A be- és kiszállás körülményeinek megadása kapcsán lehetőség van a pontos hely térképen való megjelenítésére, vagy akár a Google Streetview segítségével a be- vagy kiszállás helyének fényképes megjelenítésére.

Ebben a blogbejegyzésben segítünk az Oszkár rendszerbe beillesztendő Google Maps link elkészítésében, pontról pontra leírjuk hogy érdemes elkészíteni.

1. Nyisd meg a Google Maps-et a böngésződben (címe: https://www.google.hu/maps )

2. A térképen keresd meg a kívánt helyet, a zoom-ot állítsd be igény szerint. Ha gondolod, a bal alsó sarokban válts át műhold nézetre.

3. Pontosan a kívánt ponton kattints jobb gombbal, majd a felugró menüben a “Mi található itt” (“What’s here”) menüpontra kattints.

Google Maps4. Ekkor a jobb fölső sarokban megjelenik a hely címe, de ez sokszor kicsit odébb lévő pontra mutatna, ezért ne arra kattints, hanem a hely címe alatt a GPS koordinátákra. (lásd ábra piros nyíl)

5. Ekkor a a térképen megjelenik a jelölő pontosan az általad választott helyen.

6. Kattints a menü ikonra (ábra kék nyíl), majd a bal oldalon kinyíló menüben a “Térkép megosztása vagy beágyazása” (“Share or ember map”) menüpontra.

7. A megjelenő dialógus-ablakban pipáld be a “Rövid URL” (“Short URL”) opciót, és másold ki a linket.

8. Ezt a kimásolt linket beillesztheted az Oszkáron akár a be- vagy kiszállóhelyekhez, de hirdetésfeladáskor az út leírásához is.

A link elkészítése (leírás 6. ponttól) segítségével ugyanígy Streetview képre is hivatkozhatsz, így a beszállóhely képét is megmutathatod, hogy még könnyebben megtaláljanak az utasok a helyszínen.

Sok sikert az Oszkár telekocsis útitárskereséshez és az indulás vagy érkezés helyének megadásához!

Hozzászólások

  1. Dr. Szilágyi Mihály

    Indulás Debrecen Nagyállomástól, és Budapest Keleti pu. -tól többnyire, de az indulási és érkezési helyszinekben rugalmas vagyok.

    Válasz

Trackbacks/Pingbacks

  1. Honnan is indulnál? Te hova is mész pontosan? | Az Oszkár telekocsi blogja - […] kiszállás helye fix: a megjegyzés rovatban pontosan meg is adható, akár Google maps linkkel (Ennek készítésében itt segítünk). Ez…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás