Kiemelkedő Oszkár Mesterek - Gábor

2016 októberében bevezettük az Oszkár Mester címet. Ezt az elismerést azok az autósok érdemelhetik ki, akik 5 fontos szempontnak megfelelnek. Ebben a cikksorozatunkban olyan sofőrökkel beszélgettünk, akik az elmúlt 6 év alatt a legtöbbször kapták meg ez a címet. Gábor már 31 alkalommal nyerte el az Oszkár Mester titulust.

Kérlek mesélj kicsit magadról, hogy ki vagy, mivel foglalkozol?

Engem Zavarkó Gábornak hívnak, szoftver fejlesztéssel foglalkozom. Budapest és Miskolc között jártam korábban, de tavaly augusztusban átköltöztünk Miskolcra, úgyhogy a rendszeres péntek és vasárnapi útból, amikor a szülőkhöz jöttem haza általában, rendszertelen utazások lettek még a covid alatt is. Oszkár mester vagyok, ami annak köszönhető, hogy a covid miatt lecsökkentettétek 50-ről 30-ra az elvitt utasok számát, úgyhogy ezért éppen beleférek.

2015-ben regisztráltál az Oszkárra. Hogyan találkoztál a platformmal?

A barátnőm mondta, hogy ő szokott így együtt menni mással, de az nem Oszkár volt, hanem egy szerb Facebook csoport, utána találtam meg, hogy erre van egy oldal az interneten.

Már több, mint 350 oszkáros út van mögötted. Mik az eddigi tapasztalataid? Milyen élményekkel gazdagodtál az útjaid során? Ki tudsz esetleg emelni pár emlékezetes utat?

Úgy kiemelni nagyon nem tudok a jók közül, rossz az pedig csak 1-2 volt.
Az utasok általában megbízhatóak, rendesek, kedvesek, jókat lehet beszélgetni. Én csendben is szeretek lenni.

Szerinted mitől elégedett egy utas? Neked mi a fontos utasként, te mi alapján értékelsz?

A lényeg, hogy pontosan induljon az autós, ha ez így van, megkapja a pozitív értékelést az utasoktól. Én a rugalmasabb típusú sofőrök közé tartozom. Volt rá példa, hogy Pestről Miskolcra költöztettem át oszkárosokat, értük elmentem házhoz Pesten belül is és Miskolcon házig vittem őket a csomagjaikkal. De ha valaki sok csomaggal van és kéri, akkor is szívesen elmegyek érte.

Mit üzennél azoknak, akik most kezdenek oszkározni?

Jó dolog, nyugodtan oszkározzanak, mert megbízható. Volt egy utasom, aki félt beülni más autójába, de vette a bátorságot és végül befoglalt hozzám, és természetesen minden rendben ment. Nem kell attól tartani, hogy valami rossz történik az emberrel, pláne ha jók az autós értékelései.
Autósként is nagyon jó tapasztalataim vannak, az utasok vigyáznak az autóra, nem tesznek kárt benne, általában minden rendben megy.

Megéri szerinted oszkározni?

Szerintem megéri, jobb nem egyedül utazni, még ha valakiért el is kell menni. Én jobb szeretek együtt utazni másokkal, mint egyedül. Nyilván anyagilag is megéri, pláne most, hogy elég magas még így korlátozottan is az üzemanyag ára, ezért sokaknak jól jön, amit így megspórolnak.

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás