hogy lesz utasa a késői időpontban. Az autója viszont nemcsak hogy tele lett, de egy kincset is rejtett, Juci személyében!

“Nagyon szimpatikus volt, jót beszélgettünk, egy csodálatos embert ismertem meg. Az út után természetesen értékeltem pár szóban az Oszkáron. Mivel megvolt az e-mail címe, elhívtam randizni. A többi pedig alakult magától, igaz, csak egy hónap múlva láttuk egymást újra a sűrű nyári programok miatt.”

-fogalmazott Karesz, aki 2014-ben össze is kötötte életét Juciéval.

Az esküvőn, igaz, csak közvetve, de az Oszkár is jelen volt. Ajándékcsomagot és üdvözlőlapot küldünk a friss házasoknak.

András, Kata és Balázs

Kata, András és Balázs-baba


Kata és András története sokak számára ismerős lehet, hiszen tavaly ők nyerték meg az “Az én sztorim” játékunkat.

András Pécsről hozta fel Katát Budapestre, egy viszonylag eseménytelen úton. A lány célja a Móricz Zsigmond körtér volt, ahova András extra segítsége nélkül nem talált volna el. A nagy szívdobbanás az elköszönésnél történt, András így mesélte: “Mikor újra kiszálltunk néztem meg magamnak, hogy ez a Kata egy végtelenül aranyos és szép lány. El is döntöttem így vasárnap este, hogy a hét közepén felhívom, nincs-e kedve lemenni Pécsre.”
A bonyodalmak azonban ezután jöttek, ugyanis András összekeverte Kata számát egy másik utaséval…

” […] az volt a válasz, hogy kedves, hogy gondoltam rá, de nem fog lemenni… Csütörtök este aztán egy másik számról jött a hívás, Katától, hogy megyek-e le, mert jönne velem szívesen…Ekkor realizálódott bennem, hogy én a másik lányt hívtam fel szerdán, aki még ráadásul ismerőse is volt Katának…Na, ebből másszak ki győztesen, gondoltam.”

András sikeresen kimászott a slamasztikából, a közös Oszkározásukból végül kanári-szigeteki lánykérés, mexikói nászút és Oszkáros-baba született! 🙂

Lilla és Dani esetében a szerelem kivételesen két Oszkáros utas között indult el. Győr – Budapest viszonylaton hozta őket össze az Oszkár, 2015 októberében.Dani és Lilla

Lilla lelkesen és hosszasan mesélte szerelmi történetüket az Oszkár én sztorim oldalán. Egyértelműen érezhető az írásából, hogy azóta is nagy a szerelem. Véleményünk szerint innen indult az egész dolog – vagy inkább itt dőlt el a közös folytatás:

“A tekintete innentől kezdve csak a szememet kereste. Egyszerűen nem engedte, hogy másra is figyeljek, ami nem is esett nehezemre.
Rendkívül sok mindenről beszélgettünk az út során, nem is gondoltam volna, hogy ilyen tájékozott a világban történő eseményekkel kapcsolatban. Furcsa volt ezt látni egy ilyen fiatalembertől. De ugyanakkor elképesztően pimasz is volt, de borzasztóan tetszett.”

Betti és Tibi Oszkározásának is esküvő és baba lett a vége. 🙂
Anna és VikiBettinek hála tudomást szerezhettünk az első “Oszkárina” babáról, hiszen nekik kislányt hozott a gólya.

Betti és Tibi Németországba utaztak Oszkárral, amikor beszélgetni kezdtek.
Mindketten elváltak, mindketten külföldön próbáltak új életet kezdeni. Végül úgy döntöttek, megpróbálják a közös életet, itthon. Betti így mesélt nekünk a történtekről:

 “[…] elkezdtünk csevegni az út során megismert férfival, skype-oztunk éjszakánként. Én maradni akartam, ő Magyarországra szavazott. Ő nyert, mert végül mégiscsak hazaköltöztünk, és adtunk magunknak egy esélyt, hogy megpróbálunk együtt, egymással közösen élni.”

Ha Te is Oszkározás közben találtad meg a párodat, akkor meséld el nekünk a történeteteket!

A társkeresésben nem, de egy jó Oszkározásban bármikor tudunk segíteni! Add fel autós hirdetésed és találj tuti útitársakat vagy társulj be valamelyik autóshoz és utazz jó társaságban!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás