Térkép link készítése a Google Maps segítségével

A be- és kiszállás körülményeinek megadása kapcsán lehetőség van a pontos hely térképen való megjelenítésére, vagy akár a Google Streetview segítségével a be- vagy kiszállás helyének fényképes megjelenítésére.

Ebben a blogbejegyzésben segítünk az Oszkár rendszerbe beillesztendő Google Maps link elkészítésében, pontról pontra leírjuk hogy érdemes elkészíteni.

1. Nyisd meg a Google Maps-et a böngésződben (címe: https://www.google.hu/maps )

2. A térképen keresd meg a kívánt helyet, a zoom-ot állítsd be igény szerint. Ha gondolod, a bal alsó sarokban válts át műhold nézetre.

3. Pontosan a kívánt ponton kattints jobb gombbal, majd a felugró menüben a “Mi található itt” (“What’s here”) menüpontra kattints.

Google Maps4. Ekkor a jobb fölső sarokban megjelenik a hely címe, de ez sokszor kicsit odébb lévő pontra mutatna, ezért ne arra kattints, hanem a hely címe alatt a GPS koordinátákra. (lásd ábra piros nyíl)

5. Ekkor a a térképen megjelenik a jelölő pontosan az általad választott helyen.

6. Kattints a menü ikonra (ábra kék nyíl), majd a bal oldalon kinyíló menüben a “Térkép megosztása vagy beágyazása” (“Share or ember map”) menüpontra.

7. A megjelenő dialógus-ablakban pipáld be a “Rövid URL” (“Short URL”) opciót, és másold ki a linket.

8. Ezt a kimásolt linket beillesztheted az Oszkáron akár a be- vagy kiszállóhelyekhez, de hirdetésfeladáskor az út leírásához is.

A link elkészítése (leírás 6. ponttól) segítségével ugyanígy Streetview képre is hivatkozhatsz, így a beszállóhely képét is megmutathatod, hogy még könnyebben megtaláljanak az utasok a helyszínen.

Sok sikert az Oszkár telekocsis útitárskereséshez és az indulás vagy érkezés helyének megadásához!

Hozzászólások

3 thoughts on “Térkép link készítése a Google Maps segítségével

  1. Hali ! Nagyon hasznos koszi. Ez reszben az amit kertem . Igy a megjegyzesbe be tudom rakni , akar a teljes utvonalat is ! Koszi. Udv Z

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website