Mol ECO+ Autógáz nyereményjátékA gázüzemű autózás szerelmesei ódákat tudnak zengeni autójukról, hogy így az autózás sokkal gazdaságosabb, ráadásul egyben sokkal környezetkímélőbb is. Ám egyértelmű hátránya, hogy nem mindenhol lehet autógázt tankolni. A MOL számos állomásán ezért vette fel kínálatába a MOL eco+ Autógázt, hogy azoknak is kényelmesebb legyen az élet, akik a gázüzemű megoldásokat részesítik előnyben. Ehhez kapcsolódóan most nyereményjáték is indult, melynek fődíja egy Dacia Duster LPG!

A népszerűség titka

A gázüzemű gépkocsik elterjedése elsősorban gazdaságossági és környezetvédelmi okokkal magyarázható.

A gázüzemű autósok számára nyilvánvaló, a laikusok számára azonban talán nem, hogy az autógáz üzemanyagként való felhasználása a környezetvédelmi előnyök mellett az energiahordozók ésszerű kihasználását is jelenti. Ugyanis a gáz üzemanyagok az úgynevezett alternatív üzemanyagok közé tartoznak, és a hagyományos járművek hajtására egy viszonylag egyszerű és nem is annyira költséges átalakítással felhasználhatók. Mára a magas színvonalú műszaki megoldásoknak köszönhetően a gázrendszerek jól illeszthetők a gépjárművek elektronikai és üzemanyag ellátó rendszereihez.

Miért előnyösebb az autógáz, mint a hagyományos üzemanyag?

A gáz halmazállapotú hajtóanyag tökéletesen elkeveredik a motorba jutó levegővel, tökéletesebben ég el, mint a porlasztott üzemanyag, így a szénmonoxid 50%-kal, a szénhidrogén 40-60%-kal kevesebb, mint benzinüzemben.

Különösen előnyös az autógáz összetételéből adódó, viszonylag magas hidrogéntartalom.

Ugyanis a hidrogén égése során víz keletkezik, ugyanakkor a légkörbe jutó széndioxid mennyisége a benzinhez képest 18–29%-kal kevesebb, ami az üvegházhatás csökkentéséhez járul hozzá. A kipufogógáz kevesebb rákkeltő hatású aromás vegyületet tartalmaz, míg a szilárdrészecske-kibocsátás gyakorlatilag megszűnik.

MOL eco+ Autógáz

A MOL a kijelölt töltőállomásokon a speciális összetételű, magas oktánszámú autógázt MOL eco+ márkanéven hozza forgalomba, melyet összetétele, csökkentett szennyező és károsanyag-tartalma, kénhidrogén- és vízmentessége kiváló minőségű és gazdaságos üzemanyaggá teszi.

A MOL eco+ Autógázt forgalmazó töltőállomások listájához kattintson ide:

Kiváló minőség

A MOL által forgalmazott autógáz magas oktánszáma biztosítja a gépjármű ideális működését és kiváló kopásállóságát. Az oktánszám a termék minőségére vonatkozó szabványban meghatározott motoroktánszám előírást jelentősen meghaladja, értéke jellemzően 93 körüli. A leadott teljesítmény csak minimális mértékben változik az egyéb üzemanyaggal üzemeltetett gépjárművekéhez képest.

Gazdaságos üzemeltetés

És mint arról már volt szó, a MOL eco+ Autógáz összetétele nem csak környezetkímélő és teljesítményjavító tulajdonságokat, hanem gazdaságos üzemeltetést is biztosít. A motor fogyasztási adatai – természetesen kortól és konstrukciótól függő mértékben – igen kedvezően alakulnak.

Négypecsétes titok: nyereményjáték

Ráadásul most még jobban megéri MOL eco+ Autógázt tankolni. A nyereményjáték lényege, hogy mindenki, aki július 1. és augusztus 31. között minimum 20 liter MOL eco+ Autógázt tankol egy matricát kap a pénztárnál. Ezt a matricát be kell ragasztani a gyűjtőfüzetbe. Ha összegyűlt négy darab matrica, a matricagyűjtőt fel kell adni postára.

A nyereményjáték lezárultával az összes beküldő sorsoláson vesz részt, melynek fődíja egy Dacia Duster LPG autó. Ezen felül 10 db 25 000 forintos MOL Blue Kártya és 10 darab „Az autó” magazin előfizetés is gazdára vár!

Hozzászólások

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Megosztás