Példák a kapcsolatfelvételi díj és foglalási díj különbségére

Jelen cikk célja, hogy két konkrét példával szemléltessük a kapcsolatfelvételi díjas rendszer és foglalási díjas rendszer közti különbséget.

A kapcsolatfelvételi díj lényege, hogy az Oszkáros foglalási díj (mely a megadott útdíj kb 5%-a) bizonyos %-át  kell befizetned minden kapcsolatfelvétel esetén, függetlenül attól, hogy végül lesz-e utazás vagy sem. Tehát a megvalósult utak után sem kell a teljes, az útdíj kb 5%-át kitevő foglalási díjat befizetni, annak csak egy részét.

Nézzünk egy-egy belföldi és külföldi példát:

BELFÖLDI PÉLDA

Példaadatok:

Kapcsolatfelvételi díj fizetési arány: 80% (erről tájékoztatunk az értesítő e-mailben)
Útdíj: 2000 Ft –> Foglalási díj ennek 5%-a: 1 00 Ft
Foglalások száma egy időszakban: 100 fő

Az alap, foglalási díjas rendszerben csak a megvalósult utazások után kell a kb. 5%-nyi foglalási díjat befizetni, tehát ha mondjuk  100 foglalásból 83 utazás valósult meg, akkor 83 x 100 Ft = 8300 Ft-ot kell az Oszkár felé rendezni.

A kapcsolatfelvételi díjas rendszerben pedig a foglalási díj csökkentett értékét kell csak kifizetni, de minden foglalás után, tehát 100 x 100 Ft x 80% = 8000 Ft-ot kell az Oszkár felé rendezni.

 

KÜLFÖLDI PÉLDA

Példaadatok:

Kapcsolatfelvételi díj fizetési arány: 45% (erről tájékoztatunk az értesítő e-mailben)
Útdíj: 20 000 Ft –> Foglalási díj ennek 5%-a: 1 000 Ft
Foglalások száma egy időszakban: 10 fő

Az alap, foglalási díjas rendszerben csak a megvalósult utazások után kell a kb. 5%-nyi foglalási díjat befizetni, tehát ha mondjuk  10 foglalásból 5 utazás valósult meg, akkor 5 x 1000 Ft = 5000 Ft-ot kell az Oszkár felé rendezni.

A kapcsolatfelvételi díjas rendszerben pedig a foglalási díj csökkentett értékét kell csak kifizetni, de minden foglalás után, tehát 10 x 1000 Ft x 45% = 4500 Ft-ot kell az Oszkár felé rendezni.

 

Hozzászólások

2 thoughts on “Példák a kapcsolatfelvételi díj és foglalási díj különbségére

 1. Tisztelt Oszkár !
  Azt kérdezném,hogyan értelmezhető a vállalkozói csomag ?Kezdőként vásároltam 1/2 éves csomagot.Már az első utak és hirdetések után rájöttem,hogy ez nem jól működik.
  Egy vállalkozó,ha beszáll Oszkározni,eleve nem az üza.költségek megosztásáért teszi,hanem bizonyos haszonszerzés miatt.És ez nincs az Önök részéről kellően szabályozva.
  1.Ha egy utat megh
  irdetek,pl.Szombathely-Budapest és vissza viszonylatban a magasabb árért, a szolgáltatás színvonaláért és biztonságáért még jóllehet utas is jelentkezik.De az utasok többsége játékot űz az utazásból.Ugyanis az utolsó pillanatban lemondja az utat,mert talált más megoldást,olcsóbbat.Az is előfordult,hogy le sem mondja,egyszerűen nem jelenik meg,el sem érhető.Én mint vállalkozónak számolnom kell,hogy az út megéri-e vagy sem.És ha kevés az utas,és még át is vernek,eleve törölnöm kell az utat.Ebben az esetben meg szankcionálni akarnak.Az utast miért nem büntetik?
  2.Az összes adminisztráció,kapcsolat felvétel az utassal,telefonálgatások a lemondások mind az autós terhére mennek.Véleményem szerint az Oszkározás aránytalanul ró kötelezettségeket az autósra.A vállalkozásban végzett tevékenység esetén pedig nem működik.

  Várom megtisztelő válaszukat.
  Köszönettel : Hajba Lajos

  • Kedves Lajos!

   A kérdésedre az alábbi beállításokat tudjuk javasolni neked:

   Tiltólista beállítása: Többet nem fog hozzád foglalni, valamint az autósok meg tudják osztani egymás tiltólistáját. Érdemes azon a viszonylaton, amelyen sokat autózol felvenned pár autóssal belső üzenetben a kapcsolatot, hogy tiltólistát cseréljetek.
   https://blog.oszkar.com/tiltolista-feltubozva/

   Online előre fizetés beállítása: Természetesen a hirdetésed feladásánál ki tudod választani, hogy miként fizessen az utas. Röviden: minél később mondja le az utat, annál kevesebb pénz jár neki vissza, és neked pedig több kártérítés. A helyfoglalás korlátozása csak ezzel a funkcióval együtt működik.
   https://blog.oszkar.com/online-utazas-fizetesi-lehetoseg-az-oszkaron/

   Helyfoglalás korlátozása: Aki a beállított szűrő szerint nem éri el a szintet, az csak online előre fizetve tud nálad helyet foglalni.
   https://blog.oszkar.com/az-utas-akirol-elore-sejted-hogy-nem-fog-eljonni/

   Az autósok nagy része már beállította a fenti megoldásokat, ezért a megbízhatatlan utasok száma erősen kezd visszaszorulni.

   A legutóbbi lemondott foglalásodnál 5 helyet is te töröltél, mert nem utazol, mivel az adott útra sok volt az utas lemondás. Eközben ezen az 5 foglaláson kívül egy olyan foglalás történt amit az utas mondott vissza.

   Célunk, hogy az oldalon megjelenő hirdetések valós hirdetések legyenek, igaz ez az üzleti jelleggel hirdető felhasználóinkra is.

   Tudnod kell, hogy az utasokat is szűri a rendszer és ha valakinek a statisztikája egy bizonyos % alá esik akkor automatikusan végleg kitiltja a rendszerből.

   Ha a megvalósulási statisztikás javul akkor 30 nappal az áthelyezésed után lehetőséged van jelezni felénk a visszakerülési szándékodat. Ezzel kapcsolatosan kérlek az info@oszkar.com email címre írj majd nekünk.

   Köszönjük a megértésedet és további kellemes Oszkáros utakat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website