Telekocsi kutyávalA felelős kutyatartók igényeire és elvárásaira építve alkotta meg az Oszkár és a Kutyabarát.hu a kutyabarát telekocsizás 7 pontját, amely betartása nagyban megkönnyíti és kényelmessé teszi a kutyával történő utazást.

A kutyával telekocsizóknak az alábbi pontokat kell tartani a konfliktus- és zökkenőmentes utazás érdekében:

  1. Csak jól szocializált kutyával telekocsizz, győződj meg utazás előtt arról, hogy kutyád bírni fogja-e az akár több száz kilométeres távokat is! (érdemes saját autóval letesztelni, hogy kedvenced jól viseli-e az autóban történő utazást)
    .
  2. Legyen nálad műanyag zacskó, víz és jutalomfalat a kutya részére. (hosszabb útnál mindenképp)
  3. Vigyél magaddal egy pokrócot, melyet kutyád alá teríthetsz. (kíméld más autóját!)
     .  
  4. Kutya biztonsági öv (hám)Póráz az utazás alatt is feltétlenül legyen a kutyán, és gondoskodj a biztonságos utazásán is: szerezz be egy kutya biztonsági övet. (hámot)
    .  
  5.  Amennyiben az autóban az megoldható, használj kutyaszállító boxot.
      .  
  6. Ha kutyád viselkedése megköveteli, akkor tegyél rá szájkosarat. (ez biztonság neki, neked és a veled utazóknak egyaránt)
      .  
  7. Indulás előtt egyeztessetek a sofőrrel, hogy milyen időközönként szeretnétek megállni, hogy a kutya is kicsit megmozgathassa végtagjait és elvégezze egészségügyi szükségleteit. Bárhol álltok is meg pihenni, mint felelős kutyatartó, a kutya után mindenhol fel kell szedned az otthagyott “végterméket”.

Ne feledjétek, a felelős kutyatartás, így a kutyás utazás alapja a jól nevelt, szocializált kutya, akivel szinte bárhol, bármilyen helyzetben és helyen meg lehet jelenni. Ha kutyusod még nem felkészült az autós utazásokra, akkor előbb készítsd fel erre, ha kell, vedd igénybe profi szaktanácsadó segítségét.

A kutyabarát.hu, a felelős kutyatartók első számú platformja 2012. június 1-én indult.
Sziládi-Kovács Tibor Kutyabarát.hu alapítóCéljuk a kutyás társadalom kultúrájának fejlesztése valamint a tudatos és felelős állattartásra való figyelemfelhívás.

Kutyabarát sofőr ikon

.

Amelyik sofőrnél látod a Kutyabarát ikont, ott együtt utazhatsz kutyáddal.
Keress sofőrt, aki elveszi kedvenceddel együtt, vagy hirdesd meg szabad helyeid! 

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás