Élet az MBSz után – az útköltség megadásának új lehetősége

Hová lett az “MBSz” lehetőség?

Korábban sokszor előfordult, hogy az utasok nem foglaltak helyet a kapcsolatfelvételt követően, így nem valós szabad helyek maradtak a rendszerben. Ezért több mint egy éve megfordítottuk a sorrendet, először kell helyet foglalni, aztán lehet telefonon egyeztetni. Ez a változtatás a tapasztalatok alapján jól bevált, jóval kevesebb a téves szabad helyek miatti panasz.

MBSz útdíjViszont a Megbeszélés Szerinti (MBSz) útiköltség-hozzájárulás megadás így nehezítő körülmény lett, mert így vagy előre Oszkáron belüli üzenetben kell érdeklődni (amire sokszor nincs idő, vagy valaki nem”vacakol” ezzel) vagy az utas kénytelen úgy helyet foglalni, hogy nem is tudja, mire számítson anyagilag.  Vagy leginkább nem foglal helyet ilyen utakra (2014. januárjában a hirdetések 83%-ában volt megadva az útdíj, viszont az utasok 97%-ban az útdíjat konkrétan meghatározó hirdetésekre foglaltak helyet.

Szeretnénk, ha a kecske is jóllakna és a káposzta is megmaradna, az utas is tudja előre körülbelül, mire számítson, és a sofőrnek is kellő rugalmassága maradjon az ár megadásánál. Ezért természetesen a kötelezően megadandó maximális útiköltség hozzájárulástól továbbra is el lehet térni – értelemszerűen csak lefelé, felfelé nem. Ezt a megjegyzés rovatban érdemes jelezni. Milyen esetekben?

 • ha egyszerre több helyet foglal az utas, akkor kedvezményt kaphat
 • ha több utas összejött, mint amennyire sofőr a díjkalkulációnál számított
 • ha az utas nem ragaszkodik házhozszállításhoz annak ellenére, hogy a sofőr vállalná
 • ha csak simán szimpatikus volt a utas 🙂
Tekintve, hogy a prémium és üzleti felhasználók telefonszáma látszik még foglás előtt, ezért velük könnyű előre egyeztetni. Így – bár nem javasoljuk – de ők továbbra is megadhatnak MBSz útdíjat. (“0”-t írva az útdíj mezőbe).
Továbbá a korábban MBSz útdíjjal rögzített rendszeres utak tekintetében is még marad az MBSz lehetősége. 

Reméljük a fejlesztés mindenki elégedettségére válik és még jobban használható lesz az Oszkár telekocsi rendszer!

Hozzászólások

2 thoughts on “Élet az MBSz után – az útköltség megadásának új lehetősége

 1. Kedves Oszkár,
  én szinte a kezdetektől Veletek vagyok, terjesztelek is Benneteket rendesen, s átéltem az összes profilváltásotokat. A Hozzászólások címke láttán felmerült bennem néhány kérdés/ötlet, amire a GYIK-ben nem találtam választ:
  1./ ha már eltűnt a “Mbsz”-i lehetőség, akkor nem értem, az €-val fizető országokba történő utazásnál miért nem lehet € alapú fizetést föltünteni. Sokan szőröznek, hogy most pl. 302,- vagy épp 308,-Ft az €, s úgy gondolom, sokkal tisztább lenne, ha az oldal nem csak a Ft-ot kínálná fel, mint fizetőeszközt, hanem az €-t is,
  2./ továbbá az egyik legördülő listában (csomagszállítás) nem szerepel Németország, pedig haj de sokan mennek, küldözgetnek (!)….s végül
  3./ ismerősöm részére kerestem volna autóst Erdélybe, de csak a város magyar nevét tudtam, így nem sikerült találnom, mert csak románul voltak feltüntetve a helységnevek /ennek már egy fél éve, azóta -bevallom-nem nézetem újra/, ebből máris adódik a kérdésem,sztem le sem kell írnom.
  Megköszönöm, ha válaszaitokkal megtiszteltek, amit gondolom, az email címemre fogok kapni (?)!!
  Üdvözlettel:
  Juditto

  • Szervusz!

   Az elsőre: igyekszünk rövidesen ezt is megoldani.
   A második: itt a távolság megadása segíthet
   Harmadik: melyik település volt az? Elvileg van egy szinonímaszótárunk beépítve, így a Targu Mures – Marosvásárhely szerű cseréket megoldja, de biztos nem teljes a lista, így ha tudsz adni egy ilyen listát, akkor felvisszük!

   Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website