2022 októberében újabb nagyvállalatnál, a Waberer’s International Nyrt-nél sikerült üzembe állítani a céges telekocsi rendszert. Ez már a 9. nagy dolgozói létszámmal rendelkező szervezet, mely felismerve a munkavállalók közös munkába utazásának előnyeit, együttműködést kezdeményezett az Oszkár telekocsival, zárt telekocsi csoport létrehozása érdekében.

Vállalat esetén a telekocsizás lényege, hogy a munkatársak olyan eszközt kapnak kezükbe, mely segítségével gyorsan, egyszerűen megszervezhetik a munkába-, illetve hazajárásukat, illetve megszüntethetők a kiküldetésekkel kapcsolatos párhuzamosságok.

A céges telekocsi rendszer használatával vállalati szinten csökkenthetőek az utazási költségek, miközben a munkavállalók munkahelyi elégedettsége, a kényelmesebb és gyorsabb utazás eredményeként, magasabb lesz.

Az egyes céges autók magasabb kihasználtságával a telephelyeken felszabaduló parkolóhelyek érhetőek el, eközben a közös utazás javítja a cégen belüli kommunikációt és a kapcsolatokat is, amely hosszú távon jó hatással van a közös munkavégzés hatékonyságára is.

Nem elhanyagolható szempont, hogy a vállalati telekocsi rendszer használata hozzájárul a pozitív társadalmi megítéléshez (CSR) is, külső és belső PR értéke egyaránt magas.

A vállalati telekocsi rendszer magában hordozza a klasszikus telekocsi rendszer minden előnyét, azaz lehetővé teszi a gyors és hatékony keresést a meghirdetett utak között – beleértve a környékbeli keresést is, autósként a rendszeres és egyedi hirdetésfeladást, valamint, utasként a helyfoglalást és annak lemondását.

“A hatékony működéshez a vállalat részéről fontos a megfelelő belső szabályzatok és motivációs rendszer kialakítása, a HR és a mobilitási erőforrások diszponálásáért felelős osztály részvételével.
A nyilvános rendszerben az autósok számára a rendszer használatához a motivációt a szemmel látható mértékű üzemanyagköltség-megtakarítás biztosítja. Céges környezetben ez a motiváció jellemzően kiesik, mivel a megrendelők kérése alapján útiköltség-hozzájárulás elszámolás a kollégák között nem valósul meg. Ezért tehát a motivációt pótolni kell, hogy az autósok vállalják az utak meghirdetését, utasokkal egyeztetést, alkalmazkodást.
A Waberer’s International Nyrt. gondosan megtervezett belső kommunikációjának eredményeként, az elmúlt 3 hónapban több százan regisztráltak a munkavállalók közül a céges Oszkárra, és közel kétezer közös utazás már meg is valósult. A siker kulcsa, hogy a cégnél hatékony motivációs rendszert dolgoztak ki az autóik szabad helyeit megosztó kollégák számára.”
– mondta Prácser Attila, az Oszkar.com telekocsi társalapítója.

Miben más a nagyvállalatoknak szánt, zárt telekocsi csoport, mint az Oszkár?

Az Oszkáron belül egy zárt csoportot hozunk létre a vállalat dolgozóinak. Az adott halmazba tartozó domainű e-mail címmel regisztrált felhasználók automatikusan az adott nagyvállalati csoportba kerülnek. Céges e-mail cím hiányában egyéb csoportba sorolási megoldás áll rendelkezésre. 

Az adott céges telekocsi csoportba tartozó felhasználók által feladott autós hirdetésekre csak a cég csoportjába tartozó felhasználók jelentkezhetnek, a hirdetések a listázóban nem jelennek meg publikusan, csak bejelentkezés után láthatóak a céges felhasználóknak. A kereső adott cég autósainak ajánlataira való szűrése opcionálisan kikapcsolható.

A céges, zárt csoportban az autósok a hirdetésfeladás során eltérhetnek a standard árazástól, akár ingyenes utakat is meghirdethetnek, és az Oszkáron érvényes foglalási díjak a zárt csoport hirdetései esetén nem kerülnek felszámolásra.

A nagyvállalati telekocsi rendszer arculati szinten is testreszabható: a csoportba tartozó felhasználóknak, bejelentkezést követően, a bal felső sarokban található Oszkár logó lecserélésre kerül a cég logójára, a háttérkép is tetszőlegesen választható, egyedi háttérképre, illetve a weboldal nyelvezete nem csak magyar, de angol, német vagy szlovák is lehet.

Bízunk benne, hogy a nagyvállalati utazások terén is, egyre több cégnél sikerül hozzájárulni a hatékony és jó hangulatú utazások megszervezéséhez!

Cégként érdekes lehet számotokra a zárt telekocsi rendszer? Írj nekünk az info@oszkar.com-ra és beszéljünk a részletekről!

Hozzászólások

  • fk.oszkar.com

   Kedves Ádám!
   Az adott útvonalon hirdető autóssal kell egyeztetni, hogy mit vállal el. Vannak, akik egyáltalán nem vállalnak csomagszállítást, van olyan, aki személygépkocsival jár, mert klasszikus telekocsi, de vannak kisbuszos hirdetők is.

   Válasz
 1. Király Lászlóné

  Tisztelt Oszkár! Kérdésem, hogy május 6-án 8-13óráig van -e
  2utas számára hely /Repülőtérre mennénk, ha lehet/

  Válasz
  • fk.oszkar.com

   Az oszkar.com oldalon tud keresni az autósok hirdetései között, mi nem szállítunk utasokat.

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás