Oszkár részletes értékelési rendszer
Az értékelési lehetőség a telekocsizás sarokköve

A bizalom alapvető fontosságú, melyre a rendszer létrejötte óta igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni. A felhasználói visszajelzésekből az derült ki, hogy a jelenlegi értékelési rendszerben nem derül kellő részletességgel fény az utazás minden körülményére.

Nagyon sokszor ad az utas egy szűkszavú pozitív értékelést, amiből nem jön rá a későbbi utasjelölt, hogy valójában milyen is volt az út. Az ilyen problémák megszüntetésének érdekében, és hogy a helyfoglalás előtt az autósokról teljesebb képet alkothasson az utasjelölt, bővítettük értékelési rendszerünket.

A bővítés eredményeképpen az alábbi 5 új szempont szerint lehet értékelni az autóst és az autót:

* Kényelem: Az autó kényelmes volt-e vagy sem, annyi férőhely volt-e meghirdetve amennyien kényelmesen elférnek az autóban, vagy szűkös volt a hely?

* Pontosság: Az autós pontosan indult és érkezett-e, vagy volt késés? (a sofőr hibájából)

* Udvariasság: Az útitárs mennyire volt udvarias, figyelmes?

* Biztonság: Nagyon sok utasnak a legfontosabb, hogy biztonságos legyen az utazás. Az értékelt autósról elmondható, hogy biztonságosan vezet?

* Kommunikáció: Mennyire voltál megelégedve az autós kommunikációjával? Sikerült megbeszélni minden fontos részletet az utazás előtt? Elérhető volt?

Az értékelési rendszer kidolgozásán sokat gondolkodtunk, de végül nemzetközi kutatások és tanácsok alapján az alábbi megoldást választottuk: Az utas az értékelés során a fenti öt szempont közül maximum kettőt-kettőt jelölhet meg pozitívként illetve negatívként.

Tehát kiválaszthatod a fenti ismérvek közül azt a maximum kettőt, amelyik a sofőrnek az erőssége, valamint szintén maximum kettőt választhatsz ugyanezen szempontok közül, melyben úgy érzed az autós fejlődhetne. Amennyiben a világ legszuperebb autósával utaztál, aki minden szempontból tökéletes volt, akkor is kérünk azt a két szempontot válaszd ki, amiben szerinted a legeslegjobb volt!

Részletes anoním visszajelzések kommulált eredményeA fenti szempontok szerint leadott értékelés anonim és csak összesítve kerül feltüntetésre, nem látja sem az autós, sem senki a későbbi útitársak közül, hogy Te mely kategóriák tekintetében miket jelöltél meg. Amíg össze nem gyűlik az adott felhasználóról megfelelő számú visszajelzés, addig nem is jelenik meg semmi ezek közül. Amennyiben már több mint 5 értékelés beérkezett az autósról, megjelennek a legkiemeltebb pozitívumok, és a legtöbbet bejelölt negatívumok.

Ennek eredményeképpen a jövőbeni utazó el tudja dönteni, hogy melyik autós szimpatikusabb neki, mely szempontok fontosak, és melyek kevésbé.

Kérünk Te is add le jövőbeni útitársaidról a részletes értékelést!

Útitárskeresésre, majd értékelésre fel! 🙂

 

Hozzászólások

Trackbacks/Pingbacks

  1. Első utam Oszkárral - […] jó ötlet-e ez? Ahogy tovább ismerkedett a rendszerrel, Jucus észrevette, hogy igazából az értékelésekből mindent meg lehet tudni az…

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás