15. szülinapunk alkalmából olyan oszkárosokat mutatunk be, akik az Oszkár első napjaitól kezdve velünk vannak.

Dani egy telekommunikációs cég marketingese, termékmenedzsere, 2007. december 3-án, 130.-ként regisztrált az Oszkár rendszerébe. 

15 évvel ezelőtt Dani a Műszaki Egyetem hallgatója volt, és a kollégiumi levelezőlistán fent volt az email címe, így értesült először az Oszkárról. Akkoriban épp Budapesten kezdett dolgozni, a lakhelye pedig Kecskeméten volt, pont kapóra jött az Oszkár az ingázás miatt. “Még arra is emlékszem, hogy először nem volt az Oszkáron lehetőség a rendszeres utak meghirdetésére, írtam a srácoknak, és akkor az alapján – biztos mástól is érkezett rá igény – bekerült ez a funkció a rendszerbe.”

Nagyon sokáig autósként használta a rendszert, de az élet úgy hozta, hogy mostanában inkább utasként oszkározik: “Budapestre jártam dolgozni, aztán lett céges kocsim, vezető lettem. Vezetőként, céges kocsival nem éreztem, hogy fair lenne a céggel szemben, ha utasokat szállítanék, de előtte hosszan használtam az Oszkárt, nagy megelégedettséggel. Most pedig igazából arra használom, hogy ha van valami céges rendezvény, sörözés, csapatépítő Budapesten, akkor nem kocsival megyek föl, hanem oszkáros utasként és megpróbálok Oszkárral hazajutni is.”

“Az utak alatt mindig jó hangulatú beszélgetések voltak, eleinte péntekenként volt inkább tele a kocsi. Igazából azt emelném ki, hogy kellemetlen utazásom, pedig több száz utam volt, egyetlen egyszer volt, ott is az történt, hogy az egyik utasom nagyon politizált és nehéz volt >>lelőni<<. Akkor voltak régi utasaim is az autóban, előttük kicsit kellemetlenül éreztem magam, de alapvetően ennyi. De tényleg mindig szuper beszélgetések voltak, pozitív emlékeim vannak.
Mégis eszembe jutott egy jó sztori! Oszkáron rendszeresen utasom volt egy hölgy, aki kecskeméti képviselő lett a választásokon. Őt először az Oszkáron ismertem meg, egy éven keresztül együtt utaztunk, így alapvetően volt személyes benyomásom a világlátásról, úgyhogy ez a választásokon segített dönteni, hogy érdemes-e támogatni vagy sem.”

Azzal kapcsolatban, hogy miért szereti Dani az Oszkár rendszerét, így nyilatkozott: “Szerintem az benne a zseniális, hogy úgy teremt értéket, hogy közben mindenkinek nettó nyeresége van. Az utasoknak is, az autósoknak is és az Oszkárnak is. Szerintem kevés ilyen üzlet van. Emellett összehoz olyan utasokat és autósokat, akik más platformon sokkal körülményesebben, vagy nem is találkoznának.”

Mit üzennél azoknak, akik most kezdik az Oszkározást?

“Ez egy biztonságos platform, aki most kezdi, bízzon meg benne nyugodtan. És, olyan vállalkozzon erre akár autósként, akár utasként, aki hajlandó beszélgetni, mert szerintem ez része a játéknak.”

Mit üzennél az alapítóknak?

“Remélem, hogy anyagilag is megtalálták a számításaikat és nem olyan indíttatásból üzemeltetik még a rendszert, mert rajtuk maradt, vagy büszkeségből végig kell csinálniuk. És ha nem is meggazdagodtak, de egy tisztességes megélhetésük van belőle és nem csak nekik, hanem, akik fizetett alkalmazottként dolgoznak a rendszeren, azoknak is. Remélem, hogy ők is megtalálták a számításaikat, nem csak az autósok és az utasok, mert az Oszkár egy igazán értékes valami.”

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás