Járai Máté, a Győri Nemzeti Színház színésze, 100%-ig Oszkár-függő. A neve azonban mostanában nem csak a színházba járók és a győri oszkárosok körében ismert, hiszen a Nyerő páros című tévéműsorban is játszanak/játszottak feleségével, Kírával, méghozzá szuper teljesítménnyel! Emellett sorozatban és showműsorokban is egyre gyakrabban feltűnik, illetve jövőre Dobó Kata filmjében is látható lesz. Utoljára 6 éve beszélgettünk vele, most kikérdeztük oszkározásról, koronavírusról és a munkájáról is.

Máté az értékeléseire és oszkáros sztorijaira kifejezetten büszke, hiszen azokat magánemberként kapja, ezért bármikor, bárkinek nagy örömmel mesél.
Szövődött már életre szóló szerelem a hátsó ülésén, sőt, több rajongója is miatta kezdett oszkározni, illetve több oszkáros utasa is váltott bérletet a Győri Színházba, hogy munka közben is lássa őt. De az is megesett, hogy felesége vonatozni kényszerült, mert az autó már korábban megtelt oszkárosokkal, a lemondás pedig látszott volna a statisztikán.

A színész a Nyerő Párosban is megemlítette az oszkározást, hiszen nemrég olyan feladatot kaptak kedvesével, ahol közösen kellett vezetniük. Máté mentségére legyen mondva, 7 éve automata váltós autót vezet, ezért bénázott egy kicsit…
“Te jó atyaúristen! Ha ezt meglátják azok, akik velem szoktak utazni, soha többé nem ülnek az autómba!”
Szerencsére, a közel 900 pozitív oszkáros értékeléséből és az ötcsillagos statisztikájából nem az derül ki, hogy ne tudna vezetni 🙂

A Nyerő pároson kívül aktuális téma a koronavírus, hiszen ez mindenkit érint.
Járai Máté szerint ezekben a járványos időkben az első, amiről az ember lemond, az a kultúra. Ettől függetlenül még így is sokan nézték az előadásaikat, maszkban, amiért nagyon hálás. Sajnos, azonban a Győri Színházba is beférkőzött a vírus: “Most kényszerszabadságon vagyok, mert a bemutatót követően több kollégám is koronás lett, 2 hétig nem fogunk játszani.”
Ha útnak indul, a járványhelyzettől függetlenül, továbbra is oszkározik, nem fél a vírustól: “nem csak anyagi megfontolásból, hanem mert nagyon sokszor jó, hogy az ember egy kicsit kikapcsol, eszmét cserél másokkal. Jófej arcokkal szoktam találkozni! A maszk-kérdésben pedig alkalmazkodom, utasoktól függően. Nyilván, amikor már benne volt a levegőben, hogy valaki esetleg beteg a színházból, akkor teljesen természetes volt, hogy a maszkot egy pillanatra le nem vettem. A vírusnál sokkal rosszabb a bizonytalanság. Hiába van tele a naptáram, nem vagyok biztos benne, hogy akár holnap nem változik a helyzet.”

Utasaival kapcsolatban az az észrevétele, hogy míg 7,5 évvel ezelőtt eleinte volt az emberekben egy kis félsz, addig mára a telekocsizás egy teljesen megszokott, magától értetődő utazási formává vált:
“Már csak a rengeteg út miatt is egyszer-egyszer belefutottam megbízhatatlan alakokba, ez a számok törvénye alapján is teljesen természetes. Viszont az utasaim nagyobb része teljesen megbízható volt, pontosan érkezett. Azt gondolom, hogy az emberek már hozzászoktak ehhez az utazási formához,

teljesen megszokott dolog lett, hogy az Oszkár is ott van, mint utazási lehetőség.

Be lehet ülni másokhoz, el lehet jutni A-ból B-be, ráadásul jóval olcsóbban, mint egy félárú vonatjeggyel.”

A híresztelésekkel ellentétben nem hagyja el Győrt, aminek szerintem az Oszkárosok is nagyon örülnek. A jövőt a tévés szereplésekben látja: november elejétől az Észbontók 8. évadában lesznek a feleségével, illetve több RTL-es produkció is van a láthatáron.

Ha szívesen utaznál Járai Mátéval, akkor foglalj helyet nála!
Szuper Oszkáros utakat kívánunk Máténak, utasainak és mindenkinek, vigyázzunk egymásra!

Hozzászólások

  1. Férfi

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás