Hirdetéskiemelés OszkáronMár több mint egy éve elérhető a hirdetéskiemelés funkció az Oszkáron, sokan használják is szívesen. Az elmúlt év tapasztalati alapján idejét éreztük kicsit átalakítani a kiemelés díjszabását, hogy hatékonyabban szolgálhassa az oszkározók érdekeit.

Azt vettük észre, hogy – főleg nemzetközi utakon – igazságtalanságot szül, hogy minden viszonylat hirdetéseinek kiemelése ugyanannyiba kerül. Nézünk egy példát:

Ha valaki Budapest – München közt jár (megállókkal) és kiemeli a hirdetését, akkor a Budapest-Bécs viszonylata is ki lesz emelve. Ugyanúgy mint annak, aki csak Budapest és Bécs közt utazik. Viszont az előbbinek az egész utat tekintve a várható költségmegtakarítása sokkal magasabb lesz, egy hosszú nemzetközi út során a befolyó bevétel több tízezres nagyságrend lehet, ehhez képest a pár 10 Ft-os kiemelés szinte elhanyagolható.

Azzal sem értünk egyet, hogy egy kevésbé megbízható hirdetésekkel rendelkező sofőr pár 10 Ft-os befektetéssel a kiemelés által aránytalan előnyhöz kerülhessen azzal szemben, aki mondjuk csak ismerkedik a rendszerrel és nem kíván kiemelésre költeni.

Összefoglalva: Úgy gondoljuk, hogy a kiemelés költségének arányosnak kell lenni a kiemelés által elérhető előnnyel (költségmegtakarítással vagy épp haszonnal) így a kiemelés díjait az adott úton kért útiköltség-hozzájárulás mértékéhez fogjuk kötni 2015. július 20-tól.

Ennek következtében egyes belföldi utakon csökken, a hosszabb nemzetközi utakon nő a kiemelés díja. Az  adott hirdetés kiemelésének díját mindig kiemelés előtt mutatja a rendszer, a mértéke az alábbiak szerint kalkulálódik:

Kiemelés és előrelistázás Kiemelés
3 meghirdetett helyig Útdíj kb 2,5%-a,
min 50Ft
Útdíj kb 2%-a,
min 40Ft
4-6 meghirdetett hely Útdíj kb 3,75%-a,
min 100Ft
Útdíj kb 3%-a,
min 80Ft
6 meghirdetett hely fölött Útdíj kb 5%-a,
min 200Ft
Útdíj kb 4%-a,
min 160Ft

Amennyiben a hirdetésen nincs megadva ár, a távolság alapján kalkulálódik a kiemelés ára az adott úton érvényben lévő foglalási díjból. Az előrelistázás díja a meghirdetett helyek számától függően egy foglalási díj 50, 75 vagy 100%-a, az egyszerű kiemelés pedig a foglalási díj 40, 60 vagy 80%-a a fenti táblázat szerinti meghirdetett helyszámtól függően.

Sok sikert az útitárskereséshez!

 

Hozzászólások

  1. zolee_x

    Hali Oszkar !

    Hirdetes kiemeles miert kellett ? Nekem eddig 2 kredit volt a kiemeles azaz 40 ft ezutan , ha jol ertem 2500 ft os(foglalasi dij mentes) utnal, 3 utasnal 2%(feltetelezve, hogy az utdijnak a foglalasi dijj nelkuli osszeget tekintjuk) szamolva 50 ft .
    Hat ez 25% os emeles . Nem tartjatok ezt egy kicsit soknak ?

    https://blog.oszkar.com/atalakitott-kiemeles-arazas/
    “Azt vettük észre, hogy – főleg nemzetközi utakon – igazságtalanságot szül, hogy minden viszonylat hirdetéseinek kiemelése ugyanannyiba kerül. ”

    Akkor belfoldi utaknal nem emelkedik a kiemeles osszege ?

    “Azzal sem értünk egyet, hogy egy kevésbé megbízható hirdetésekkel rendelkező sofőr pár 10 Ft-os befektetéssel a kiemelés által aránytalan előnyhöz kerülhessen azzal szemben, aki mondjuk csak ismerkedik a rendszerrel és nem kíván kiemelésre költeni.”
    Akkor nekem mint megbizhato sofornek ismet csak nem emelkedik ?

    “Összefoglalva: Úgy gondoljuk, hogy a kiemelés költségének arányosnak kell lenni a kiemelés által elérhető előnnyel (költségmegtakarítással vagy épp haszonnal) így a kiemelés díjait az adott úton kért útiköltség-hozzájárulás mértékéhez fogjuk kötni 2015. július 20-tól.”

    Osszefoglalva elegge mellebeszelesnek tunik . 😉
    Vagymondjuk , ugy hogy az igazsagnak csak reszbeni resszet emelitek ki s hangsulyozzatok . Amivel mindenki/sokan egyetert .

    “Ennek következtében egyes belföldi utakon csökken, a hosszabb nemzetközi utakon nő a kiemelés díja. ”

    Csokken annal , ahol a hozajarulas merteke kisebb mint 2000 ft . Bar itt meg belep a min 40 ft limit . Tehat ez sem teljesen igaz .
    Hosszu belfoldi utakon egertelmuen novekszik a kiemelesi dij . pl 5000 ftos utnal volt 40 ft a kiemeles most pedig lesz 100 ft . Nem sok ez egy kicsit ?
    Hosszabb nemzetkozi utakon novekszik . Gonolom a fuvarozo cegek lettek volna az elsodleges celkozonseg , akiknek a “nyeresegebol” szeretnetek reszesedni .
    Illetve a feketen fuvarozokat szeretnetek , a rendszeren kivulre tessekelni . Hogy ne rontsak az oszkar megiteleset . Azaza Oszkar = telekocsi = nem haszonszerzes a cel. De ezt mashogy is meg lehetne csinalni .

    Volt a forum elozmenybe nehany kerdes, azt nem akartam osszebogaraszni .

    Nem az ellen vagyok hogy hosszabb utakra emelkedjen , de a mertek kicsit elcsuszott .
    Illetve oszkar= telekocsi celhoz mas ut is vezett volna . Pl aki mikrobusszal megy az eleg egyertelmu , hogy haszonszerzesbol rak fel utat . Bar itt is biztos van kivetel 😉
    Pl feltetelezhetoen haszonszerzesbol csinalja , na neki aztan meg lehetne emelni . Bar vmilye szinten meg oket is megertem . De ez mar nem a oszkar telkocsi szellemisegevel osszeegyezteteheto .

    Szoval kernem gondoljatok at ezt ujra s finomitsatok rajta . S lehetoleg ne felfele 😉

    Udv Z

    Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás