Péntek 13 - babonák és hiedelmekPéntek 13. a legtöbb ember szerint szerencsétlen nap. A babona szerint nem érdemes ezen a napon üzletet kötni, szerződést aláírni, telefont felvenni vagy utazni. A nagyvilágban olyannyira komolyan balszerencsét társítanak ehhez a naphoz, hogy az már gazdasági szinten  is kimutatható. 
Péntek 13 alkalmából mi is összeszedtünk néhány olyan babonát, ami az utazásra vonatkozik.
Lássuk, mik ezek és ismerkedj meg az Oszkáros megfigyelésekkel is! 

13-as számA 13-as számot a turizmusban is szerencsétlennek tartják. Elsősorban külföldön, de már hazánkban is kezd elterjedni, hogy a szállásadók kerülik ezt a számot. Sok szállodában, panzióban például nincs 13. emelet vagy 13-as szoba. A repülőgép-társaságok némelyikénél pedig nincs 13-as szék a gép fedélzetén.
Az Oszkáron nem sűrűn kerül elő a 13-as szám, de megfigyelésekre alapozott következtetéseink nekünk is vannak!

Mielőtt rátérünk az Oszkárra, lássuk, milyen babonák köthetőek még az utazáshoz, illetve mit kell tenned, hogy jó utad legyen!

Elsőként kezdd azzal, hogy megalapozod az utazási igényt: ha sokat szeretnél utazni, akkor az ágyad fejrésze nézzen nyugat felé!
Ha forgalmas repülőtérről álmodsz, az a szabadság vagy utazás utáni vágyadat jelzi. Ha valóban vannak ilyen irányú vágyaid, javasoljuk, hogy  szombaton vágd le a körmödet vagy szombaton tüsszents. Ekkor ugyanis a közhiedelem szerint hamarosan utazni fogsz.
Egy magyar babonának megfelelően, akik júniusban esküdtek, sokat fognak utazni, érdemes ezt is szem előtt tartanod!

Játékos macskákHa utazás előtt a macskád jókedvű, élénk, játékos, akkor jó útra számíthatsz (meg akkor is, ha az Oszkározol 🙂 Ha nincs macskád, akkor mindenképpen marad az Oszkár a jó utak bebiztosítására).

Érdemes elhalasztanod az utazást több esetben is: például, ha a macska hangosan nyávog az indulás előtt vagy ha törött ablakkal álmodsz. Ezek ugyanúgy rosszat jelentenek, mint ahogy az is, ha az utazás előtt kidobsz egy rossz cipőt vagy ha megbotlasz vagy elesel!

Ha már elindultál otthonról, de valamiért vissza kell menned a házba/lakásba, akkor több dolgot is tehetsz, hogy elkerüld a későbbi balszerencsét. Egyesek szerint le kell ülnöd, és 7-től visszafelé kell számolnod. Más hiedelemnek megfelelően tükörbe kell nézned indulás előtt. Egy harmadik babona szerint pedig csak akkor indulhatsz el újra, ha bőségesen ettél és ittál, egyébként balszerencsés utad lesz.

Állítólag utazás közben kecskebakkal találkozni szerencsét hoz (gondolom autópályán kevésbé…)

Talán a legtöbbek által ismert utazáshoz köthető babona, hogy amikor egy új helyen alszunk, akkor meg kell számolni a sarkokat. Így jót fogunk álmodni, és amit álmodunk, az valóra is válik.

Oszkár TelekocsiOszkáros megfigyelések szerint, ha pénteken keresel utat a hétvégére, akkor már nem biztos, hogy találsz. Azonban, ha sikerült foglalnod, akkor kellemes útitársakra és sikeres útra számíthatsz! A helyfoglalásra egyébként a szerda és a csütörtök az ideális időpont. Balszerencsét hoz viszont, ha folyton lemondod az utazást.
Az autósoknak a péntek 13-i hirdetésfeladást kifejezetten javasoljuk, sőt, a borsodiaknak szinte biztos, hogy lesz utasuk!

Alapozd meg a szerencsédet, ne bízd a véletlenre magad! Keress és foglalj minél hamarabb vagy add fel hirdetésedet! Még nem késő!

Sok szerencsét! Az utasoknak kellemes utat, az autósoknak pedig Oszkárosokkal teli autót kívánunk a mai napra (is)! 🙂

Források: Mindenkilapja.hu, Utazzunk csajok

 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás