Telekocsi, szerelem és az Oszkár-gólya újra akcióban!

Kéz a kézben - Oszkárral

Oszkározás közben általában 4-5 idegen van összezárva egy autóban, egy légtérben, órákig. Természetes, ha a hosszú út során szimpátia alakul ki. Vannak, akik a barátságnál tovább is jutottak és ezt el is mesélték nekünk! Valentin-nap alkalmából ismerjétek meg 4 Oszkár-párunk történetét…

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú

Az első (ismert) Oszkár-kapcsolatból született ifjú: Botond

 

2014-ben megérkezett az első Oszkár-gólya, Botondot hozta Oszkározó szüleinek Dórának és Zoltánnak.
Történetük – mondhatni – megszokottan indult: a sofőr és az utas a hosszú utat végigbeszélgették. Elmerültek egymás gondolatában, fény derült számos közös pontra és közös érdeklődési körre.
A közös visszautat, már az elválás után röviddel, sms-ben egyeztették.  A folytatás azonban korántsem volt ennyire egyszerű!
A úton végig kínos csend volt, nem szóltak egymáshoz egy szót sem. A kezdeti szimpátia megingani látszott, elbizonytalanodtak mindketten. Az utazás végén azonban Zoltán megmentette a helyzetet: elhívta Dórát az első randiukra.
Dóra így emlékszik a folytatásra:

“Még azon a héten, csütörtökön el is mentünk és már akkor sejtettük, hogy valóban lehet ebből valami. Egy hónapnyi randizgatás után, már világossá vált mindkettőnk számára, hogy ez lehet az, amire és akire vártunk, elkapott minket a szerelem. Onnantól pedig nem volt megállás: összeköltözés, közös nyaralás, római lánykérés és terveztünk egy kisbabát is.”

A gólya hamar meg is érkezett, meghozta Botondot épen és egészségesen! Az fiatalok élete kicsit felfordult, de egy stabil pont maradt: az Oszkár!

A következő love-sztori főszereplői Juci és Karcsi, akik 2012-ben találkoztak szintén Oszkározás közben.

Már nem utaznak egyedül

Juci és Karesz – Már nem utaznak egyedül

Karcsi egy budapesti Bryan Adams koncertről igyekezett haza az éjszaka közepén. Nem gondolta volna, hogy lesz utasa a késői időpontban. Az autója viszont nemcsak hogy tele lett, de egy kincset is rejtett, Juci személyében!

“Nagyon szimpatikus volt, jót beszélgettünk, egy csodálatos embert ismertem meg. Az út után természetesen értékeltem pár szóban az Oszkáron. Mivel megvolt az e-mail címe, elhívtam randizni. A többi pedig alakult magától, igaz, csak egy hónap múlva láttuk egymást újra a sűrű nyári programok miatt.”

-fogalmazott Karesz, aki 2014-ben össze is kötötte életét Juciéval.

Az esküvőn, igaz, csak közvetve, de az Oszkár is jelen volt. Ajándékcsomagot és üdvözlőlapot küldünk a friss házasoknak.

 

Az Oszkáros férjek és feleségek táborát a kölyökképű Gábor ( 🙂 ) és a karkán Reni egyelőre nem gyarapítják, de már a fészekrakási fázisban tartanak.
A kölyökképű Gábor és a karakán ReniTörténetük jól bemutatja, hogy egy későn visszamondott útból is születhet valami csodálatos és hogy a kitartás és a befektetett energia megtérül! Reni emlékeiből idézve:

“Az idő telt, a találkozások eredménye és a kitartása ahhoz vezetett, hogy a személyiségét nagyon megkedveltem és a kölyökképű srác elkezdte kinőni magát, egy célokkal és ambíciókkal teli férfivá a szememben. Szerelmes lettem, és az esetem lett, a mai napig nem tudom, hogy hogyan!? De azt tudom hogy életem legjobb választása volt, hogy mellé ültem be, és hálás vagyok annak a sofőrnek, aki lemondta aznap az utat, de a leghálásabb az Oszkárnak vagyok. Ugyanis azóta is együtt vagyunk, mi több, már össze is költöztünk!”

 


Kata és András története sokak számára ismerős lehet, hiszen ők nyerték meg február elején az “Az én sztorim” játékunkat.
oszkar-dij-fotoAndrás Pécsről hozta fel Katát Budapestre, egy viszonylag eseménytelen úton. A lány célja a Móricz Zsigmond körtér volt, ahova András extra segítsége nélkül nem talált volna el. A nagy szívdobbanás az elköszönésnél történt, András így mesélte: “Mikor újra kiszálltunk néztem meg magamnak, hogy ez a Kata egy végtelenül aranyos és szép lány. El is döntöttem így vasárnap este, hogy a hét közepén felhívom, nincs-e kedve lemenni Pécsre.”
A bonyodalmak azonban ezután jöttek, ugyanis András összekeverte Kata számát egy másik utaséval…

” […] az volt a válasz, hogy kedves, hogy gondoltam rá, de nem fog lemenni… Csütörtök este aztán egy másik számról jött a hívás, Katától, hogy megyek-e le, mert jönne velem szívesen…Ekkor realizálódott bennem, hogy én a másik lányt hívtam fel szerdán, aki még ráadásul ismerőse is volt Katának…Na, ebből másszak ki győztesen, gondoltam.”

András sikeresen kimászott a slamasztikából, a közös Oszkározásukból végül kanári-szigeteki lánykérés, mexikói nászút és Oszkáros-baba született! 🙂

 

Ha Te is Oszkározás közben találtad meg a párodat, akkor meséld el nekünk a történeteteket!
Dóriék
, Karcsiék, Reniék és Andrásék bővebb sztorija elérhető a blogunkban.
A társkeresésben nem, de egy jó Oszkározásban bármikor tudunk segíteni! Add fel autós hirdetésed és találj tuti útitársakat vagy társulj be valamelyik autóshoz és utazz jó társaságban!

 

 

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*
*
Website